Kadıköy'de Muhteşem Konser İzleyenleri Büyüledi

İki Büyük Virtüöz; Keman Sanatçısı Doç. Jülide Yalçın Dittgen ve Piyanist Doç. Elif Önal’ın Muhteşem Resitali

Kadıköy'de Muhteşem Konser İzleyenleri Büyüledi
Kadıköy'de Muhteşem Konser İzleyenleri Büyüledi

İki Büyük Virtüöz; Keman Sanatçısı Doç. Jülide Yalçın Dittgen ve Piyanist Doç. Elif Önal’ın Muhteşem Resitali

Keman Sanatçısı Doç.Jülide Yalçın Dittgen ve Piyanist Doç. Elif Önal, Kadıköy Kültür Sanat Derneği organizasyonunda, 17 Aralıkta Kadıköy Belediyesi Yel değirmeni Sanat Merkezi’nde verdikleri  muhteşem bir resital ile izleyicileri büyülediler.

Kısa bir süre önce doçent olan, Klasik Müzik alanında verdiği konserler ile önemli bir isim yapmış olan Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Yüksek Lisans programında Öğretim Görevlisi ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının konzertmaisterlik görevini sürdüren Jülide Yalçın Dittgen’in  doçent ünvanı ile bu ilk konseri oldu.

Sayısız konserleri olan sanatçı bu konserin kendisine uğur getirdiğini söyledi.

Doç. Jülide Yalçın Dittgen,  sayısız ödüllere sahip ve Halen Ankara Üniversitesi Devlet Konservaturarında Öğretim Görevlisi Piyanist Elif Önal ile verdiği resitalde Wolfgang Amadeus MOZART , Johannes BRAHMS , Sergey PROKOFİEV , Manuel de Falla’nın bestelerine yer verdiler.

Kadıköy Kültür Sanat Derneği Başkanı Aytaç Yalman’ın daveti ile Ankara’dan İstanbul’a gelen her iki sanatçı da  ve tarihi bir kiliseden dönüştürülen Yel değirmeni Sanat Merkezi’nde konser vermekten büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Program sonrası İzleyicilerin beğeni dolu alkışları ile sanatçılar defalarca sahneye davet edildi.

Konsere katılan Kadıköy Kültür Sanat Derneği Başkanı Aytaç Yalman adına sanatçılara teşekkür plaketlerinin Başkan Yardımcısı Nesibe Müsevitoğlu ve Sekreter Bahadır Gürer tarafından sunulması ile gece sona erdi.

Doç. JÜLİDE YALÇIN DİTTGEN ve Doç. Elif Önal Kimdir?;

Doç. JÜLİDE YALÇIN DİTTGEN 
: 1981 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Murat Tamer ile keman çalışmalarına başlayan sanatçı Devlet bursu ile gittiği Lyon’da Jean Estournet ve Veronica Riou ile çalışmalarına devam etti ve düzenlenen keman yarışmasında birincilik ödülünü kazandı. 1990 yılında sınıf atlayarak H.Ü Ankara Devlet Konservatuvarı yüksek devresinden başarı ile mezun oldu.
    Eğitimini, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde; Devlet Sanatçısı Prof. Suna Kan ile sürdürerek 1992 yılında yüksek lisans diplomasını aldı. 1992-1996 yılları arasında Fulbright Bursu ile gittiği New England Conservatory of Music, Longy, School of Music’de; Sanatta Yeterlik ve Artist Diploma’larını Eric Rosenblith ile tamamladı. Boston’da bulunduğu 4 yıl içerisinde; Carnegie Hall ve Jordan Hall konser salonlarında, Yellow Barn Müzik Festivali ve Tanglewood Müzik Festivalinde, Orchestra @ Modern ile 1. Uluslararası Kompozitörler ve Yorumcular Festivali’nde  ve Boston Oda Orkestrasıyla solo konserler verdi. Sanatçı aynı yıllarda Shoreline Alliance Oda Müziği Yarışması’nda keman / piyano ikilisi olarak birincilik ödülü kazandı. Kurucusu olduğu Hitit Yaylı Çalgılar Dörtlüsü ile bugüne kadar Dışişleri Bakanlığı’nın düzenlediği Cumhuriyetimiz’in 75’inci Yıl Dönümü kutlamaları çerçevesince yurt dışında 39 ülkede ve Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği Osmanlı’nın 700. yıldönümü etkinlikleri çerçevesince yurt içinde konserler verdi. Solist olarak, Cumhurbaşkanlığı, İstanbul, İzmir , Çukurova, Bursa, Antalya, Eskişehir, Brampton (Kanada) Senfoni Orkestraları ile solo, Ankara, Amerika, İstanbul, İzmir, İsviçre, İsrail, Eskişehir, Kanada da resitaller verdi. Ayrıca D-Marin (2008-Turgut Reis), İstanbul (2009) klasik müzik festivallerinde de resitaller vermiştir. Sanatçı 2008 yılında  Türkiye Suzuki Müzik Eğitim Derneği’nin kurucusudur. Yurt içi, yurt dışı resital , solo ve oda müziği konserlerine devam eden sanatçı halen Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Yüksek Lisans programında Öğretim Görevlisi olup, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının konzertmaisterlik görevini sürdürmektedir. Kasım 2015'de Doçentlik ünvanı alan sanatçının ayrıca 'Kırsaldan Ezgiler' adlı Cd çalışması bulunmaktadır.

Doç. ELİF ÖNAL
: İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Lisans ve Yüksek Lisans bölümlerinden Prof. Tuvana Alton’un öğrencisi olarak mezun oldu. Bilkent Üniversitesi’ndeki Sanatta Yeterlik çalışmalarını ise Prof. Namık Sultanov ve Gülnara Aziz ile tamamladı. Yaptıkları master-class’larda L. Margulis, F. Braley, Gülsin Onay, Hüseyin Sermet, Viyana’da Roland Batik ve Salzburg Mozarteum’da C. Lieske ile çalıştı.
ANAÇEV Piyano Yarışması’nda “En İyi Türk Eseri Yorumcusu” ödülünü aldı. Kuruculuğunu ve  üyeliğini yaptığı Bilkent Su Trio oda müziği grubu ile, Andante klasik müzik dergisi tarafından  “2011 Donizetti Ödülleri - Yılın Klasik Müzik Topluluğu” ödülüne layık görüldü.
Önemli konser salonları ve festivallerde resitaller ve oda müziği konserleri verdi. Sanatçı halen Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Piyano bölümü öğretim üyesidir.





YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER