Ev hanımları metrekaresi 2500 liradan halı dokuyor

Pendik Belediyesinin 9 yıldır sürdürdüğü el sanatı kurslarından ‘ipek halı’ dokuma kursu, her sezon metrekaresi 2 bin ile 2 bin 500 TL’lik ipek halıların üretildiği atölye oluyor. Kursun yeni kursiyerlerden biri olan emekli öğretmen ve avukat Biran Akarçay, ev hanımlarına seslenerek “Evlerde televizyon karşısında zaman öldürmek yerine, hem kazanın hem de sanata ve üretime katkı sağlayın” diyor.

Ev hanımları metrekaresi 2500 liradan halı dokuyor
Pendik Belediyesinin düzenlemiş olduğu müzik, el sanatları, sahne sanatları ve hobi kategorilerinde kırkın üzerindeki kurs, bu yıl vatandaşlardan yoğun talep gördü. Bu kurslardan biri olan ve belediyenin 9 yıldır sürdürdüğü ‘ipek halı’ dokuma kursu, yeni sezonda 20 bayan kursiyerle mesleki eğitime devam ediyor. Kursun yeni kursiyerlerden biri olan Biran Akarçay,  mesleğine rağmen el sanatlarına merakı ile dikkat çekiyor. Yaklaşık bir aydır ipek halı dokuyan Biran Akarçay, aslında emekli bir öğretmen ve aynı zamanda da hukukçu.  Halen avukatlık yapmasına ve özel dershanelerde her hafta 30 saat hukuk dersleri vermesine rağmen ipek halı dokumaya zaman ayıran Akarçay, neden ipek halı kursunu tercih ettiği sorulduğunda,  ipeğe olan merakından ötürü bu sanata yöneldiğini belirtiyor. İpek halı dokumada halı dokunurken cm2 başına 100 düğüm atılıyor. 40 cm-60 cm ebadında bir halı üretebilmek için 400 binden fazla düğüm atmak gerekiyor. İpek iplerle böyle ince ve titiz bir şekilde halı dokumanın kendisi için çok heyecanlandırıcı olduğunu belirten Akarçay, bu yoğun tempoda sanata zaman ayırmanın kendisini dinlendirdiğini belirtiyor.

Akarçay’dan ev hanımlarına, ‘sanata ve üretime katkı’ mesajı

Ev hanımlarına tavsiyelerde de bulunan Akarçay, “Evlerde televizyon karşısında zaman öldürmek yerine, hem kazanın hem de sanata ve üretime katkı sağlayın” diyor. İpek halı kursu hafta içi her gün sabah 9.00 ile 16.00 arasında eğitim veriyor. Pendik Belediyesi ipek halı kursiyerlerine maddi bir destek sağlarken, ayrıca bir sezon boyunca üretilmeye çalışılan m2’lik halı da kursiyerlere gelir sağlıyor. İpek halı metrekare değeri, 2 bin ile 2 bin 500 TL arasında değişiyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER