İBB Çiroz Engelliler Yaz Kampı Misafirlerini Ağırlamaya Başladı

İBB Şile Engelliler Kampı’nın da müjdesini veren Başkan Kadir Topbaş, Çiroz Engelliler Yaz Kampı’nın açılışını yaptı.

İBB Çiroz Engelliler Yaz Kampı Misafirlerini Ağırlamaya Başladı
İBB Çiroz Engelliler Yaz Kampı Misafirlerini Ağırlamaya Başladı

İBB Şile Engelliler Kampı’nın da müjdesini veren Başkan Kadir Topbaş, Çiroz Engelliler Yaz Kampı’nın açılışını yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Engelliler (İSEM) Müdürlüğü bünyesinde sürdürülen ''Engelliler Yaz Kampı''nın yeni sezonunun açılışı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla düzenlenen törenle yapıldı.

Florya’da ki Çiroz Engelliler Yaz Kampı’nın açılışında konuşan Başkan Kadir Topbaş, göreve geldikleri günden bu güne yaşanabilir bir İstanbul için geceli gündüzlü çalıştıklarını söyledi.

İstanbul’un 15 milyonluk bir aile olduğunu ve bu aile bireylerinin mutluluğundan kendilerinin sorumlu olduğunu belirten Başkan Topbaş, “Ulaşımdan altyapıya çalışmalarımızı yaparken sosyal belediyecilik anlamında her türlü hizmeti sunma ve model olma anlamında çalışmalar yapmaktayız” diye konuştu.

Bu yıl 5 bin ailenin birer hafta aralıklarla yaz kampında misafir edileceğini ifade eden Başkan Topbaş, Şile’de yapımı devam eden kampında bitimiyle birlikte bu sayının 7 bine çıkacağını söyledi. Başkan Topbaş şöyle devam etti: “1 hafta çok az biliyorum ama başkaları da gelsin diye bunu kısıtlı tutmak zorundayız. Sağlık daire başkanıma bu kampların sayısının artırılmasını söyledim. 1 - 2 yer değil 5 - 10 yere ihtiyaç var. Çünkü sizler kendi dar alanlarınızda yaşam mücadelenizi verirken sizin sevgi ve hoşgörü yumağıyla yoğrulduğunuz.  Sizin yaşamlarınızı daha da kolaylaştırmak için kendimizi sorumlu hissediyoruz. “

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışıyla hizmet verdiklerini kaydeden Başkan Topbaş, “Sizin dualarınızın her daim arkamızda olduğunu hissediyorum. Gönlünüzde yer verdiğinizi biliyorum. Bir farklı yere koyduğunuzu biliyorum” şeklinde konuştu.

-Engelli Salıncağı-

Başkan Topbaş oyun parklarında da yeni bir düzenlemenin müjdesini verdi. Müjdeyi duyan vatandaşlar Başkan Topbaş’ı uzun süre alkışladı. Başkan Topbaş verdiği müjde de; “Biz oyun parklarında engelli kardeşlerimizin de salıncağı kullanabileceği bir sistemler geliştirdik. Yanı tekerlekli sandalyeyi salıncağa geçirecek ve o duyguyu yaşayacak. Maksadımız ne yapabiliriz ve bu duyguları yerine getirebiliriz” dedi.

Açılıştan önce İBB Engelliler Mehter Takımı konser verdi. Engelli bale gösterisinin de yer aldığı programda Başkan Topbaş Engelli Karadeniz Halk Oyunları Ekibiyle halay çekti. Başkan Topbaş daha sonra da kampta yer alan aileleri gezerek sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2015, 19:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER