Güvercin sevenler kupa töreninde buluştu

İstanbul Güvercin Federasyonu Olcay Dur Sezonu Kupa Törenini muhteşem törenle yaptı.

Güvercin sevenler kupa töreninde buluştu

Güvercin sevenler kupa töreninde buluştu
İstanbul Güvercin Federasyonu Olcay Dur Sezonu Kupa Törenini muhteşem törenle yaptı.

Oyun kuşunu sevenlerin bir araya gelerek bünyesinde birden fazla derneği barındıran ve 2016 yılında federasyonlaşan İstanbul Güvercin Federasyonu, geleneksel hale getirdiği kupa törenini yakın zamanda hayatını kaybeden oyun kuşu yarışçısı "Olcay Dur" anısına düzenledi.

İGF’den Anlamlı Vefa İstanbul Güvercin Federasyonu tarafından hazırlanan sunumlarda duygusal anlar yaşandı. Yakın zamanda hayatını kaybeden Sarıgazi Güvercin Severler Dernek Başkanı ve İGF Bölge Sorumlusu "Olcay Dur" ile sağlık problemleri yaşayan İGF hakemi "Ozan Çimen" temalı videoların gösterilmesiyle birlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşmalara geçildi. Konuşmalara geçilmesinin ardından Olcay Dur'un ailesine günün anısına plaket verildi. Dur'un ailesi, gecenin düzenlenmesinde emeği geçenleri kutlayarak "Vefa" gösterdikleri için yönetime teşekkür ettiler.  Yamadağ: Amacımız oyun kuşunu ileriye taşımak Açılış konuşması yapan İstanbul Güvercin Federasyonu Başkanı Hüseyin Yamadağ, "İstanbul Güvercin Federasyonu 2016 yılında kurulmuştur. İGF kurulduğu günden bugüne, oyun kuşunu ileri seviyelere taşıma ve damızlıkçılığı ön plana çıkarmak İçin tüm ekibinizle canla başla mücadele ediyor. Yaptığımız organizasyonlar ve aktiviteler güvercin severler tarafından beğenildiğinden geniş katılımlı bu organizasyonu yapmış bulunuyor ve bir sonraki sezonumuzun başlangıcını yapmış oluyoruz.

Yeni sezon hazırlıklarına başladık ve 12.09.2023 tarihinde start vereceğiz. Bu sezonun daha eğlenceli ve daha mücadeleci geçeceğini şimdiden görüyorum. Sen ben yok biz varız. Biz olmayı başardığımız sürece daha iyi yerlere geleceğimizden kesinlikle şüphem yoktur. Barış kardeşlik dostluk kazanması dileğiyle. Aramızdan ayrılan Olcay Dur'a Allah'tan rahmet, tedavi gören üyelerimize acil şifalar diliyoruz. İstanbul Güvercin Federasyonu olarak bugün burada 3600 kişiyi ağırlamaktan son derece mutluyuz.

Kendi imkânlarımızla düzenlediğimiz bu törene katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi. Yaman: İGF Oyun kuşu yarışlarında ciddi atılımlar yaptı Anadolu Oyunlu Güvercin Yarışı (AGY) Başkanı Niyazi Yaman, "Bugün burada bizleri ağırlayan İstanbul Güvercin Federasyonu Başkanımız Hüseyin Yamadağ'a ve yönetimini kutluyorum. İGF Kuruluşundan bugüne oyun kuşu güvercin yarışlarında ciddi atılımlar yaptı. Dereceye giren, krallar gibi bir sezonu yaşatan ve kral kupalarına kavuşan arkadaşlarımızı kutluyorum. Olcay Dur arkadaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Ataşehir Belediye Başkanımız Sn. Battal İlgezdi'nin sizlere selam ve saygılarını sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Aygün: "İGF'yi anlamlı organizasyondan dolayı kutluyorum" Marmara Güvercin Federasyonu Başkanı Tarık Aygün, "İstanbul Güvercin Federasyonu'nu böylesine anlamlı bir organizasyondan dolayı kutluyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde nice güzel organizasyonlarda buluşmak dileğiyle, emeği geçen Hüseyin Yamadağ ve ekibini kutluyorum" dedi. İGF, Ödülde şaşırttı! Dereceye giren oyun kuşu şampiyonlarına kupa, plaket, çanta, ilaç ve vitamin sponsor ödülleri ile bal, yumurtayla federasyonunun derece ödülleri verildi.

Törene CHP Genel Başkan Yardımcısı – İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi telgraf, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın’ın çelenk gönderdiği görülürken, Marmara Güvercin Federasyonu Başkanı Tarık Aygün, Marmara Güvercin Severler Derneği Fatih Dursun, Ataşehir Kastamonu Dernekler Federasyonu Başkan Vekili Yılmaz Sağlamdemir'de geceye katılanlar arasında yerini aldı.    Gecenin sonunda canlı müzik ekibi tek tek masaları ziyaret ederek, mini konser verdi. Dereceye giren yarışmacıların ödüllerinin verilmesi ve fotoğraf çekimi ile tören sona erdi.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER