Havacılık sektörünün geleceği tartışılıyor

Özyeğin Üniversitesi, 14 Nisan Perşembe günü, havacılık sektörünün geleceğine mercek tutan, uluslararası bir seminer olan İstanbul Hub Semineri’ne ev sahipliği yapacak.

Havacılık sektörünün geleceği tartışılıyor
Havacılık sektörünün geleceği tartışılıyor

Özyeğin Üniversitesi, 14 Nisan Perşembe günü, havacılık sektörünün geleceğine mercek tutan, uluslararası bir seminer olan İstanbul Hub Semineri’ne ev sahipliği yapacak.
THY Genel Müdürü Temel Kotil’in de konuşmacı olarak katılacağı seminerde, aynı zamanda uzun yıllardır havacılık sektörünün içinde yer almış sektör temsilcileri ile yerli ve yabancı akademisyenler de katılacak.

(Leiden Üniversitesi’nden Prof. Dr. Pablo Mendes Leon, Pegasus Hava Yolları’ndan Güliz Öztürk, Yakın Doğu Üniversitesi’nden Dr. Reşat Volkan Günel, Cranfield Üniversitesi’nden Dr. Robert Mayer ve Troy Havacılık’tan Dr. Emre Serpen)

Seminerde, yeni havalimanı ile birlikte dünya havacılığının yeni merkezlerinden biri olacak İstanbul’un sektördeki geleceği, yerli ve yabancı akademisyenler ile sektör yetkilileri tarafından yorumlanacak.

2. İstanbul Hub Semineri’nde, yeni havalimanı ile birlikte dünya havacılığının yeni merkezlerinden biri olacak olan İstanbul’un havacılık sektöründeki geleceği ve bu büyük oluşum karşısında havayolu şirketlerinin stratejilerinin nasıl şekilleneceği yerli ve yabancı akademisyenler ile sektör temsilcileri tarafından tartışılacak.


Moderatörlüğünü Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Öğretim görevlisi Dr. Luis Martin Domingo’nun yapacağı seminer, 14 Nisan Perşembe günü saat 13.00’te başlayacak. Açılış konuşmasını Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk’ün yapacağı İstanbul Hub Semineri’ne, IGA CEO’su Yusuf Akçayoğlu, THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil ve Pegasus Havayolları CCO’su Güliz Öztürk konuşmacı olarak katılacak. Istanbul Yeni Havalimanı’nın havayolu işletmelerinin stratejilerine ve havacılık sektörüne olan etkilerinin tartışılacağı seminerde ayrıca Leiden Üniversitesi’nden Prof. Dr. Pablo Mendes de Leon, Yakın Doğu Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Reşat Volkan Günel, Cranfield Üniversitesi’nden Dr. Robert Mayer ve Troy Havacılık’tan Dr. Emre Serpen konu ile ilgili görüşlerini paylaşacaklar.

Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İlk seminerimizi düzenlerken, İstanbul Hub Semineri’nin geleneksel hale geleceğini ifade etmiştik. İşte seminerimizin 2.’si ile sizlerleyiz, hep beraberiz. Biliyorum ve inanıyorum ki İstanbul Hub Semineri havacılık sektöründe yıllar boyunca Türkiye’nin bölgesel ve küresel etkisinin sembollerinden biri olarak devam edecek. Bildiğiniz üzere, ÖzÜ’nün misyonu ‘yarat, paylaş ve uygula’dır. Bugün de ‘uygula’ misyonumuzu, Türkiye’nin gözde ve yıldızı her geçen gün daha parlayan havacılık sektöründe hayata geçiriyoruz. Öte yandan, İstanbul Hub Semineri ile sektörün profesyonelleri, akademisi ve öğrencilerimizi bir araya getirerek, bir ideali de gerçekleştirmekten mutlu oluyoruz. Elbette tüm çabalarımız, dünyayı ve yapacakları mesleği dünya ölçeğinde ve kalitesinde, trendleri günü gününe takip edebilen ve sınıf dışında da öğrenmeye devam eden gelecek nesillerimiz, yani öğrencilerimiz için…”

İstanbul Hub Semineri’nin birincisi geçtiğimiz yıl yine Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu tarafından İGA Havalimanı İşletmeleri A.Ş.’nin desteğiyle gerçekleştirilmişti. Akademisyenler ve sektör temsilcileri tarafından, Türkiye’nin havacılık sektörünün mevcut durumu, geleceği ve İstanbul’da inşaatı devam eden yeni havalimanın sektöre katkıları tartışılmıştı.



Tarih : 14 Nisan 2016 Perşembe
Seminer Saat : 12:30 - 17:45
Yer : Özyeğin Üniversitesi - Çekmeköy Kampüsü

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2016, 19:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER