MAVİ KAPAK UMUT OLMAYA DEVAM EDİYOR….

Ataşehir belediye Başkanlığının 2010 yılında Sosyal Sorumluluk Projesi Kapsamında hayata geçirdiği “Ataşehir Tane Tane Kapak Topluyor Adım Adım Engelleri Aşıyor “ konulu Mavi kapak Toplama Tekerlekli Sandalye Kampanyası büyük ses getirmiş kısa sürede Türkiye ye yayılmış, yüzlerce ihtiyaç sahibine tekerlekli sandalyelere dağıtılmıştı.

MAVİ KAPAK UMUT OLMAYA DEVAM EDİYOR….

Bölgemizin engelliler derneği Ataşehir Engelliler Dayanışma Derneği proje ortaklığı yapmak istemiş TSD ile yapılması nedeniyle dernek genel başkanı Birol EKŞİ ise 2011 yılında Ataşehir Kaymakamlığı OLUR ları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü katkıları ile İlçemizde resmi özel okullarda isteğe bağlı kampanyayı başlatmış 1 ton 128 kilo Mavi Kapak toplanarak 28 adet tekerlekli sandalyeyi Ataşehir Belediyesinden teslim alarak bölgemizdeki ihtiyaç sahiplerine dagıtılmıştı.
    
        Derneğin kampanyası il bazında ses getirmiş  28 Şubat 2012 Tarihinde İstanbul Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü OLUR ları alınarak 25 Nisan 2012 tarihine kadar İlçemiz Prf Faik Somer Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi bahçesine isteğe bağlı 126 çeşitli okullardan toplanan ve okulların kendi imkanları ile getirdikleri Mavi Kapaklar 10 ton 714 kilo olarak belirlenerek 04 05 2012 tarihinde Okul ve Dernek yönetiminin düzenlediği tutanakla Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğüne teslim edilmiş 31 Mayıs 2012 tarihinde okul bahçesinde 1500 öğrenci veli öğretmen basın ve sanatçıların katılımı ile mühteşem bir şölenle okullara ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştı.

       Dernek Başkanı Birol EKŞİ bu konuda Ataşehir Belediyemizden işbirliği istenmiş ama kabul görmemişti sadece katkı vereceklerini belirtmişlerdir. Kapakları bizden teslim alarak yerine tekerlekli sandalye verilmiş, törtenimizi düzenlemişlerdir. Adıgüzel Eğitim Kurumlarımız ile Ataşehir Belediyesi katkıları ile 126 okullarımızın katılımıyla rekor şölenimizi gerçekleştirdik.

       Kampanyamız 31 12 2012 tarihine kadar sürecek yıl sonundan sonra OLUR umuzu yenileyip 2013 yılındada devam edecektir. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze İlköğretim Haftamızla birlikte yeniden  bu mutluluğu bu başarıyı yeniden yaşayıp yaşatmayı planlıyoruz. İlk etapta eksiklerimizi gördük birçok ilçemizden çok isteyip de araç sıkıntısı nedeniyle kapakları teslim edemeyen okullarımız olmuştur. Bu başlayacak olan yeni kampanyamıza İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzden her ilçede bir okul bahçesi belirlenmesi, bu yolla ilçeye bağlı kurumlar topladıkları kapakları belirlenen okul bahçesine teslim edecekler, ayda bir genel toplama olacaktır. Bu yolla hedefimiz Aralık ayına kadar 100 ton bu sefer akülü araba dağıtmak arzusundayız. Tüm gönül dostlarımızla birlikte derneğimizin Aralık ayında 10. Yılını kutlayacağımız günlerde ihtiyaç sahiplerine akülü araçları ile büyük bir şölenle velilerimiz öğrencilerimiz öğretmen idarecilerimiz ve basınımızın sanatçılarımızın kısaca gönül dostlarımızla bir arada büyük mutluluğu paylaşmak arzusundayız diyerek şimdiden tüm destek verenlerimize sonsuz teşekkürlerini sunduğunu belirterek sözlerini tamamlamıştır.

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2012, 23:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER