İTO BAŞKANI İBRAHİM ÇAĞLAR: TÜRKİYE’DE EKONOMİ KONUŞULSUN

TÜMSİAD`ın 17 Aralık sonrası yaşanan ekonomik süreçten rahatsız olduğunu, bununla birlikte hükümetin bu süreci güçlenerek atlatacağı konusunda umutlu ve ümitvar olduklarını ifade etti.

İTO BAŞKANI İBRAHİM ÇAĞLAR: TÜRKİYE’DE EKONOMİ KONUŞULSUN
İTO BAŞKANI İBRAHİM ÇAĞLAR: TÜRKİYE’DE EKONOMİ KONUŞULSUN

TÜMSİAD İstanbul Şubesi tarafından gerçekleştirilen “Ayın Konuğu” programının bu ay ki konuğu İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar oldu. İstanbul Şubesi konferans salonunda gerçekleşen programa TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, TÜMSİAD İstanbul Şube Başkanı Eyüp Topal, Genç TÜMSİAD Genel Başkanı Mustafa İçöz, İSO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Bozdağ, TÜMSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve TÜMSİAD İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri çok sayıda TÜMSİAD üyesi katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan TÜMSİAD İstanbul Şube Başkanı Eyüp Topal İbrahim Çağlar’ı aralarında görmekten mutlu olduklarını ifade ederek, TÜMSİAD`ın 17 Aralık sonrası yaşanan ekonomik süreçten rahatsız olduğunu, bununla birlikte hükümetin bu süreci güçlenerek atlatacağı konusunda umutlu ve ümitvar olduklarını ifade etti.

TÜMSİAD GENEL BAŞKANI: YAŞANANLARDAN FEVKELADE RAHATSIZIZ
TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert’te yaptığı konuşmada  “Nefsi şeylerden kaçınarak, ülkemizin birliği, dirliği, güçlenmesi adına, lider ülke olması adına koşturmaya devam edeceğiz. Bunun bize vereceği lezzet bizim bir yerlerde olmamızdan çok daha fazla önemlidir.

Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Her zamankinden daha fazla birlik, beraberliğe, her zamankinden daha çok koşuşturmaya, her zamankinden daha fazla birbirimize bakmaya, her zamankinden daha fazla birbirimize destek olmaya, ihtiyaç var. TÜMSİAD’IN her bir üyesi, her bir yöneticisi bu bilinçle hareket etmelidir. Yaşanan olaylardan son derece rahatsız olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

Ayın konuğu olarak kürsüye çıkan İTO Başkanı İbrahim Çağlar ekonomik ve ticari gelişmeler üzerine TÜMSİAD üyelerine çeşitli açıklamalarda bulundu.

17 ARALIK’IN YAŞANMASI GEREKİYORDU
 17 Aralık sürecine de değinen Çağlar “Bir 17 Aralık yaşadık. Demek ki yaşanması gerekiyordu. Biz kadere iman etmiş insanlarız Allaha şükür. Herkes kaderini yaşayacak. Her ülke kaderini yaşayacak.

Bir sürü olaylar, sanal gündemler üretildi. Ülkenin enerjisini aşağıya çekmeye çalıştılar. Kısmen başarılı da oldular.
Büyüyen Türkiye’nin önündeki hedefe taş koymak istediler.

Bizim gündemimiz siyaset değil. Biz iş dünyasının temsilcileriyiz. Suni tartışmalara girmemize gerek yok.
Karanlık odakların yaptığı planlara, kirli emellerine alet olmaya niyetimiz yok.
Biz işimize bakarız” dedi

TÜRKİYE’DE EKONOMİ KONUŞULSUN
Çağlar sözlerini “Biz isteriz ki Türkiye’de ekonomi konuşulsun. Bu kadar çok siyaset konuşulmasın.
Bütün dünyada herkes ekonomiyi konuşurken biz niye siyasi çekişmelerin içine giriyoruz.
Taraf olmayacağız ama haklının yanında duracağız. Adaletin yanında duracağız.
Bize yüklenen misyon sadece para kazanmak ve bu parayı harcamak değil. Aynı zamanda örnek olmalıyız. Siyaset mecrasında aksın ama gündem ekonomi olsun.” şeklinde sürdürdü.

17 ARALIK AKTÖRLERİ BAŞBAKAN’IN GÜCÜNÜ HESAP EDEMEDİ

17 Aralık aktörlerinin birkaç şeyi hesap edemediğini açıklayan İbrahim Çağlar  “ Bu hareketi yapanlar birkaç şeyi hesap edemediler. Başbakanın ve hükümetin gücünü, samimiyetini ve ihlasını hesap edemediler.

Hesap etselerdi bunu yapmazlardı.”  Açıklamasında bulundu.

SAHİBİ (ALLAH) BİLİR DİYEN BİR BAŞBAKAN

Sözlerini “Birçok platformda sayın başbakanla beraber oluyoruz. Bazı şeyler soruyoruz. Sahibi (Allah) bilir diyor. Evet, sahibi bilir. Sahibi de ayakta tutar EVELALLAH” Diyerek tamamlayan Çağlar’ın bu sözleri TÜMSİAD üyeleri tarafından dakikalarca alkışlandı.
Program sonunda TÜMSİAD İstanbul Şube Başkanı Eyüp Topal, İbrahim Çağlar’a plaket takdim etti.



Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2014, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER