Fazıl Hüsnü Dağlarca Ataşehir'de anılacak

Fazıl Hüsnü Dağlarca, ölümünün 9. yıldönümünde, 13-20 Ekim arasına yayılan bir dizi etkinlikle anılacak.

Fazıl Hüsnü Dağlarca Ataşehir'de anılacak
Fazıl Hüsnü Dağlarca Ataşehir'de anılacak
Fazıl Hüsnü Dağlarca,  ölümünün 9. yıldönümünde,  13-20 Ekim arasına yayılan bir dizi etkinlikle anılacak

Şiir konuştuğu, şiir yazdığı, kısaca şiir ürettiği dönemde “Yaşayan en büyük şair” olarak nitelenen, dilimizi "Türkçem benim ses bayrağım" diyerek şiire taşıyan Fazıl Hüsnü Dağlarca, ölümünün 9.  yıldönümünde Ataşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle anılacak



 Dağlarca “unutturulmuyor”: Ataşehir'de anılacak…  
Fazıl Hüsnü Dağlarca,  ölümünün 9. yıldönümünde,  13-20 Ekim arasına yayılan bir dizi etkinlikle anılacak.  Ataşehir Belediyesi’nce düzenlenen Dağlarca’yı anma etkinlikleri kapsamında 13 Ekim’de Novada Ataşehir AVM  Cemal Süreya Sergi Salonu’nda İsa Çelik’in hiçbir yerde yayımlanmamış Dağlarca fotoğraflarından oluşan sergi açılacak. 30 fotoğrafın yer alacağı "İsa Çelik'in objektifinden Dağlarca Fotoğrafları" sergisi 20 Ekim’e kadar açık kalacak. 
Dağlarca'nın ölüm günü olan 15 Ekim’de önce,  saat 13.00’te Karacaahmet Mezarlığı’nda şairin mezarı başında yapılacak anma töreninin ardından, saat 15.00’ten itibaren İçerenköy’deki Neşet Ertaş Kültür Evi’nde panel düzenlenecek.
BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni, etkinliklerin kolaylaştırıcısı Alâettin Bahçekapılı’nın “Görsel Radyo” biçeminde sunacağı panele ünlü eleştirmen, yazar  Doğan Hızlan, şair, akademisyen Hilmi Yavuz, edebiyat tarihi araştırmacısı Konur Ertop,  Çocuk Vakfı Başkanı, şair Mustafa Ruhi Şirin,  Dağlarca Şiir Ödülü sahibi, şair Ömer Erdem, fotoğraf sanatçısı İsa Çelik ve  Dağlarca'nın yakın dostu Ruhan Ertop konuşmacı olarak katılacak. 
Panelistler, Dağlarca'nın dünyaya, şiire, çocuklara bakışını, insan ilişkilerini değerlendirecek. Dağlarca’nın şiirlerinin TRT eski sunucusu Levent Bitecik tarafından sunulacağı panelde, Dağlarca'nın yabancı dillere çevrili şiirlerinden de örnekler sunulacak.  Etkinlikte şairin Ruhi Su ve Eşber Yağmurdereli tarafından bestelenmiş yapıtlarına da yer verilecek. Panel sırasında Dağlarca'nın  video görüntüleri ve sesi de yayımlanacak.
İçerenköy'deki Neşet Ertaş Kültür Evi'nde  15 Ekim Pazar günü saat 15.00'te başlayacak panel etkinliğinde, Dağlarca'nın kitaplarından oluşan bir sergi de yer alacak. 
Ataşehir Belediyesi Başkanı Battal İlgezdi, Dağlarca etkinlikleri için verdiği demeçte şöyle dedi:  "Büyük şairimiz, Kurtuluş Savaşımızı şiirleştirerek daha bir sevilmesine ve bilinmesine yol açan, yüzden fazla esere imza atan Fazıl Hüsnü Dağlarca'yı  anmak  bizim için ona ödemeye çalıştığımız minnet borcudur. Dünya edebiyatında da Nâzım Hikmet gibi  saygı ile anılan şairlerin arasına giren Dağlarca'yı bu yıl ilk kez düzenlediğimiz   etkinliklerle anacağız. Mezarı başında yapacağımız tören de,  İsa Çelik'in fotoğraflarından oluşan sergi de, 15 Ekim'de Neşet Ertaş Kültür Evi'nde gerçekleştireceğimiz panel de  Dağlarca'ya olan minnet borcumuzun genç kuşaklar önünde sergilenmesi ve onun unutulmadığının bir göstergesidir. Bütün değerlerimiz için bu tür etkinlikler yapagelmekteyiz, bu etkinliklerin kapsamını genişletmeyi,  her  ay, her yıl yapmayı  ve geleneksel hale getirmeyi amaçlıyoruz.  Etkinliklerimize katılacak edebiyatçılara, sanatçılara ve Ataşehirlilere şimdiden teşekkür ederim." 


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109