İSTANBUL BOĞAZINDA SİNOP YEMEKLERİ YARIŞTI

  SİNOP İLİ VE İLÇELERİ KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ VE (SİYAD) ÜSKÜDAR BELEDİYESİ İŞBİRLİĞİ İLE İSTANBUL BOĞAZI’NDA SİNOP LEZZETLERİNİ TANITTI

İSTANBUL BOĞAZINDA SİNOP YEMEKLERİ YARIŞTI

İSTANBUL BOĞAZINDA SİNOP YEMEKLERİ YARIŞTI

 
SİNOP İLİ VE İLÇELERİ KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ VE (SİYAD) ÜSKÜDAR BELEDİYESİ İŞBİRLİĞİ İLE İSTANBUL BOĞAZI’NDA SİNOP LEZZETLERİNİ TANITTI

 
SİNOP’UN YÖRESEL LEZZETLERİ VALİDE SULTAN GEMİSİ’NDE BİRİNCİLİK İÇİN BULUŞTU

 
SİNOP’UN EN İYİ LEZZETLERİNİ TÜRKİYE’NİN UZMAN ŞEFLERİ BELİRLEDİ.

Projeleriyle Türkiye’de örnekle gösterilen Üsküdar Belediyesi ve Sinop ili ve ilçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD), Sinop’un yöresel lezzetlerinin damga vuracağı bir yarışmaya imza attı…

Sinop’un denizin bereketini sofralara getiren lezzetlerinden bin bir çeşit hamur işlerine, nokul, etli hamur, katlama, kaşık çıkartması, zılbıt böreği, hasuda, sırık kebabı ve taktak helvasına kadar 100 çeşit yöresel tat, İstanbul Boğazı’nda Valide Sultan Gemisi’nde düzenlenen organizasyonda yarıştı… 

6 farklı kategoride düzenlenen etkinlikte 24 yarışmacının yemekleri, Türkiye’nin uzman şefleri ve dernek yöneticilerinden oluşan jüri tarafından oylandı. Yarışma, yemek showları, sıra dışı sunumları ve ikramlarıyla oldukça renkli görüntülere sahne oldu. 

  

Jüride kimler var?

Sinop Lezzetleri Yarışması’nın jürisi şu isimlerden oluştu:

  • Galip Bayram (Gastronomi Köşe Yazarı/ Diriliş Postası-Türkiye İş Dünyası dergisi- İttifak gazetesi)
  • Fırat Kaptan (TV Programı sunucusu, Yönetici şef, Türes Genel Başkan Yardımcısı, Turasder Başkan Yardımcısı, İskedor Üyesi)
  • Sadık Aybaş Yönetici Şef (Bağ Pastaneleri Koordinatörü, Köymen Süt ve Süt Ürünleri Yöresel Gıda Demo Şefi, İstanbul Aşçılar Derneği Üyesi Jüri Başkanı)
  • Ayşem Eker (TRT Türkiye Mutfağı)
  • Halis Demir Yönetici Şef (İstanbul Aşçılar Derneği Üyesi, Toçka Restoran Mutfak Şefi)
  • Mehmet Altaş Yönetici Şef (Polonez Restoranlar Mutfak Koordinatörü-Sinop Gastronomi Kültür Turizm Derneği Başkan Yardımcısı)
  • Muzaffer Koşan (Marmara Sanayiciler İş İnsanı Derneği Başkanı)

İstanbul’da yaşayan çok sayıda Sinoplu, Sinop ili ve ilçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD), ile Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in de katıldığı yarışma hayli renkli görüntülerle geçti. 

Üsküdar belediye başkanı Hilmi Türkmen, ‘’Burada muhteşem bir gün yaşıyoruz. İstanbul’un en güzel yerinde İstanbul Boğazında Sinop’un en lezzetli yemekleri yarışacak. İnanılmaz güzel bir atmosfer. Türkiye’nin en güzide şehirlerinden Sinop’umuzun yemekleri yapılıp önce jüri şeflerimizle ardından da misafirlerimizle paylaşılacak. Lezzetlerin her bir organik. Hiçbir katkı maddesi yok. Sinop’un yemekleri, lezzetleri denilince sadece mantıdan ibaret değil. Yüzlerce özgün yemek çeşidi var. Birincileri şimdiden tebrik ediyorum. Ama burada kazananlar tüm Sinoplu hanımlardır. Hepsini gönülden tebrik ediyoruz’ dedi. 

Boğaz turu eşliğinde gerçekleşen yarışma Nokul, Börek, Keşkek, Pilav, Mantı ve Helva 6 kategoride yapıldı. Seçkin şeflerin belirlediği birinciler madalya ile ödüllendirildiler. 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109