Kızılay’dan “Rahmet Olsun” Projesi

Kızılay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile “Rahmet Olsun” projesi başlattı.

Kızılay’dan “Rahmet Olsun” Projesi
Kızılay’dan “Rahmet Olsun” Projesi

Kızılay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile “Rahmet Olsun” projesi başlattı. Proje kapsamında anne ve bebeğinin ihtiyaçlarını içeren “Sevgi Bohçaları” hazırlanarak, yeni doğum yapmış ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacak


Kızılay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile “Rahmet Olsun” projesi başlattı. Proje kapsamında, yakınlarını kaybetmiş kişilerin Kızılay’a yapacağı bağışlar ihtiyaç sahibi anne ve yeni doğan bebeğine “Sevgi Bohçası” olarak ulaştırılacak.


Bu amaçla İstanbul ili sınırlarında bulunan 14 mezarlığın idari tesisleri ve gasilhanelerine Türk Kızılay tarafından “Rahmet Kumbaraları” yerleştirildi. Bağışçılar, bu kumbaralar aracılığıyla “Rahmet Olsun” projesine bağışta bulunabilecek.


Gerek mezarlıklardaki kumbaralar aracılığıyla, gerekse RAHMET yazıp 2868’e SMS göndererek (1 SMS bedeli 10 TL) bağış yapacak kişiler adına, içerisinde anne ve bebeğine ilk etapta lazım olacak kıyafet ve hijyen setlerinin bulunduğu Sevgi Bohçaları hazırlanacak. Kızılay tarafından hazırlanan Sevgi Bohçaları ülke genelindeki tüm hastanelerde, yeni doğum yapan ihtiyaç sahibi anne ve bebeğine, Kızılay şubeleri aracılığıyla ulaştırılacak.


İlk etapta İstanbul genelindeki mezarlıklara yerleştirilen “Rahmet Kumbaraları” bir süre sonra Türkiye genelindeki tüm mezarlık ve gasilhanelere yerleştirilecek. Yakınlarını kaybetmiş kişilerin bağışları sayesinde yeni doğum yapmış ihtiyaç sahibi anneler ve hayata merhaba diyen bebeklerine destek olunacak.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109