Kızılay, “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlik takvimini belirledi

Kızılay, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirecek.

Kızılay, “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlik takvimini belirledi
 Kızılay, “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlik takvimini belirledi
Kızılay, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirecek. Kızılay Başkanı Dr.Kerem Kınık, bir bildiri de yayınlayarak “Kızılay olarak her zaman yüce milletimizin ve onun iradesinin yanındayız” dedi.

Çocuklar ve kalacak yeri olmayanlar için iki merkez


Kızılay, 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıldönümü dolayısıyla “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikler takvimini belirledi. 14 Temmuz'da başlayacak etkinlikler, 16 Temmuz’da Kızılay Şehidi Serhat Önder’in Çankırı’daki kabri başında sona erecek. Etkinlikler kapsamında Kızılay ilk olarak, 14 Temmuz Cuma günü Şehit Serhat Önder Çocuk Koruma Merkezi’nin açılışını gerçekleştirecek. Başta Suriyeliler olmak üzere sığınmacı çocuklara hizmet verecek olan merkezde her yıl 1500 çocuğa Türkçe dil dersi, bilgisayar eğitimi gibi eğitimler ve psikososyal destek verecek. Merkezden 6-18 yaş arası çocuklar faydalanacak. Aynı gün yine Şehit Serhat Önder’in adı verilen bir tesis daha Kızılay tarafından hizmete sokulacak. Şehit Serhat Önder Sosyal Hizmet Merkezi, Ankara’da bulunan ve kalacak yerleri olmayan hasta yakınları başta olmak üzere, ihtiyacı olan tüm kesimlere barınma imkanı sağlayacak. Merkez 45 yatak kapasiteli. Kızılay Küçükesat Şube Başkanı Serhat Önder, 15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanlığı önünde darbecilere direnirken şehit edilmişti.

“Korkma Oğlum” Belgeseli ve Toplumsal Direnç Paneli


Aynı gün 15 Temmuz Beşiri Afeti ve Toplumsal Hareketler Paneli de düzenlenecek. Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın moderatörlüğünde yapılacak panelde; Prof. Dr. Yılmaz Çolak, Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Coşkun Taştan “15 Temmuz Beşeri afeti ve böylesi afetlere karşı toplum direncinin artırılması” konusunu ele alacaklar.

Akşam programında ise Kızılay Şehidi Serhat Önder’in şehit olmadan önce oğluna söylediği son sözler olan “Korkma Oğlum” ifadesinden adını alan belgeselin gala gösterimi Ankara Devlet Konukevi’nde gerçekleştirilecek.

Vatan Sana Kanım Feda!


15 Temmuz Cumartesi ise Kızılay ekipleri, tüm Türkiye’de 249 Demokrasi Şehidini anmak ve aileleriyle dayanışma amacıyla meydanlarda demokrasi nöbeti tutanlara destek verecek. Ankara ve İstanbul başta olmak üzere demokrasi nöbetinin olduğu her noktada vatandaşlara su, sıcak çorba-çay, kumanya ve benzeri gıda malzemesi ikramında bulunulacak. Kızılay kan bağış ekipleri de demokrasi nöbetlerinin yapılacağı tüm meydanlarda kan bağışını kabul edecek. “Vatan Sana Kanım Feda” sloganıyla yürütülecek çalışmalar sırasında 200’e yakın Kızılay ekibi görev yapacak.

Gençlik Köprüye Yürüyecek


Türkiye’deki tüm Kızılay Şubeleri, üyeleri, gönüllüleri ve Kızılay Gençliği Şehitler için indirilecek Hatm-i Şeriflerin dualarına eşlik edecek. Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık da Kızılay Gençliği ile birlikte Çengelköy’den 15 Temmuz Şehitler Köprüsüne yürüyecek.

Kızılay son etkinliğini ise 16 Temmuz Pazar günü Çankırı’da gerçekleştirecek. 15 Temmuz gecesi darbeye engel olmak için Ailesiyle sokağa çıkan ve Ankara Genel Kurmay Başkanlığı önünde şehit olan Kızılay Küçük Esat Şube Başkanı Serhat Önder, kabri başında anılacak.

Ayrıca Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle bir de bildiri yayımladı;


Yüce Milletimiz,


15 Temmuz 2016’da terör örgütlerinin darbe kalkışması halkımızın yüksek milli iradesi sayesinde önlenmiş Demokrasimize sahip çıkılmıştır. Yaşanan hain saldırının engellenmesi sırasında birçok vatandaşımız şehit düşmüş, çok sayıda insanımız da yaralanarak gazilik şerefine nail olmuştur. 15 Temmuz günü ve sonrasında halkımız meydanlarda vatanımızı hain güçlere karşı savunurken Kızılayımız da hem asli görevleri arasında yer alan insani yardım faaliyetleri gereği hem de ülkemizin bir kurumu olarak duymuş olduğu yüksek sorumluluk bilinci ile halkımızın yanında yer almış, meydanlarda milyonlarla birlikte demokrasi nöbetleri tutarak bu hassas dönemde tüm birimleri ile olağanüstü bir çaba göstermiştir. Kaynağı insan olan, birçok can ve mal kaybına yol açan bu hain olay beşeri bir afet olup Kızılay bununla mücadelenin temel sahiplenicilerinden olmuştur.

Millet olarak kahramanlık destanı yazdığımız 15 Temmuz Demokrasi Zaferimizi kutlamak, bu uğurda can veren başta Küçükesat Şube Başkanımız Şehit Serhat Önder olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi yâd etmek ve milli birliğimize sahip çıktığımızı tüm dünyaya duyurmak için Fahri Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın nezdinde ülke genelinde bir dizi etkinlikler düzenlenecektir.

Etkinlikler kapsamında 15 Temmuz haftasında ülkemizin 81 ilinin meydanlarında halkımızla birlikte Kızılay olarak tüm birimlerimiz ve şubelerimizle demokrasi nöbetleri tutulacak, Demokrasi Zaferini kutlayan vatandaşlarımıza ikramlarda bulunulacak, kan bağışı etkinlikleri düzenlenecektir.

Bunların yanı sıra Kızılay olarak 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında hazırlanan programları hayata geçirirken, Kızılay olarak kurulduğumuz 1868 yılından bugüne kadar hep yüce milletimizin ve onun iradesinin yanında olduğumuzu bildiririz.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER