LİKYA YOLU ULTRA MARATONU SONA ERDİ

Türkiye’de düzenlenen ilk “Ultra Maraton” olma özelliğine sahip “Likya Yolu Ultra Maratonu” 1 Ekim tarihinde sonra erdi.

LİKYA YOLU ULTRA MARATONU SONA ERDİ
LİKYA YOLU ULTRA MARATONU SONA ERDİ
Türkiye’de düzenlenen ilk “Ultra Maraton” olma özelliğine sahip “Likya Yolu Ultra Maratonu” 1 Ekim tarihinde sonra erdi. Yerli ve yabancı toplam 297 sporcunun katıldığı Fethiye Ölüdeniz’den başlayan maraton Antalya Çıralı’da bitti.

7 günlük kıyasıya mücadele dün bitti
Likya Yolu Ultra Maratonu bu yıl da TOG’un Genç Kadın Fonu’na destek vererek bir sosyal sorumluluk projesine de imza attı.

Zorlu maratonda dereceye giren sporcular:

Ultra Maraton Kategorisi Kadınlar

1. Aylin Savacı Armador

2. Seda Nur Çelik

3. Rene Vollgraaff

Ultra Maraton Kategorisi Erkekler

1.Mustafa Kızıltaş

2.Hakan Kerimoğlu

3.Gürkan Açıkgöz

Discovery 6G Kategorisi Kadınlar

1. Sibel Adıgüzel

2. Özlem Soydaş

3. Anna Panina

Likya Trail Series 16,5K Kategorisi Kadınlar

1. Elçin Çoban

2. Elif Gül Bayındır

3. Şenay Yılmaz

Likya Trail Series 16,5K Kategorisi Erkekler

1. Onur Ali İmren

2. Can Artan

3. Anıl Efe

Likya Trail Series 37,5K Kategorisi Kadınlar

1. Yonca Tokbaş

2. Şule Eren

3. Sanem Orfanlı

Likya Trail Series 37,5K Kategorisi Erkekler

1. Onur Yayak

2. Mustafa Onur Koç

3. Ali Mert Yavuzoğlu

Likya Trail Series 70K Kategorisi Kadınlar

1.Burçe Çelik

Likya Trail Series 70K Kategorisi Erkekler

1. Can Ayaz

2. Cevdet Coskun

3. Ozcan Köse

Likya Yolu Ultra Maratonu hakkında:

Etkileyici tarihi dokusu ve büyüleyici doğal güzelliği ile “Tarihi Likya Yolu” dünyanın en iyi rotalarından biri olarak diğer ultra maraton rotaları arasında öne çıkıyor. Toplam 509 km uzunluğundaki Tarihi Likya Yolu'nun yaklaşık 230 km'lik bölümünü kapsayan ve her gün bir etabı koşularak 6 günde tamamlanan olan Likya Yolu Ultra Maratonu (LYUM), parkurunun içinde barındırdığı ayırt edici özellikler ile dünyadaki benzersiz ultra maraton destinasyonlarından biri olarak tanımlanıyor. Bu spora gönül vermiş koşucular için hepsi ayrı birer cazibe unsuru olan yüksek zorluk derecesi, büyüleyici tarihsel dokusu ve eşsiz doğal güzellikleri ile LYUM, katılımcılara unutamayacakları bir deneyimi vaat ediyor.

Maratonun proje danışmanlığını ve yarış direktörlüğünü dünyada birçok ultra maratonu tamamlamış olan Prof. Dr Taner Damcı üstleniyor. Katılımcıların ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen konsept içerisinde yaratılan 6 farklı kategori ile herkese bu maratonun bir parçası olma ve heyecanlı atmosferi yaşama imkanı sunuluyor.

2016 yılında Türkiye’de ilk mağazasını açan dünyaca ünlü spor markası Under Armour, Antur Mice, Garmin, Acıbadem Mobil sağlık hizmetleri, Arvento mobil takip sistemleri, AndOutdoor ve Argos’un desteği ile Likya Yolu Ultra Maratonu Ultra Maraton, Dicovery 6G, 70K, 37,5K, 16,5K ve Takım Yarışları olmak üzere 6 farklı kategoride gerçekleşti.

Ultra Maraton (23 Eylül- 1 Ekim)

Sporcuların yarış boyunca tüm ihtiyaçlarını sırt çantalarında taşıdıkları, bireysel strateji planı yapmalarını gerektiren, fiziksel ve zihinsel kapasitelerini zorlayacakları, toplam 6 etapta yaklaşık 240 km'lik zorlu bir parkurda müthiş bir mücadele. Koşucular yarış boyunca kullanacağı yiyeceğini kendi getirecek ve yarış süresince sırt çantasında taşıyacaktır, Su ise kamp alanında ve parkur içinde belirli aralıklarla, yetecek miktarda organizasyon tarafından sağlanıyor.

Discovery 6G (23 Eylül- 1 Ekim)

Bir ultra maratonun gerçekten ne demek olduğunu, kendi sınırlarının nerede başladığını merak eden koşucular keşif etabında ultra maratoncularla yarışma imkanı buldular. Keşif etabında yarışacak koşucular her gün ortalama 10-15 km olmak üzere 6 gün boyunca 120 km koşuyorlar. Yiyecek-içecek ihtiyacı, organizasyon tarafından karşılanacak olan koşuculara, eşya ve diğer malzemelerinin taşınması konusunda da destek veriliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER