İstanbul gecelerinin rekortmenleri

İstanbul'u eğlence başkenti yapan mekânların yıllık cirolarını mercek altına aldık, liste başı Reina

İstanbul gecelerinin rekortmenleri
Son yılların en trendi şehri olan İstanbul'a milyonlarca yerli ve yabancı turist geliyor. Medeni iftarımız olan yiyecek içecek sektörü her sene gittikçe kalitesini artırıyor. Artık İstanbul'daki birçok mekan dünyaca ünlü finans şirketleri tarafından yakın takibe alındı.

1993 yılında açılan Da Mario'dan sonra, birçok kafe ve restoranın sahibi olan İstanbul Doors grubu hızla büyümeye devam ediyor. Levent, Bülent, Rıza Büyükuğur ve Berk Ekşioğlu'nun sahibi olduğu İstanbul Doors Grubu bir ilki gerçekleştirdi. Peki bu mekanlar sizce yılda ne kadar ciro yapıyor? Bacasız sanayi dediğimiz yeme içme sektörünün dosyasını sizler için ele aldık. Kaç para ciro yapıyorlar, kaç kişi çalıştırıyorlar, kaç kişi aynı anda yemek yiyor. Çok popüler olmasına rağmen ‘‘Lucca'' ve ‘‘Zuma'' ilk onun içinde yer alamadı. Çünkü mekanların kapasitesi çok düşük. ‘‘Lucca'' 7 milyon TL yıllık ciroyla aslında iyi iş yapıyor. 70 kişilik kapasiteye sahip olduğu için sürekli dolu gözüküyor. Ancak en büyük sürprizi ise kebapçılar yapıyor. Kafede ise İstinye Park ‘‘Masa'' başı çekiyor. İstanbul'un en iyi gece kulübü ‘‘Reina'' ise hak ettiği ciroyu yapıyor. Ortaya dökeceğimiz daha birçok mekan olsa da sadece 10 tane seçtiğimiz için diğerlerine yer veremiyoruz. Bu araştırma grup şirketleri olarak değil sadece bir mekan üzerinde yapılmıştır. Yeme içme sektöründe grup olarak 100 milyon TL üzerinde ciro yapanlar var. Önümüzdeki yıl ise listeyi zorlayacak yerler arasında Ataşehir ‘‘Bigchefs'' ve Etiler ‘‘Midpoint'' olacağını tahmin ediyorum.

REINA- 24 Milyon TL
Yerli yabancı turistlerin her daim uğrak yer haline gelen ‘‘Reina'', on yıldır kalitesinden ve çizgisinden asla ödün vermedi. Müşteri odaklı kusursuz hizmet anlayışı ve yenilikleriyle SU Entertainment Group'un ellerinde yükselen bir değer olmaya devam ediyor. İstanbul'un enfes boğaz manzarası eşliğinde eğlenmek paha biçilemez sanırım. Hele ki gün batımında içkinizi yudumluyorsanız keyfinize diyecek yok. Her sene kendi konseptini yenileyip farklılık yaratarak rakiplerinden bir adım önde olmayı her daim başardı. 5 bin kişinin eğlendiği ‘‘Reina'' gece kulübünde yaklaşık 200 kişi çalışıyor.

İSTİNYE MASA- 16.250 Milyon TL
İstinye Park Alışveriş Merkezi'nin bir şehir meydanı konseptinde hazırlanan ve Türkiye'deki alışveriş merkezlerinde bir ilk olan alışveriş caddesinde hizmet veriyor.Mora Group bünyesinde kurulan ‘‘MASA Restaurant'', menüsüyle her zevke hitap edecek zenginlikte. Dünyanın en önemli şeflerinin mezun olduğu New York'taki French Culinary Institute eğitimini birincilikle bitiren ve eğitim gördüğü Amerika'daki gözlem ve tecrübelerini Loft Restaurant'dan sonra ‘‘MASA Restaurant''a birebir yansıtarak restaurant işletmeciliğine yeni bir anlayış getiren Umut Özkanca, şüphesiz ‘‘Masa''nın marka olmasında büyük katkısı var. 110 kişinin dönüşümlü çalıştığı mekan aynı anda 300 kişiye hizmet veriyor. Yaz aylarında bahçesi ile İstanbul'un en iyi yerlerinden biri.


KAŞIBEYAZ 14.500 Milyon TL
‘‘Kaşıbeyaz'' bugün Türk mutfağının önde gelen temsilcilerinden biri olarak marka olmuş bir lezzet grubu. ‘‘Kaşıbeyaz''ın sahibi olan Ahmet Kaşıbeyaz, 11 yaşındayken gördüğü rüya sonucu kaşının beyazlaması sonucunda herkes tarafından Kaşıbeyaz diye anılmaya başlamış. Meğersem ‘‘Kaşıbeyaz'' adı buradan gelmeymiş. Ayrıca 17 yaşındayken çalışkanlığı ve beceri sayesinde 67 ilde namı duyulmaya başlamış. Geçmişine bakılacak olursak 1975 yılında İstanbul'da şuan sahibi olduğu ‘‘Kaşıbeyaz''ın temellerini attığı Aksaray'da Mesihpaşa caddesindeki 10 masası olan restoranıyla hizmet vermeye başlamış. 1987 yılında ise şuan Florya'da 22 dönüm bahçe üzerine kurduğu ‘‘Kaşıbeyaz'' Lezzet Grubu'nun yerini devir almış ve yine bir 9 Eylül günü resmi açışla ‘‘Kaşıbeyaz''ı hizmete açmış. Şu an 430 deneyimli personelin çalıştığı, 47 yıllık büyük çaba ve emeklerin neticesinde İstanbul, Türkiye ve hatta dünyaca tanınan bir marka olma yolunda başarıya ulaşmış. Mekan aynı zamanda 600 kişiye hizmet verebiliyor.

SUNSET 13 Milyon TL
Barış Tansever'in sahibi olduğu ‘‘Sunset Grill & Bar''ın şimdiye dek en lezzetli yemekleri, en iyi servisi ve en konforlu ortamı sunma yolunda gösterdiği çabalar takdir edilecek cinsten. Öğlen yemeklerinde %20 indirim uygulanan ‘‘Sunset Grill & Bar'', günün her saatinde, iş ve özel yemekleriniz için çok keyifli bir seçenek ayrıca içkinizi yudumlarken Sunset'in DJ'i Yener Bey'in müziği eşliğinde hoşça vakit geçirebiliyorsunuz. Sunser Grill & Bar özel KAV' ında Pkaşıbeyazetrus'tan La Tache'a, Chateau Latour'dan Sassiccaia'ya , Opus One'dan Cheteau d'Yquem'e, dünyanın en seçkin şaraplarını sizlere sunabilmeye hazır hale geldi. Belki de dünyanın en güzel manzaralı Sushi Bar'ı, sağlıklı yaşamak isteyen ve Uzakdoğu mutfağını sevenlere cumartesi ve Pazar öğlenleri hariç, her zaman hizmet veriyor. 17 senedir popüleritesini ve kalitesini kaybetmeyen ‘‘Sunset Grill& Bar'', yazın açık terasında 400 kişiyi kışın ise kapalı salonunda 220 kişiyi ağırlayabiliyor.

