İBB KÜLTÜR A.Ş.DEN DEV KAMPANYA İstanbul u tanıyan ve okuyan kazanıyor!..

İBB KÜLTÜR A.Ş.DEN DEV KAMPANYA İstanbul u tanıyan ve okuyan kazanıyor!..

İBB KÜLTÜR A.Ş.DEN DEV KAMPANYA  İstanbul u  tanıyan  ve  okuyan kazanıyor!..

İstanbul’u “tanıyan” ve “okuyan” kazanıyor!.. 
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş., "Kültür A.Ş. Yayınları ve İstanbul Kitapçısı Kazandırıyor" isimli kampanyanın tanıtım toplantısı  Miniaturk’te yapıldı.
 
KÜLTÜR A.Ş. YAYINLARI VE İSTANBUL KİTAPÇISI KAZANDIRIYOR…
İBB KÜLTÜR A.Ş.’DEN DEV KAMPANYA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş., "Kültür A.Ş. Yayınları ve İstanbul Kitapçısı Kazandırıyor" isimli kampanyanın tanıtım toplantısı  Miniaturk’te yapıldı.  "Kamu tarafından gerçekleştirilen en büyük kampanya" olma özelliğini de taşıyan bu kampanyanın tanıtımında İBB Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Bayhan, Mercedes – Benz Kamu Otobüs Pazarlama ve Satış Genel Müdürü Akif Nuray, Microsoft Türkiye Genel Müd. Yard. Mustafa Çağan, MyPhone Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Keleş, Kingston Türkiye Temsilcisi Gülin Özgen birer konuşma yaptı.
"Kültür A.Ş. Yayınları ve İstanbul Kitapçısı Kazandırıyor" başlıklı kampanya kapsamında; İstanbul’un farklı noktalarında bulunan İstanbul Kitapçılarından tek seferde 20 TL değerinde kitap alan okur-severlere kampanyaya katılım bileti verilecek. Milli Piyango İdaresi yetkililerince mühürlenen kampanya katılım kutularına bu bileti atanlar arasında 22 Kasım’da yapılacak çekilişte 3025 hediye sahibini bulacak. Bu hediyeler arasında pek çok kişinin hayalini kurduğu Mercedes Benz B 160 otomobil de yer alıyor. İBB Kültür A.Ş. bu kampanya ile okuyan bir toplum oluşturmayı ve bu sayede İstanbul’u daha çok insana tanıtmayı amaçlıyor.


Kampanyanın tanıtım toplantısında bir konuşma yapan İBB Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Bayhan, dünya küreselleştikçe etrafımızı aynılaşmanın olduğu bir atmosferin  sardığını ve bu aynılaşmanın gittikçe sıradanlaşan insanlar topluluğu yarattığını söyledi. Bayhan sözlerine şöyle devam etti. “Bizleri çepeçevre saran bu aynılaşma ve sıradanlaşmayı engelleyecek olan, kültürel değerlerimizin yeniden hatırlanmasıdır. Bunun da en önemli ölçütü ve en güzel reçetesi okuma ile olan dargınlığımızın bir barış süreci içinde ele alınması ve hak ettiği noktaya ulaştırılmasıdır.
 
Öğretilerinin ilki ‘Oku’ olmasına rağmen okumayan bir toplumla karşı karşıyayız. Dünya istatistiklerine bakıldığında her Japon vatandaşı 24 dakikasını kitap okumaya ayırırken, bu oran ülkemizde 16 saniye. Bu da sadece kitabın kapağına bakma anlamını taşıyor.
 
Küreselleşen dünyada toplumlar okuyan değil izleyen bir toplum oldu. Fakat yapılan araştırmalar okumayan bir insanın beynindeki hücrelerin görevlerini artık yerine getirmediğini, bunun da zihin tembelliğine yol açtığı ispatlamış. Hücreleri yeniden aktif hale getirmek içinse bir ölçüt veriliyor. ‘Televizyon seyredin, ancak 2 saat televizyon seyrediyorsanız 3 saatte kitap okumalısınız’ deniyor. Okumayan insan analiz ve sentez yapması düşünülemez. Bu sebeple kültürümüzde çok önemli olan iki parametreyi; kitap ve kitapseveri tekrar bir araya getirilmesini amaçladık.
 
Sayın Başkanımız Kadir Topbaş’ın ifadesiyle adeta bir çeyiz sandığı olan ve her bohçasında ayrı güzellikler bulunan İstanbul’umuzu ve güzelliklerini kitap haline getirerek tarihe bir not düşmenin gereğine inandık ve Kültür A.Ş. yayınlarını çıkardık. Ve özellikle son yıllarda En İyi Kamu Yayıncılığı Ödülleri’ni kimseye kaptırmayan bir hale geldik.
 
"Kültür A.Ş. Yayınları ve İstanbul Kitapçısı Kazandırıyor" kampanyası bağlamında bugün bizi yalnız bırakmayan ve kültürel sorumluluklarının bilincinde olan değerli sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Kendileri katkılarıyla şunu gösterdiler ki ‘kültürümüz herşeyimizidir’. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Bu milletin temeli kültürdür”. Kültürümüzün önemli bir öğesi de kitaptır.  Daha fazla kitap okunması için bu kampanyayı başlattık. Biliyorum ki bu kampanyayı eleştirenler olacak. Arabanın yanında, bisikletin yanında kitap veriyorlar diyecekler. Fakat bu önemli markalarla birlikte kitabın, kitapla birlikte bu markaların anılıyor olması önemli. Biz kitaplarımızla insanlarımıza çok güzel bir dünya armağan etmek arzusundayız. Ve bu markalarda kitapla birleşince çok daha büyük anlamlar ifade ediyor” dedi.

 
Kampanyanın Amacı
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş., son yıllarda özellikle Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’ın şehircilik vizyonu ve kültürel konulara getirdiği yaklaşımlar doğrultusunda, yönetim kurulunun görüş ve istişareleri sonucunda, İstanbul’un kültürünün yurt içinde ve yurt dışında tanıtımı için önemli hamleler yapıyor; ses getiren adımlar atıyor.
                
Bu çerçevede, bugün sayıları 100’e yaklaşan Prestij Kitap yayımcılığının kurumsal öncelik kazandığını söyleyebiliriz. Bu öncelik, son beş yılda önemli bir kütüphaneyi, İstanbul’un tanıtımı için ortaya çıkardı. Bu kütüphane, İstanbul’umuzun tarihi, kültürel ve tabii güzelliklerini anlatmak ve geleceğe bırakmak için şimdi olduğu gibi gelecekte de önemli hizmetler görecektir.
 
İstanbul’umuzun 2010 Avrupa Kültür Başkentliği sürecine aktif olarak katılan, proje üreten, 2010 Ajansı ile birlikte projelerin gerçekleşmesi için kurumsal birikimini ve tecrübesini sürece dahil eden Kültür A.Ş., İstanbul’umuzun bu önemli yılını böyle bir kampanya ile süslüyor. Kitap ve kitapçıdan yola çıkarak, kitabın keşfiyle birlikte İstanbul’un kültürünün ve güzelliklerinin yeniden keşfedilmesi için bir çağrıda bulunuyor.
 
Şimdiye değin, Milli Piyango’dan sonra Kamu’nun gerçekleştirdiği en büyük kampanya olma özelliği de taşıyan bu çağrı, İstanbul’un tanıtımına da bir çağrı anlamına gelmektedir.
 
Kampanyaya Nasıl Katılacağım?
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.’nin İstanbul’un farklı noktalarında açtığı İstanbul Kitapçısı şubeleri, bu kampanyanın da heyecanının yaşandığı alanlar olacaktır. Bu şubelerden 20 TL ve üzeri alışveriş yapan kültür ve sanat dostlarımıza, her 20 TL’lik alışverişleri için kampanyaya katılım bileti verilecektir.
 
Milli Piyango İdaresi’nin yetkililerince görülüp mühürlenen kampanya katılım kutularına bu bileti atanlar arasından çekiliş yapılacak. Kitap kampanyasının yapılacağı İstanbul Kitapçısı şubelerinin listesi aşağıdadır:

- İstanbul Kitapçısı, İstiklal Caddesi No: 191 Beyoğlu İSTANBUL

- İstanbul kitapçısı, Kadıköy, Karaköy Eminönü İDO İskelesi, Kadıköy İSTANBUL

- İstanbul Kitapçısı, Yenikapı, İDO İskelesi, Yenikapı, Fatih İSTANBUL

- İstanbul Kitapçısı, Panorama, Topkapı İSTANBUL

İstanbul Kitapçısı ve Şubeleri
 
İstanbul ile ilgili yazılı, görsel ve işitsel materyale ulaşmak isteyen ve dağınık yapım şirketleri, yayınevleri tarafından hazırlandığından ve farklı yerlerde sunulduğundan bulamayan okur ve araştırmacılar için İstanbul Kitapçısı önemli bir hizmeti ifa ediyor.
 
İstanbul Kitapçısı; Beyoğlu, Kadıköy İDO İskelesi, Yenikapı İDO İskelesi, CRR Konser Salonu, Maksem, Sütlüce Kongre Merkezi, Topkapı ve Panorama 1453 olmak üzere 8 mağazada hizmet vermektedir.
İstanbul konulu kitap ve sesli-görüntülü ürünlerin satışı amacıyla kurulan İstanbul Kitapçısı, konseptine uygun şekilde İstanbul ve ilişkili konularda, baskısı bulunan ve satışa sunulması mümkün Türkçe ve başta İngilizce olmak üzere yabancı dil bütün eserleri toplayarak satışa sunuyor. Bu yönüyle okuyucular için bir tür İstanbul kütüphanesi gibi çalışıyor. Osmanlı, Bizans, Roma, Cumhuriyet dönemi ve Anadolu medeniyetlerinin tarih, mimari, sanat, resim ve arkeolojisi ile ilgili temel kaynakların yanında geleneksel sanatlar, çini, ebru, hat, tezhip ve karagöz oyun figürleri gibi alanlarda da ciddi bir altyapıya sahip. Ayrıca klasik değeri bulunan Türk musikisi ürünleriyle, halk müziğinin seçkin örnekleri, Batı müziği ürünleri, modern müzik albümleri de satışa sunuluyor.
İstanbul konulu tarih, edebiyat, mimari, sanat, inceleme-araştırma, müzik ve geleneksel sanatlar… alanında 4.000 çeşit kitap,Türkçe, İngilizce, Arapça, Fransızca, İtalyanca, Japonca kitap ve müzik ürünleri, Klasik değeri bulunan Türk ve Batı müziği örnekleriyle belgesel ürünleri, yaklaşık 1.000 CD-DVD çeşidi,Lonely Planet gibi itibarlı ve yaygın gezi rehberlerinde İstanbul’da uğranması ve alışverişin tavsiye ediliyor. Tanıtımda, İstanbul ve Türkiye ile ilgili en geniş kitap çeşidinin ve seçkin müzik ürünlerinin bulunduğu ve alışveriş için en uygun mekânlardan biri olduğu belirtiliyor. Müşterilerin yarısına yakını hemen her milletten yabancılardan oluşuyor. İstanbul veya yukarıda belirtilen alanlarda araştırmalar yapan yerli veya yabancı araştırmacıların İstanbul’da uğradıkları ilk kitapçılardan birisi…
8 mağaza, 4.000 çeşit kitap, 1.000 çeşit CD-DVD, İstanbul ve Türkiye konulu hediyelik eşya, 12 farklı dilde gezi rehberleri, harita… Beyoğlu mağazası, 09.00 – 21.00 arası açık.
 
İstanbul’un Prestij Kitapları
 
Prestij Kitaplar, Kitaba hak ettiği “prestij”i kazandıran çalışmalar olarak İstanbul’un tanıtımında önemli bir rol üstlenmektedir. “Söz uçar, yazı kalır” düşüncesiyle, kitabın sahifeleri arasında İstanbul’u nakşederek, bugüne ve geleceğe bir derkenar düştük… İnanıyoruz ki, bugün ve gelecekte her biri büyük İstanbul kitabının birer cüzü olan bu kitapları açıp okuyanlar, hasret dolu bir mektubu okur gibi, bu satırlara sinmiş İstanbul’u koklayacak, kucaklayacak ve İstanbul’un ruhuna aşina olacaklar…
İnanıyoruz ki, İstanbul’un her anına bir işaret, her anısına bir şerh düşen bu kitaplar, zamanın lezzetini, şehrin emanetini, yaşayanların izzetini ehline teslim etmek için sonsuza dek yaşayacaklar… Ve her dem İstanbul, bu kitabın sahifelerinde yeniden okunacak; “Bir varmış Bir yokmuş” diyerek kadim bir şehir masalı yeniden yazılacak…
Kâh bir “Manzara Terası”ndan bakacağız İstanbul’a, kâh “keşfetmek için”, “havadan”… Kimi zaman arşivlerin tozlu raflarında yolumuzu ararken, Sultan II. Abdülhamid yetişecek imdada ve 200 yıllık sırrını paylaşacak bizimle… Bazen geçmişinde yol bulacağız İstanbul’un, dostluğundan, bir arada yaşamaktan, Arnavut kaldırımlarından, çıkmaz sokaklarından dem tutacağız… Bazen bugününde yola çıkacak ve satır başlarından atlayarak şehri turlayacağız…
Gözümüze fer versin diye başka gözlerin İstanbul’unu da dâhil edeceğiz ve hep birlikte İstanbul’u “göz”leyeceğiz… “Eskimeyen İstanbul”un dün uğurladığı “Surre-i Humayun”u yâd ederken, “Sahilhane”lerinde kadim bir geçmişin izlerini süreceğiz… Bir kartpostal atacağız, İstanbul manzaralı… Edebiyatçıların eserlerinde, satır aralarına sinmiş İstanbul’u koklayacağız özlemle… Anılardaki İstanbul’dan bahsedeceğiz hasretle… Uygarlıklar beşiği” bir şehrin “merkezinde(ki) buluşmalar”dan payımıza düşeni alıp kâh “ebru(dan bir) İstanbul” yapacağız, kâh Dünbüllü İsmail Efendi’den bir perde gazeli söyleyip aralayacağız Hayal Perdesi’ni… Ve İstanbul’un “Cihannüma” ufkunda, kitabın kanatlarını açıp geçmişten günümüze ve bugünden geleceğe uzanan engin bir yolculuğa koyulacağız… “Türk Kitap Medeniyeti”nin yeni temsilcileri, birer ikişer “Ben İstanbulum” diyerek arz ı endam edecek kütüphanelerimizde… Yüzümüz, “İstanbul’un Yüzleri’nden bir yüz olacak!.. Ve “şifa” olsun diye en onulmaz yaralarımıza; şehrin kadim “hoş görüsü”ne tanıklık edeceğiz asır be asır…
Prestij Kitaplar, İstanbul’un kadim geçmişinden bugününe ve bugününden geleceğine uzanan oldukça katmanlı ve geniş bir alanda, İstanbul’a ait güzelliklerin görünür olmasını sağlıyor. Bugün 100’e yaklaşan sayıları ve aldığı ödüller ile Prestij Kitaplar, Kültür A.Ş.’nin İstanbul Kütüphanesi’nin en önemli yapı taşını oluşturuyor.
Prestij Kitap bağlamında sektöre liderlik yapan İBB Kültür A.Ş., İstanbul için yayımladığı 1453 Dergisi’nin yanı sıra, İstanbul belgeselleri ve albümleri ile İstanbul’un yazılı, görsel ve işitsel anlamda tanıtılması için çalışıyor.




Hediyelerimiz
 
1 KİŞİYE 2010 Model MERCEDES BENZ  B 160 (Gece Siyahı)
50 Kişiye Microsoft’tan Microsoft Premium Home Tr İşletim Sistemi
50 KİŞİYE UĞUR MONDİAL Shadov BİSİKLET
10 KİŞİYE UĞUR MONDİAL  RF 150 MOTOSİKLET
15 KİŞİYE NİKON DİGİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ L19 SİLVER
25 KİŞİYE MYPHONE  M7 CEP TELEFONU
7 KİŞİYE THY’den  YURTİÇİ HER YÖNE GİDİŞ DÖNÜŞ BİLETİ
100 KİŞİYE SİNBO KATI MEYVE SIKACAĞI
100 KİŞİYE CASİO-PUMA MARKA SPOR KOL SAATİ
300 KİŞİYE KİNGSTON 4 GB USB FLAŞ BELLEK
100 KİŞİYE NT MAĞAZALARINDAN 20 TL DEĞERİNDE HEDİYE ÇEKİ
200 KİŞİYE AVEA ‘DAN 50 TL DEĞERİNDE  KONUŞMA PAKETİ
1 KİŞİYE ENGLISH TİME’DAN 1 AYLIK LONDRA DİL EĞİTİMİ
1 KİŞİYE ENGLISH TİME’DAN 1 AYLIK LAS VEGAS’TA İNGİLİZCE EĞİTİMİ
50 KİŞİYE  ENGLISH TİME’DAN 1 AYLIK KONUŞMA AKTİVİTESİ
5 KİŞİYE ENGLISH TİME’DAN İNGİLİZCE KİTAP SETİ
5 KİŞİYE ENGLISH TİME’DEN 3 AYLIK ONLİNE DİL EĞİTİMİ
5 KİŞİYE TEG  YAŞAM BOYU EĞİTİM AKADEMİSİNDEN İNGİLİZCE KİTAP SETİ
1000 KİŞİYE YAŞAM BOYU EĞİTİM AKADEMİSİNDEN 3 AYLIK ONLİNE ZAMAN YÖNETİMİ EĞİTİMİ
1000 KİŞİYE YAŞAM BOYU EĞİTİM AKADEMİSİNDEN 3 AYLIK ONLİNE AVRUPA BİRLİĞİ BİLGİSAYAR KULLANMA EHLİYETİ EĞİTİMİ


Çekiliş Sonuçlarını Nasıl Öğreneceğim?
 
İBB Kültür A.Ş. Yayınları ve İstanbul Kitapçısı Kazandırıyor başlıklı kampanyamız 11 Ağustos -15 Kasım tarihleri arasında geçerli olacak. Bu süre içerisinde İstanbul Kitapçısı’nın belirtilen şubelerindeki kampanya kutularına katılım biletlerini atmak suretiyle katılanlar arasından 22 Kasım 2010 Pazartesi günü çekiliş yapılacak.
Kazananlar, 26 Kasım tarihinde ulusal bir gazetede ilan edilecek. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ve İBB Kültür A.Ş.’nin web sayfasından da ilan edilecek. İleride belirlenecek bir tarihte düzenlenecek tören ile şanslı okurlarımıza hediyeleri takdim edilecek. 
 


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER