Minik mimarların 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Demirce Norms Mimarlık, minikleri ağırladı.

Minik mimarların 23 Nisan coşkusu
 Minik mimarların 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Demirce Norms Mimarlık, minikleri ağırladı. Küçüklerin hazırladığı çizimlerle, sadece çocuklara yönelik bir kasaba tasarlandı.
Montekid Sahilevleri Montessori Anaokulu, Ekin Koleji Seyrek Kampüsü öğrencileri ve Demirce Norms Mimarlık tarafından tasarlanan Ekin Koleji Ataşehir Kampüsü öğrencileri, kendi evlerini kendileri yapma heyecanı yaşadı. “Gelecek bugünden yaratılır” sloganıyla hazırlanan program, mimarlık konulu bir fabl hikayesi ile başlandı. Lavisio Kurumsal Gelişim Merkezi'nden Çakır Dilek Yunar, çocukların hayal gücünü de harekete geçiren bir sunum yaptı.

Daha sonra çocukların kendi dünyalarının ürünü olarak çizdikleri ev resimleri Demirce Norms Mimarları eşliğinde dijital ortamda projelendirildi ve Can Dijital Baskı katkılarıyla 3 boyutlu baskı teknolojisi kullanılarak çıktıları alındı. Ayrıca, projeler yapılı çevre oluşturacak biçimde, çocukların evlerinden oluşan bir kasaba olarak yeniden tasarlandı. Minikler sertifikalarını alırken

Demirce Norms Mimarlık ortaklarından Alpay Demirce, “Atatürk sevdiklerine zaman zaman 'çocuk' diye seslenirdi. O'nun sözlüğünde çocuk, sevgi demekti. Ulaşamadığımız tüm dünya çocuklarının bayramını sevgi ile kutlarız” dedi.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER