İstanbul'da Maraton ve Spor Fuarı

38. İstanbul Maratonu öncesi düzenlenen Maraton ve Spor Fuarı ziyarete açıldı.

İstanbul'da Maraton ve Spor Fuarı
 İstanbul'da Maraton ve Spor Fuarı

38. İstanbul Maratonu öncesi düzenlenen Maraton ve Spor Fuarı ziyarete açıldı.
Vodafone 38. İstanbul Maratonu öncesi Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu'nda düzenlenen Maraton ve Spor Fuarı, ziyarete açıldı.

Sinan Erdem Spor Salonu ve Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu'nda açılan ve 12 Kasım Cumartesi gününe kadar devam edecek fuarda çeşitli organizasyonlar düzenlenecek. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından Vodafone'un isim sponsorluğunda 'Türkiye Aşkına Şehitler Anısına' temasıyla 13 Kasım'da koşulacak Vodafone 38. İstanbul Maratonu'na 28'i Türk olmak üzere 90 elit atlet katılacak.

Vodafone'un bu yıl 5. kez ismini vereceği maratonda birincilik için mücadele edecek yabancı atletler Belarus, Eritre, Etiyopya, Güney Afrika, Kenya, Rusya ve Ukrayna gibi farklı ülkelerden gelecek. Vodafone 38. İstanbul Maratonunda parkur ve katılım rekoru kırılması bekleniyor.

Erkeklerde Etiyopyalı Tariku Jufar Robi favori isim olarak öne çıkıyor. Etiyopyalı atletler Birhanu Gedefa ve Shura Kitata Tola, Ukraynalı atlet Olekandr Sitkovskyy, Kenyalı atletler Vincent Kiprop Chepkok ve Peter Kiptoo Kiplagat ile Cibutili atlet Mümin Gala da favori atletler arasında gösteriliyor.

Kadınlarda ise Kenyalı atlet Agnes Barsosio favori olarak gösterilirken, Etiyopyalı Fatuma Sado ve Sechale Dalasa ile Litvanyalı Diana Lobacevske'de favoriler arasında yer alıyor.

Çipli koşucu sayısının Vodafone'nun sponsorluğuyla birlikte 2011'den bu yana yaklaşık 4 kat artığı maratona bu sene 30 bine yakın sporcunun katılması bekleniyor..

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER