Kılıçdaroğlu Ataşehir'de Tuncelililer gecesine katıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tunceli Eğitim Gönüllüleri Derneği ve Tunceli Sanayiciler ve Girişimciler Derneğinin ortaklaşa düzenlediği yardım gecesine katıldı.

 Kılıçdaroğlu Ataşehir'de  Tuncelililer gecesine katıldı

 Kılıçdaroğlu Ataşehir'de  Tuncelililer gecesine katıldı



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tunceli Eğitim Gönüllüleri Derneği ve Tunceli Sanayiciler ve Girişimciler Derneğinin ortaklaşa düzenlediği yardım gecesine katıldı.

Marriot İstanbul Asia Otel’de düzenlenen geceye CHP Genel Başkanı Kemal Kılçdaroğlu’nun yanı sıra CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve eşi Gamze Akkuş İlgezdi'de katıldı. Gecede bir konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eğitimin önemine dikkat çekti.
Tunceli’de geçen çocukluğuyla ilgili anılarını da anlatan Kılıçdaroğlu “Tuncelili olmak bana göre bir ayrıcalıktır. Çünkü Tuncelili olmak sadece Tunceli’yi sevmek demek değildir. Tuncelili olmak Türkiye’yi sevmektir. Türkiye’nin neresine giderseniz gidin mutlaka bir Tuncelili görürsünüz” dedi.


Kılıçdaroğlu, Tuncelilerin doğanın verdiği özgürlük içinde yaşadıklarına dikkat çekerek “Tunceli’de yaşamayan özgürlüğün ne olduğunu bilemez. Doğa ona o özgürlüğü veriyor. Eğitim önemli. Eğitim aklın özgürleşmesini sağlar. Eğitimle çocuğun daha nitelikli soru sormasına olanak sağlarız. Aklın özgürleşmesine yönelik eğitim yapıyorsanız, o çocuk dünyayı keşfeder. Ama aklın özgürleşmesini kısıtlarsanız, o çocuk geleceği sağlıklı değerlendiremez ve göremez. Ama ben şuna yürekten inanıyorum, her Tuncelili öğrenci aklının özgürleşmesi paralelinde dünyayı en iyi okuyan kişidir. Bizim çocuklarımıza güveniyorum” diye konuştu.
Töre Anadolu ve Leman Sam şarkılarıyla geceye renk kattı.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2013, 14:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER