İstanbulda Hatay Günleri

İstanbul, pandemiyle birlikte ara verilen Anadolu kültürüne tekrar kavuşuyor. Hatay'ın eşsiz lezzetleriyle birlikte kültürü, uzun bir aranın ardından tekrar İstanbulluların karşısına çıkıyor.

İstanbulda Hatay Günleri

İstanbulda Hatay Günleri
İstanbul, pandemiyle birlikte ara verilen Anadolu kültürüne tekrar kavuşuyor. Hatay'ın eşsiz lezzetleriyle birlikte kültürü, uzun bir aranın ardından tekrar İstanbulluların karşısına çıkıyor.

Künefesiyle, tepsi kebabıyla, mozaikleriyle 10."İstanbul'da Hatay Günleri, 6-10 Ekim tarihleri arasında İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanı'nda gerçekleştirilecek.

Organizasyonda, Hataylı esnafların ürünlerinin yer alacağı stantlar, Hatay folklorunun en güzel örneklerinden biri olan Kına Gecesi gösterileri, konserler, gelenekselleşen künefe şöleni, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi alanında 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na alınarak tescillenen Hatay mutfağının en güzel lezzetleri yer alacak. El yapımı ürünlerin daha çok ilgi çektiği günümüzde, Hatay’ın kültürünü yansıtan zanaatlar, 5 gün süresince katılımcılarla birlikte gerçekleştirilecek atölye çalışmaları ile uygulamalı olarak üretilecek ve sergilenecek. Zanaatların yanı sıra alanda yer alacak özel bir bölümde her gün Hatay’a özgü lezzetlerden biri katılımcılarla birlikte yapılacak.

Geçtiğimiz iki yıl boyunca ülkemizde ve dünyada yaşanan, alışık olmadığımız pandemi koşulları, doğal afetler, hepimizin hayatını derinden etkiledi. Dünyanın herhangi bir yerinde oluşan olumsuzluğun evimize kadar girebileceğini öğrendik. Kilometrelerce uzağımızda olan bir yangınıın sıcağının, küllerinin, nefes aldığımız havaya karışmasına şahit olduk. Bütün bu süreç hepimize insani olarak birlikte yaşamanın, yardımlaşmanın, paylaşmanın, birbirimize destek olarak zorlu koşulların üstesinden gelebilmenin önemini daha çok gösterdi. Çok eski çağlardan günümüze kadar birlikte yaşamanın en güzel örneklerinden biri olan Hatay'ın tanıtımında büyük katkısı olan, her sene ayrı bir tema ile düzenlenen 10."İstanbul'da Hatay Günleri"nin tam da bu nedenlerle, bu seneki teması "Birlik"sloganı da "Biz Biriz! Dünya Bir!" olarak seçildi.

Tarih boyunca farklı kültürleri, dinleri ve etnik kökenleri bir araya getirip harmanlayan ve medeniyetler beşiği olan Hatay, "Birlik" teması ile "Biz Biriz! Dünya Bir!" diyecek. Bu kapsamda ülkemizin ve dünyanın yaşadığı küresel sorunlarla mücadelede yapıcı, somut farkındalık oluşturmayı hedefleyen organizasyonu daha geniş kitlelere duyurmak amacıyla sizi, görselişitsel ve lezzetsel şölen yaşatacak 10."İstanbul'da Hatay Günleri"ne davet ediyoruz.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2021, 15:50

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER