İBB Gençlik Meclisi’nden Karlov Adına Diplomasi Okulu

İBB Gençlik Meclisi, Türkiye ve Rusya'nın ilişkilerini bozmak amacıyla Ankara’da düzenlenen suikastte hayatını kaybeden Rus Büyükelçi Andrey Karlov anısına diplomasi okulu düzenliyor.

İBB Gençlik Meclisi’nden Karlov Adına Diplomasi Okulu
 İBB Gençlik Meclisi’nden Karlov Adına Diplomasi Okulu
İBB Gençlik Meclisi, Türkiye ve Rusya'nın ilişkilerini bozmak amacıyla Ankara’da düzenlenen suikastte hayatını kaybeden Rus Büyükelçi Andrey Karlov anısına diplomasi okulu düzenliyor.

Gençlerin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla faaliyetlerine devam eden, gerçekleştirdiği çalışmalarla dikkat çeken, Ulusal ve Uluslararası arenada ses getiren projelere imza atan İBB Gençlik Meclisi Samed Ağırbaş başkanlığındaki 5.dönem faaliyetlerine başarıyla devam ediyor.

KARLOV ADINA HAYATA GEÇİYOR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Hibe Projeleri ve Dış İlişkiler Komisyonu tarafından 2015 yılından bu yana her yıl düzenlenen program bu yıl Politika ve Diplomasi Okulu Avrupa Çalışmaları konu başlığında 2016 yılında Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un anısına hayata geçiriliyor.
İlk kez 2015 yılında Uluslararası İlişkiler Akademisi konu başlığıyla hayata geçirmiş olduğumuz, bölgemizin ve dünyanın siyasî, ekonomik ve sosyal meselelerinin ele alındığı ve özgün teorik çalışmaların gerçekleştirildiği Politika ve Diplomasi Okulu’nun 2017-2018 çalışma programında Avrupa Çalışmaları başlığı altındaki etkinlikler uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un adına düzenlenecektir.
Porgram 01 Ekim 2017 Pazar günü 09.00 - 18.00 saatleri arasında Ali Emiri Kültür Merkezi'nde gerçekleşecektir.

Türk-Rus ilişkilerini gençlik alanında da geliştirmek için 2017 yılının Mart ayında Rus Ulusal Gençlik Konseyi Başkanı Sayın Grigory Petushkov ile imzaladığımız işbirliği anlaşması, Türk ve Rus gençleri arasındaki işbirliğini artırmış, ortak projelere imza atmak içingerekli ortamın oluşmasına önemli katkıda bulunmuştur.

Türk ve Rus gençlerinin bir araya gelerek kaynaşması, iki ülke arasındaki ilişkilerin geleceği açısından büyük önem arz etmektedir. Bu amaçla, görevi başında alçakça öldürülen Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Sayın Andrey Karlov’un adını yaşatmak için bir gençlik akademisi kurmaya yönelik yürüttüğümüz çalışma, 2016 yılının Aralık ayından bu yana devam etmektedir.
2013 -2016 yılları arasında Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği görevini yürüten Andrey Karlov 2016 yılında Rusya ve Türkiye ilişkilerini baltalamak adına Ankara’daki Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde katıldığı sergide uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmişti.

15-25 yaş arası gençlere yönelik faaliyet ve çalışmalarda bulunan İBB Gençlik Meclisi 5. Döneminde 2 binin üzerinde faaliyete imza atarak 1 Milyon gence ulaşmayı başardı. İBB Gençlik Meclisi Türkiye ve dünyaya model olma yolunda hızla ilerliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1997 yılında kendi imzası ve direktifiyle kurmuş olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi, İstanbul’u yerel yönetimlerde dünya markası haline getiren belediyecilik anlayışına bağlı kalarak, İBB Başkanı Dr. Kadir Topbaş’ın talimatları doğrultusunda çalışmalarını sürdüren İBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş başkanlığındaki 5. Döneminde gençlerin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla faaliyetlerine devam ediyor.

İBB Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen eğitim programları ve etkinlikler ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Meclis, 7/24 İstanbul gençliğine hizmet veriyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER