İTO Yönetimi, Darülaceze Sakinleriyle Yemek Yedi

İTO (İstanbul Ticaret Odası) Meclis Başkanı Şekip Avdagiç, Başkanvekili Dursun Topaç ile birlikte yönetim kurulu üyeleri ve İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrencileri tarihî Darülaceze’nin Kültür Merkezi’nde düzenledikleri akşam yemeğinde sakinlerle bir araya geldi.

İTO Yönetimi, Darülaceze Sakinleriyle Yemek Yedi
İTO Yönetimi, Darülaceze Sakinleriyle Yemek Yedi

İTO (İstanbul Ticaret Odası) Meclis Başkanı Şekip Avdagiç, Başkanvekili Dursun Topaç  ile birlikte yönetim kurulu üyeleri ve İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrencileri tarihî Darülaceze’nin Kültür Merkezi’nde düzenledikleri akşam yemeğinde sakinlerle bir araya geldi.

İTO’nun Darülaceze sakinleri için verdiği yemeğe, Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan’ın yanı sıra Darülaceze İdare Meclisi üyesi ve Aile ve Sosyal Politikalar İstanbul İl Müdürü Selim Çelenk, İTO Meclis Başkanı Şekip Avdagiç, İTO Başkanvekili Dursun Topaç, İTO Meclis üyeleri, İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrencileri, İTO Türk Sanat Müziği Topluluğu  ve dünyanın en güzel insanları olan Darülaceze sakinleri katıldı.

Ev sahibi olarak açılış konuşmasını yapan Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan, İstanbul Ticaret Odası olarak iş adamlarımızın Abdülhamid Han’ın yadigârı, tarihî şefkat yuvası olan Darülaceze’ye gösterdikleri ilgi ve sıcaklık için, başta İTO Meclis Başkanı Şekip Avdagiç olmak üzere tüm misafirlere teşekkür etti.

Burasının Ulu Hakan cennet mekân Sultan Abdülhamid Han tarafından günün zor şartlarına rağmen yaptırıldığını ve fırtınalı bir dünyada sığınacak emin bir liman olduğunu söyleyen Bayhan, Darülaceze’nin bir kurumdan öte bir şehir planlaması olduğunu ifade etti.

Bayhan, bu muhteşem şefkat kurumunun giriş kapısının isminin de Bâb-ı Şefkat olduğunu; şefkat arayanların, şefkat bulanların, şefkat göstermek isteyenlerin çalması gereken kapı olduğunu sözlerine ekledi.

Günümüze gelinceye kadar 71.000 insanın  Kurum’da kaldığını ve bu bilge insanlara 50.000 çalışanın hizmet verdiğine dikkat çeken Başkan Bayhan, “Kuruluşundan günümüze kadar başta Abdülhamid Han Hazretleri olmak üzere, bu insanlara şefkat kollarını açan Sayın Başbakanımıza ve Sayın Bakanımıza,  burada emeği geçenlere, hizmet almış, hizmet vermiş herkese şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca bugün varlıklarıyla bizleri şereflendiren İstanbul Ticaret Odamızın değerli başkanları ve onlara gönül verenleri olmak üzere, bizleri yalnız bırakmayan, bilge insanlarımıza güzel dakikalar yaşatacak değerli sanatçılarımıza ve uzaktan yakından gelmiş bütün dostlarımıza tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmasına, “Çok değerli dostum Nevzat Bey, kıymetli büyüklerimiz, İstanbul Ticaret Odası Başkan Yardımcısı, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden gelen değerli öğrenci kardeşlerim; hepinizi şahsım ve İstanbul Ticaret Odası Meclisi adına saygıyla selamlıyorum” diyerek başlayan İTO Meclis Başkanı Şekip Avdagiç,  İstanbul Ticaret Odası’nın sosyal sorumluluk projelerinin ilkini Meclis üyeleriyle burada gerçekleştirdiklerini, bu vesile ile Tarihî Şefkat Kurumu olan Darülaceze’yi daha yakından tanıma imkânı bulduklarını ifade etti.

Avdagiç, bu Kurum’un dayanışmanın, yardımlaşmanın, el ele vermenin en güzel örneklerinden birisi olduğunu; kara günde dost olmanın, bir hayatı yürekten paylaşmanın adresi olarak İstanbul’un ortasında  tüm dünyaya  çok güzel bir mesaj verdiğini; Darülaceze’nin kurucusu olan ve yapımı sırasında kendisine ve ailesine ait şahsi eşyaları satarak kaynak oluşturan  Sultan Abdülhamid Han’ı minnet ve şükranla andığını söyleyip ‘Mekânı cennet olsun, inşallah’ dedi. 

Darülaceze’nin insanlarımız tarafından çok daha önemsenmesini isteyen Avdagiç, burada yönetim olarak çok güzel işler yapıldığını, bu hizmetleri toplumla biraz daha paylaşmak, biraz daha topluma duyurmak konusunda, her türlü yardımı esirgemeyeceklerini ve kendi üyelerinden olsun, halktan olsun  Darülaceze’nin tanıtımı konusunda  İstanbul Ticaret Odası olarak gazeteleri vasıtasıyla sonuna kadar destekleyeceklerini söyledi.

İTO Meclis Başkanı Şekip Avdagiç, “Son bir şeyi daha bu güzel topluluğu görünce paylaşmak istedim. Demin değerli Başkanım zikretti. 2010 yılında İstanbul Kültür Başkenti olması sürecinde Nevzat Başkanım o zaman Kültür A.Ş. Genel Müdürü’ydü. Biz o zaman yaptığımız  İstanbul’daki birçok önemli faaliyette birlikte çalışmanın mutluluğunu yaşadık.  Ben, bu vesile ile bir kez daha kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Kuruma çok değer verdiklerini belirten İTO Başkanvekili Dursun Topaç, çalışanlara teşekkür etti. Aile ve Sosyal Politikalar İstanbul İl Müdürü Selim Çelenk de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak  İstanbul’da şu anda 47.000 kişiye evde bakım ücreti ödeniyor olduğunu, 4.900 çocuğumuza evinde bakımının yapıldığını, 1.900 çocuğumuza yurt ve yuvalarda ve 2.300 yaşlımıza da huzur evinde hizmet verildiğini söyledi. Çelenk, “Sizden gelen bu sinerji, gönül birliğinden kaynaklanan bu destek ayrı bir motivasyon oluyor. Yürekten sizlere teşekkür ediyorum, sizleri tebrik ediyorum ve bize olan desteğinizi ve dualarınızı arttırarak devam ettirin diye temenni ediyorum. Saygılar sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından  İstanbul Ticaret Odası (İTO) bünyesinde faaliyet gösteren Türk Sanat Müziği Topluluğu Grup Şehnaz Buselik, Darülaceze sakinlerine bir konser verdi.



Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2014, 18:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER