MAÇKA'DA BİR KARADENİZ!

Karadeniz’e ait tüm güzellikler 8 Eylül Cumartesi günü KüçükÇiftlik Park'ta “Maçka’da Buluşalım: Bir Karadeniz Şöleni”nde bir araya geldi.

MAÇKA'DA BİR KARADENİZ!
 MAÇKA'DA BİR KARADENİZ!


Karadeniz’e ait tüm güzellikler 8 Eylül Cumartesi günü KüçükÇiftlik Park'ta “Maçka’da Buluşalım: Bir Karadeniz Şöleni”nde bir araya geldi.



En güzel sesleri, birbirinden özel tatları ve el sanatları ilekısacası Karadeniz’e ait tüm güzellikler 8 Eylül Cumartesi günü KüçükÇiftlik Park'ta “Maçka’da Buluşalım: Bir Karadeniz Şöleni”nde bir araya geldi.


“Maçka’da Buluşalım, Bir Karadeniz Şöleni” sevilen sesleriyle, horonuyla, muhlamasıyla, keşanıyla ve birçok sürprizi ile uzun süre akıllarda kalacak bir gün yaşattı.


Maçka’da Unutulmaz Karadeniz Şovu!

49 yıllık birikimleriyle Maçka yöresi halk oyununun ve Karadeniz kültürünün bugünlere ulaşılmasına öncülük eden Horon Evi özel bir gösteri ile benzersiz bir deneyim yaşattı. Gerçekleştirilen Horon Vurma Aktivitesinde yüzlerce ziyaretçi aynı anda horon çekti. Memleket hasreti çekenlerin özlemlerini gidermek ve Karadeniz FM’e destek için URU organizasyonuyla gerçekleşen “Maçka’da Buluşalım, Bir Karadeniz Şöleni” Karadeniz’i İstanbullularla buluşturdu.

Dolu Dolu Karadeniz!

Tüm gün süren festivalde birbirinden renkli ve eğlenceli anlar yaşandı. Ziyaretçiler Kamberoğlu ile kemençe atölyesinde A’dan Z’ye kemençe yapımını öğrenirken, Karadeniz Aşçılar Derneği şefleri ile Yöresel Lezzetler Atölyesi'nde tüm gün kuymak, mısır ekmeği, laz böreği ve karalahana sarması yapımını öğrendiler. Karadeniz Aşçılar Derneği Başkanı ve Chef’in Yeri restoranının sahibi İlker Yiğit ise yöresel Karadeniz lezzetlerini tanıttı.

Farklı ve Karadeniz’e özgü birçok hediyelik eşyanın da bulunduğu festivalde, Karadeniz’e özel hazırlanan fotoğraf alanı ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti.

Binlerce kişi Karadeniz şarkılarını söyledi!

“Maçka’da Buluşalım, Bir Karadeniz Şöleni”, kemençeyle sergilediği Jazz performansıyla dikkat çeken Sihirli Parmaklar ya da hayranlarının deyimiyle "TheKing in the North" olarak anılanEkin Uzunlar’ın performansıyla başladı. Sahnenin bir sonraki konuğu Serkan Aydın & Buğrahan Denizoğlu ise sevilen akustik şarkılarını müzikseverler için söyledi. Yükselen değerler Ali Baran, Merve Yavuz, Volkan Arslan Karadeniz ezgilerini binlerce kişiyle birlikte seslendirdi. Uzun yıllardır bozmadığı çizgisiyle Karadeniz müziğinin en önemli kadın temsilcilerinden Hülya Polat ve Karadeniz müziğinin önemli genç temsilcilerinden grup Koliva ise sahnenin ritmini arttırdı. Koliva’nın hemen ardından sahneye çıkan İmeraduygu yüklü şarkılarıyla sevenlerini bambaşka bir dünyaya götürdü. Sahnenin son konuğu Karadeniz müziğinin yeni nesil güçlü yorumcularından Selçuk Balcı ise birbirinden güzel şarkıları, kemençesi ve orkestrası ile KüçükÇiftlik Park’ta Karadeniz fırtınası estirdi.

KüçükÇiftlik Park ve Uru Group yönetici ortağı, aynı zamanda Rize Vakfi Yönetim Kurulu Üyesi olan Naz Kavran, etkinlik için; “Karadeniz Fm iş birliği ile yöre dışında düzenlenen en popüler biletli Karadeniz etkinliğine imza attık. Bu etkinlikle Karadenizlilerin birbirlerine ne kadar bağlı olduğunu ve kültürlerini yaşatmayı sürdürmek için ne kadar istekli olduklarına bir kez daha şahit olduk. Karadeniz’i özleyen ve seven herkesi, dinamik ve enerjisi hiç bitmeyen Karadeniz müziği ile bir araya getirdik. Maçka’da Buluşalım önümüzdeki yıllarda daha da büyüyerek hemşehrilerimize ve kültürümüze ilgi duyan dostlarımıza yöremizi tüm detaylarıyla yaşatacak.” cümlelerini kullandı.

United Media Kurucu Ortağı ve Karadeniz Fm İşletmecisi Sinan Erkmen ise etkinlik sonrası görüşlerini şu şekilde belirtiyor: “Uzun zamandır Karadeniz Fm olarak dinleyicilerimizle ve tüm Karadeniz severler ile bir araya gelmek istiyorduk. Karadeniz ruhunu yaşatabilmek adına yöreye ait özel lezzetler, ilginç ürünler ve atölyeler ile Karadeniz’in en sevilen sesleri eşliğinde muhteşem bir coşku yakaladık. Tüm Karadenizlilerin memleket hasretini giderebildiğimizi düşünerek katılımcılarımıza ve Uru Group’a çok teşekkür ediyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2018, 09:16

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109