KOÇ TOPLULUĞUNDA DAYANIŞMA VE TAKIM RUHU KAZANDI

KOÇ TOPLULUĞU SPOR ŞENLİĞİ 83 ŞİRKETTEN 4 BİN ÇALIŞANI BULUŞTURDU

KOÇ TOPLULUĞUNDA DAYANIŞMA VE TAKIM RUHU KAZANDI
 KOÇ TOPLULUĞUNDA DAYANIŞMA VE TAKIM RUHU KAZANDI

KOÇ TOPLULUĞU SPOR ŞENLİĞİ 83 ŞİRKETTEN 4 BİN ÇALIŞANI BULUŞTURDU

Türkiye’nin ilk kurumsal spor şenliği olan Koç Topluluğu Spor Şenliği, 27’nci yılında 83 şirketten 4 bin çalışanın katılımıyla gerçekleşti. 5 Mart – 28 Mayıs 2016 tarihleri arasında düzenlenen organizasyonda en fazla kupanın sahibi Arçelik oldu. Koç Topluluğu Spor Şenliği kapsamında 85 günde 1.654 müsabaka gerçekleşirken, bu yıl ilk kez düzenlenen Futbol Süper Ligi’nde ise şampiyonluk kupasını Otokar kaldırdı. Spor Şenliği’nin kapanışında binlerce sporcu ve aileleri ile buluşan Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, asıl başarının sporcu centilmenliğinden ödün vermeden son ana kadar mücadele etmekte olduğunun altını çizerken “Koç Topluluğu’nun gücünü sahalara taşıyan tüm çalışanlarımızı sergiledikleri takım ruhu için tebrik ediyorum” dedi.

Koç Topluluğu’nun kurucusu merhum Vehbi Koç’un 1989 yılında başlattığı ve bugün dev bir spor organizasyonuna dönüşen Koç Topluluğu Spor Şenliği’nin 27’ncisi 83 şirketten 4 bine yakın çalışanın katılımıyla 5 Mart – 28 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleşti. Koç Topluluğu Spor Kulübü tarafından organize edilen ve toplam 1.654 müsabakaya sahne olan karşılaşmalarda, Arçelik 26 şampiyonluk ile en fazla kupanın sahibi oldu. Arçelik’i 24 kupayla Ford Otosan, 15 kupayla Tüpraş ve 14 kupayla Yapı Kredi izledi. Müsabakalar büyük heyecana sahne olurken, takımlarını desteklemeye gelen çalışanlar tribünleri doldurdu. Koç Topluluğu çalışanlarının aileleriyle katıldığı madalya ve kupa töreninde konuşan Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, sözlerine merhum Mustafa V. Koç’u anarak başladı. Dereceye girip ödül alan tüm sporcuları tebrik eden Levent Çakıroğlu şöyle devam etti: “Benim açımdan başarılarınız bugün alacağınız ödüllerle sınırlı değil. Benim gözümdeki başarınız bunun çok daha ötesinde. Asıl başarı elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışmakta, fark yaratabilmek için bir araya gelip omuz omuza ortak hedefe kararlılıkla beraberce yürüyebilmekte, bu turnuvalar boyunca her anın tadını çıkarabilmekte, sonuç ne olursa olsun sporcu centilmenliğinden ödün vermeden kaybettiğimiz anlarda bile kazanan arkadaşlarımıza sarılabilmekte. Aynı şekilde başarı hayatın diğer alanlarında olduğu gibi, son ana kadar oyun bitmeden, yılmadan, çaba gösterip başarma hırsıyla mücadele edebilmekte. Başarıyı böyle tanımladığım zaman ben müsabakalara katılan tüm sporcularımızla gerçekten gurur duyuyor, takım ruhu için tebrik ediyorum.”

Müsabakalarda toplumsal cinsiyet eşitliğini yakalıyoruz
27’nci Koç Topluluğu Spor Şenliği, bu yıl birçok yeniliğe de sahne oldu. Geçtiğimiz yıl basketbol, masa tenisi, tenis, bowling, atletizm, yüzme, yelken, satranç, erkek futbol, kadın futbol, veteran futbol, kadın ve erkek voleybol kategorilerinde gerçekleşen müsabakalara bu yıl kürek branşının yanı sıra 3X3 tek pota basketbolda kadın ve erkek kategorileri eklendi. Böylece spor şenliği bu yıl toplam 13 branş ve 16 farklı kategoride gerçekleşti. Müsabakalara ilgi her geçen yıl artarken, bu yıl ilk kez yaklaşık 400 kadın sporcu da şenlikte yarıştı. Toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarını Spor Şenliği’nde de sürdürdüklerini belirten Koç Holding İnsan Kaynakları Direktörü Özgür Burak Akkol, “Bu yıl futbol ve basketbol branşlarında kadın takımları, ilgileri, mücadeleleri ve başarılarıyla dikkate değer sonuçlar elde etti. Topluluğumuzun geneline toplumsal cinsiyet eşitliğini yayarken, sporda da eşitliği yakalıyor olmamız çok önemli diye düşünüyorum” dedi.

Süper Lig’in ilk şampiyonu Otokar oldu
Koç Topluluğu Spor Şenliği kapsamında bu yıl ilk kez kurulan ve geçtiğimiz yıl ilk sekiz arasında yer alan takımların oluşturduğu Futbol Süper Ligi’nin yanı sıra, Futbol 1. Ligi ve Bölgelerarası Futbol Şampiyonası düzenlendi. Futbol Süper Ligi’nde Otokar ipi göğüslerken, Ford Otosan 2’nci, Arçelik Çayırova ise 3’üncü oldu. Geçen yıl ilk sekiz takım dışında kalanlardan oluşan Futbol 1. Ligi’nde ise Türk Traktör Sakarya 1’inci, Arçelik Çerkezköy 2’nci ve Yapı Kredi ise 3’üncü olarak sıralamaya girdi. Futbol Süper Ligi’nin şampiyonu olan Otokar, Bölgelerarası Futbol Şampiyonası’nın finalinde de Tüpraş Batman Rafinerisi’ni zorlu bir mücadelenin ardından mağlup ederek yılı iki kupayla tamamladı. Otokar takımı Futbol Süper Ligi şampiyonluğu kupasını Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu’nun elinden aldı.

Şenlikte dijital teknolojiler sporla buluştu
Koç Topluluğu Spor Kulübü’nün Bağlarbaşı Korusu’nda gerçekleşen madalya ve kupa töreni renkli anlara sahne olurken, şenlikte dijital teknolojiler ön plandaydı. Sürat Teknesi, Labirent Robogol ve Kafa Gol gibi dijital teknoloji oyunlarına sporcular ve aileleri yoğun ilgi gösterdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109