PAPERMOON 12.800 Milyon TL
1996 yılında ‘‘Papermoon'' Akmerkez - İstanbul'da bir İtalyan-Türk ortakla bir araya gelerek kapılarını açtı. Kurucu ortakları arasında Akkök,Tekfen gibi ülkemizin önde gelen kuruluşlarının bulunduğu işletme ‘‘Papermoon'' sosyete ve sanat dünyasının uğrak yeri haline geldi. Şehir kulübü havasında olan sürekli hareket halinde bir mekan. Yaz aylarında bahçede kışın ise kapalı alanda hizmet veriyor. Sanat dünyasında Ebru Gündeş, Seda Sayan, Gülben Ergen, Sibel Can gibi isimlerine sık sık rastlayabilirsiniz. Yaklaşık 60 kişinin çalıştığı mekanda aynı anda 250 kişiye servis verilebiliyor.Sefa Koç, Ferit Salih, Hamdi Akın Papermoon'un müdavimleri arasında.

ATAŞEHİR DEVELİ- 12.400 Milyon TL,
‘‘Ataşehir Develi'' Ocak ayından itibaren hizmete başladı ve 7.000 m2 kapalı alan üzerine kurulu. Sahip olduğu büyüklük sayesinde "Türkiye'nin en büyük restaurantlarından biri" olarak listelerde yerini aldı. 6 kat olarak konumlandırılan ‘‘Develi Ataşehir''de 200 kişilik deneyimli bir ekiple 800 kişiye hizmet verebiliyor. En önemlisi bebek emzirme odaları, bedensel engelliler için özel olarak tasarlanmış tuvaletler ve asansör sistemi de özel ayrıntılar olarak göze çarpıyor.


ULUS 29 -12 Milyon TL
Metin Fadıllıoğlu imzasını taşıyan tüm mekanlar gibi hem bir İstanbul klasiği hem de her daim en moda olmayı başaran ‘‘Ulus 29'', 1993'ten bu yana kalitesini ve hizmetini asla bozmadı. Şef Mert Şeran tarafından hazırlanan menüsüyle İstanbul'da yeme-içme trendlerini belirleyen mekanın dekorasyonu dünyaca ünlü tasarımcı Zeynep Fadıllıoğlu ve ofisi ZF Design'a ait. Yaklaşık 60 kişinin çalıştığı mekanda restoran bölümünde 250 kişi yemek yiyebiliyor. Gece kulübünde ise 600 kişiyi ağırlayabiliyor.

KIRINTI BEBEK- 12 Milyon TL
Kırıntı Bebek şubesi 1 Haziran 2009 yılında Fuat Erdoğan- Kemal Şedele ortaklıyla tek katlı villa olarak hizmete açtı ve aynı zamanda Bebek'te yer alan restoranlar arasında en büyük mekana sahip. Kırıntı Bebek'te yaklaşık 80 kişi çalışıyor ve 400 kişiye hizmet veriyor.

GINA- 9.800 Milyon TL
İstanbul Doors Restaurant Group'un Kanyon'da hizmete açtığı ‘‘GINA'' da yeme- içme sektöründeki farklılığını sürdürmeye devam ediyor. devamı için tıklayınız GINA, taze ev yapımı makarnalar, pizzalar, paniniler, Akdeniz Mutfağı'nın ayrılmaz parçası salatalar ve zengin şarap seçenekleriyle sunarak misafirlerin beğenisini kazanıyor. 160 kişilik kapasiteli mekanda yaklaşık 60 kişi çalışıyor.

ETİLER BIG CHEFS- 9.400 Milyon TL
‘‘Big Chefs Etiler'', 5 Kasım 2009 tarihinde, Nispetiye Caddesinde kapıları açtı. Kısa sürede, Etiler Nispetiye Caddesi'nin çehresini adeta değiştirdi. Günde yaklaşık 500 kişiyi ağırlayabiliyor. 34 kişilik servis ve 30 kişilik mutfak personeli ile bugün 64 kişilik bir ekip ile misafirlerine hizmet veriyor.

Ataşehir'de Hastahane ve Tıp Merkezleri

Sigorta hasar sorgulama

Ataşehir Firma Rehberi

Ataşehir'de Hastahaneler Tıp Merkezleri

Atasehirliyiz.net

Ataşehir Kebapcılar Adres ve telefonları



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER