“Karaman’ın Kuşları” bu kez yuvasında kanat çırpacak

Duru Bulgur’un sosyal sorumluluk projesi “Karaman’ın Kuşları Sergisi” 4 Ekim’de Karaman’da açılıyor.

“Karaman’ın Kuşları” bu kez yuvasında kanat çırpacak
 “Karaman’ın Kuşlarıbu kez yuvasında kanat çırpacak
Duru Bulgur’un sosyal sorumluluk projesi “Karaman’ın Kuşları Sergisi” 4 Ekim’de Karaman’da açılıyor. İstanbul’da yoğun ilgi gören sergiden elde edilen gelir ihtiyaç sahibi öğrencilere bağışlandı. Son durağı Karaman olan sergi 10 Ekime kadar ziyaret edilebilecek.

Türk bulgurunu dünyaya tanıtmayı misyon edinen Duru Bulgur’un kültür sanata olan desteği devam ediyor. Duru Bulgur’un sosyal sorunluluk projesi kapsamında gerçekleştirdiği Karaman’ın Kuşları Sergisi 4 Ekimde Karaman’da açılıyor. Daha önce İstanbul’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde açılan sergi büyük ilgi gördü. Sergiden elde edilen gelir ise ihtiyaç sahibi öğrencilere bağışlandı. Karaman’ın Kuşları Sergisi, Türkiye’nin en önemli kuş gözlemcilerinden fotoğraf sanatçısı Kürşat Akın’ın objektifinden çekilmiş 62 kuş fotoğrafından oluşuyor.

Sergi, nesilleri yok olmaya yüz tutmuş kuşları gün yüzüne çıkarırken, Karaman’da bulunan kuş türlerindeki çeşitliliğe de dikkat çekiyor. Yüksek kayalıkta yaşayan kartaldan, evlerin çatısında yaşayan kerkeneze kadar birbirinden farklı kuşlar birbirinden ilgi çekici fotoğraflarla sergide yer alıyor. Sergideki fotoğraflar kitap olarak “Karaman’ın Kuşları” adıyla da yayımlandı. Kitap, kuşlarla ilgili çarpıcı bilgiler içeriyor. Karaman Hatuniye Medresesi’nde açılacak olan Sergi, 10 Ekim’e kadar ziyaret edilebilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER