MARKAFED, 19 ilden 5’er olmak üzere 94 öğretmeni ağırladı.

MARKAFED, Marmara Karadenizliler Federasyonu Cumhuriyetimizin 94’uncu yılında “Öğretmenlere Saygı” temasıyla 19 ilden 5’er olmak üzere 94 öğretmeni kahvaltılı toplantıda ağırladı.

MARKAFED, 19 ilden 5’er olmak üzere 94 öğretmeni ağırladı.
MARKAFED, 19 ilden 5’er olmak üzere 94 öğretmeni ağırladı

MARKAFED, Marmara Karadenizliler Federasyonu Cumhuriyetimizin 94’uncu yılında “Öğretmenlere Saygı” temasıyla 19 ilden 5’er olmak üzere 94 öğretmeni kahvaltılı toplantıda ağırladı.

ÇEBİ;“ÖĞRETMENLİK AYDINLIK GELECEĞİN GÜVENCESİDİR”

Kahvaltılı toplantıda konuşan TBMM Başkan Vekili ve CHP Milletvekili Akif Hamza Çebi; “Öğretmenlik, Türkiye’nin aydınlık geleceğinin güvencesi olarak görülen bir meslektir. Türkiye’nin aydınlık günlere kavuşması öğretmenlerimiz sayesinde olacaktır” dedi.


Tuncay Akın Orhan Genel Başkanlığında 10 Kasım 2017 tarihinde kurulan Marmara Karadenizliler Federasyonu(MARKAFED) 25 Kasım 2017 tarihinde Cumhuriyetin 94. Yılında “Öğretmenlere Saygı” Temasıyla MARKAFED kapsamındaki illeri temsilen 94 öğretmenle bir araya gelerek Öğretmenler Günü’nü kutladı.

 
Sahan’da verilen kahvaltıya; CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Akif Hamza Çebi, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak,  Ataşehir Belediye Meclisi 1.Başkanvekili Sadi Özata, Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Der,  ve Orhan Çerkez, MARKAFED Genel Başkanı Tuncay Akın Orhon ve yönetim kurulu üyeleri, Ataşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Necati Bozkurt, Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Ali Cugnis, STK temsilcileri ile davet edilen öğretmenler katıldı.

 
“EĞİTİMDE BUGÜN GELİNEN NOKTA CUMHURİYET’E KARŞI DURUŞTUR”
 
Toplantının açılışını yapan MARKAFED Genel Başkan yardımcısı İsmail Akbulut; “STK’ların önemini hepimiz biliyoruz. Anadolu’nun küllerinden Cumhuriyet kuruldu. Bugün Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz. Eğitimde bugün gelinen nokta Cumhuriyet’e karşı duruş noktasıdır. Hep birlikte buna karşı duracağız. Biz Federasyon olarak bir çalıştay planladık. Bu çalıştayda 18 ilde 180 bin öğrencimize Çanakkale teması üzerinden bir çalışma yapacağız” dedi.
 

“ÖĞRETMENLİK TÜRKİYE’NİN AYDINLIK GELECEĞİNİN GÜVENCESİDİR”
 
Öğretmenler Günü vesilesiyle bugün burada sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluyum diyen TBMM Başkan Vekili ve CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamza Çebi; “ Öğretmenler Günü yılda bir gün olmamalı. Maalesef ülkenin gündemine kendimizi kaptırarak toplum olarak öğretmenlerimizi unutuyoruz. Öğretmenlik, Türkiye’nin aydınlık geleceğinin güvencesi olarak görülen bir meslektir.  Büyük Atatürk’ün Cumhuriyet devrimleri doğrudan doğruya öğretmene bağlı olarak ifade edilmiş ve topluma adanmıştır. Türkiye’nin aydınlık günlere kavuşması öğretmenlerimiz sayesinde olacaktır” diye konuştu.
 
“EĞİTİMİN; TOPLUMLARIN GELİŞMESİNDE ÖNEMLİ ROLÜ VARDIR”
 
Eğitimin toplumların gelişmesinde önemli rol oynadığını söyleyen Çebi; “Eğitim bütün ülkeler, bütün toplumlar için önemlidir. Kim, hangi ülke eğitime daha fazla kaynak ayırıp, öğretmene değer vermişse o ülkeler bu gün hem demokratik, hem ekonomik alanda, hem de diğer alanlarda gelişmiş ülke olmuştur. Kalkınmanın kaynağında, temelinde yatırımlar yatmıyor. Kalkınmanın kaynağında eğitim yatıyor. Biz, Güney Kore ile aynı yıllarda kalkınma yarışına başladık. Güney Kore bu gün bizi geçti. İncelendiğinde ortaya çıkıyor ki; Güney Kore eğitime Milli Gelirinden çok fazla pay ayırmış. Bütçeden ayıracağımız en önemli pay eğitime olmalıdır” diyerek eğitimin önemini bir kez daha vurgulamış oldu.
 
KADINA ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELEDE ATILIMA İHTİYAÇ VAR
 
25 Kasım’ın Dünya Kadına Şiddete Karşı Ulusal Mücadele Günü olduğunu hatırlatan Akif Hamza Çebi, Kadına şiddete karşı mücadelede atılıma ihtiyaç olduğunun altını çizerek; “Bu gün aynı zamanda Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü. Türkiye’nin bu mücadelede büyük bir atılıma ihtiyacı var. Toplum olarak böyle bir sorumluluğumuzu da ifade ediyorum” ifadelerini kullandı.


 
“ÖĞRETMENLİK SAYGIN BİR MESLEKTİR”
 
Federasyon adına konuşan Genel Başkan Tuncay Akın Orhan; “Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu hedef doğrultusunda laik ve demokratik cumhuriyetimizin en büyük güvencesi, Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş uygarlığa taşıyacak olan ve dünyanın en saygın mesleğini gerçekleştiren siz öğretmenlerimize şükran borçluyuz.  Başta Başöğretmen Mustafa kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygıyla, minnet ve rahmetle anıyor, 24 Kasım Öğretmenler Gününüz kutlu olsun” dedi.

 
KARADENİZ’İN MEŞALESİ ATAŞEHİR’DEN YANACAK”
 
Öncelikle bir eğitimci olan ve Ataşehir çağdaş yaşanır bir kent haline getiren Ataşehir Belediye Başkanı Sayın Battal İlgezdi’ye bize sağlamış olduğu katkılardan dolayı şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum diyen Tuncay Akın Orhan; “Bundan sonraki süreçte bölgemizin kalkınması için gerek yerelde gerek bölgesel olarak tüm yapılarla, tüm paydaş STK’larla eşit mesafede istişare halinde olacağız.  Karadeniz STK’larının dağınık yapısını ortadan kaldırarak tek çatı altında birleştirme gayreti içinde olacağız. El ele, gönül gönüle, sevgiyle hep birlikte birlik ve beraberlik kardeşlik içerisinde Karadeniz’in meşalesi Ataşehir’den yanacak tüm Marmara Bölgesini kapsayarak Anadolu coğrafyasındaki farklı kültürlere ışık saçarak birlik ve beraberliğin, aydınlığın ve demokrasinin gelişmesine katkı sunacaktır ” şeklinde konuştu.

 
Bu tür toplantılara ihtiyacımız var diyen belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, katılımcılara ve toplantıyı düzenleyenlere teşekkür ederek; “ Öğretmenler gününüzü kutluyorum. Sayın Başkanım Battal İlgezdi sizlerle birlikte olmayı çok isterdi ama bir programı nedeniyle gelemedi.  Sizlere selam ve saygılarını iletmemi istedi” dedi.
 
Kaynak/istanbulumgazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER