KADININ GÜÇLENDİRİLMESİ İÇİN ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ

İBB, KAGİDER, Brezilya İstanbul Başkonsolosluğu ve İstanbul Konsoloslar Topluluğu, “Kadının Güçlendirilmesi ve Başarı Hikayeleri” etkinliği için bir araya geliyor.

KADININ GÜÇLENDİRİLMESİ İÇİN ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ
 KADININ GÜÇLENDİRİLMESİ İÇİN ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ

İBB, KAGİDER, Brezilya İstanbul Başkonsolosluğu ve İstanbul Konsoloslar Topluluğu, “Kadının Güçlendirilmesi ve Başarı Hikayeleri” etkinliği için bir araya geliyor. 11 Aralık’ta İstanbul’da düzenlenecek toplantıda, dünya çapında önemli görevler üstlenmiş kadınlar öykülerini anlatacak.

İstanbul, diplomasi ve iş dünyasında başarılı olmuş kadınların başarı hikayeleri ile dünya çapında kadının güçlendirilmesine dair zorlukların tartışılacağı etkinliğe ev sahipliği yapacak.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kadın Girişimcileri Derneği (KAGİDER), Brezilya İstanbul Başkonsolosluğu ve İstanbul Konsoloslar Topluluğu, “Kadının Güçlendirilmesi: Diplomasi ve İş Dünyasında Başarı Hikayeleri” etkinliği için bir araya gelecek.

Toplantıda tartışmaya başlangıç noktası teşkil etmesi için “Foreign: Brazilian Women in Diplomacy” adlı belgeselin gösterimi yapılacak. Belgeselde Brezilya Dışişleri Bakanlığı’nda 1918 yılında memurluğailk defa bir kadının atanmasından bu yana ne çok engelin aşılması gerektiği anlatılıyor. Konu üzerine kendi bakış açılarını sergilemeleri için çağdaş Brezilyalı diplomatlara da yer veriliyor.


Etkinlikte, gösterimin ardından kendi alanlarında önemli pozisyonlara gelmiş kadınlar, kişisel öykülerini anlatacak. Kadınların güçlendirilmesi için nasıl yol alınabileceğine dair fikirlerin paylaşılacağı bir oturum gerçekleştirilecek.


PROGRAM:


Tarih: 11 Aralık 2019, Çarşamba

Saat: 17:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Adres: Harbiye, Dar'ül Bedayi Cad No:6, Şişli/İstanbul


PROGRAM AKIŞI

17:00 Giriş Konuşmaları

17:15 Belgesel Gösterimi

18:15 Açık Oturum

19:15 Networking Kokteyli

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER