Epilepsi ve Ben Resim Yarışması, rekor katılımı ile gerçekleştirildi

Epilepsi hastası çocuk ve gençlerin hayallerini ve hastalıklarını resmettikleri Epilepsi ve Ben Resim Yarışması’nın kazananları belli oldu.

Epilepsi ve Ben Resim Yarışması, rekor katılımı ile gerçekleştirildi
 Epilepsi ve Ben Resim Yarışması, rekor katılımı ile gerçekleştirildi
Epilepsi hastası çocuk ve gençlerin hayallerini ve hastalıklarını resmettikleri Epilepsi ve Ben Resim Yarışması’nın kazananları belli oldu.

Dereceye girenler, İzmir Seferihisar’da yapılan 10. Ulusal Epilepsi Kongresi’nde düzenlenen ödül töreninde açıklandı. 6- 11 yaş kategorisinin birincisi “Uzak Kalmak” isimli eseri ile Yasemin Yeşilyurt olurken, 12- 16 yaş kategorisinin birincisi ise “Korkusuzca” isimli eseri ile Nihal Erdem oldu.

Türkiye’nin dört bir yanından epilepsi hastası çocuk ve gençleri bir araya getiren “Epilepsi ve Ben Resim Yarışması”nın 10’uncusu, 300’e yakın resmin katılımıyla bugüne kadar yapılmış en yüksek başvuru ile gerçekleştirildi. Türk Epilepsi ile Savaş Derneği tarafından UCB Pharma’nın koşulsuz desteğiyle düzenlenen yarışma, Türkiye’nin her yerinden çocuk ve gençlerin hayallerini resimleri aracılığıyla anlatmasını sağladı. Yarışmacıların kendilerini ifade etmesini sağlamasının yanında epilepsiden etkilenen bireylerin ve ailelerin birleştirilmesine de olanak tanıyan yarışmada bu yıl da birbirinden başarılı resimler yer aldı.

Epilepsi hastası çocuk ve gençlerden duygulandıran resimler
Türk Epilepsi ile Savaş Derneği tarafından hastaları desteklemek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen ve 10’uncu yılında rekor katılımın olduğu yarışmaya 6- 11 yaş ve 12- 16 yaş kategorilerinde yaklaşık 300 başvuru yapıldı. Yarışmanın kazananları, İzmir Seferihisar’da yapılan 10. Ulusal Epilepsi Kongresi’nde düzenlenen ödül töreninde açıklandı. Kazananların sahneye davet edildiği sırada duygusal anların yaşandığı ödül töreni; İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Bilim Dalı’ndan ve Türk Epilepsi ile Savaş Derneği İkinci Başkanı Prof. Dr. Çiğdem Özkara ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Barış Baklan’ın sunumuyla gerçekleştirildi.
6- 11 yaş kategorisinde Yasemin Yeşilyurt ‘Uzak Kalmak’ eseri ile 1’inci, Ahmed Arif Gökdağlı ‘’Hayaller ve Rüyalar’’ eseri ile 2’inci, Ayşe Begüm Tuzlu ‘Gerçeklik ve Hayaller’ eseri ile 3’üncü oldu.
12- 16 yaş kategorisinde ise Nihal Erdem ‘Korkusuzca’ eseri ile 1’inci, Eda Nur Taştan ‘Hayattan Kopmak İstemiyorum’ eseri ile 2’inci, Kübra Bül ‘Renkli Bir Dünya’ eseri ile Gizem Sude Erdoğan ‘Kısaltmalar’ eseri ile 3’üncü seçildi.
Çocuklarımızın ve gençlerimizin sesi ‘Epilepsi ve Ben’
10. Ulusal Epilepsi Kongresi’nde kazananları sahneye davet eden Türk Epilepsi ile Savaş Derneği Başkanı Prof. Dr. Candan Gürses, epilepsi hakkında şunları söyledi: ‘’Epilepsi bugün, hemen her yaştan bireyin hayatını olumsuz etkiliyor. Ülkemizde epilepsi hakkındaki mevcut sosyolojik tutum ve tabular nedeniyle bazı hastalar sokağa bile çıkamıyor. Epilepsi ve Ben Resim Yarışması ile bu hastalığa sahip çocuklarımızın ve gençlerimizin hayal dünyalarını özgürce, tabular olmaksızın anlatmalarına yardımcı olmaktan ve onların sesi olmaktan mutluluk duyuyoruz‘’ dedi.
Prof. Dr. Çiğdem Özkara ve Prof. Dr. Barış Baklan ise: “Yarışma kapsamında katılımcılar; epilepsiyi algılayışlarını, epilepsi ile birlikte nasıl yaşadıklarını, epilepsinin kendilerini nasıl etkilediğini resmediyor. Türkiye’de epilepsi hastalarını ve ailelerini destekleyen, onların duygu ve düşüncelerini aktarabildikleri bir platform olan Epilepsi ve Ben Resim Yarışması ve bugüne kadar yarışmaya katılan resimler bizler için ayrı bir önem taşıyor’’ dedi.
Yarışma ile ilgili detaylı bilgiler ve yarışma sonuçlarına www.epilepsiveben.net sitesinden ulaşılabiliyor.


UCB hakkında
UCB, Belçika Brüksel merkezli nöroloji ve immünoloji kökenli ağır hastalıkların tedavisi için yenilikçi ilaç ve çözümlerin keşfedilmesine ve geliştirilmesine odaklanan global bir biyoteknoloji ilaç şirketidir. Yaklaşık 8.500 çalışanıyla 40 ülkede aktif olarak faaliyet göstermektedir. 2015 yılındaki toplam geliri 3.88 milyar Euro’dur. UCB hisseleri Brüksel Euronext borsasında işlem görmektedir (sembol: UCB). UCB’yi @UCB_news hesabıyla Twitter’da takip edebilirsiniz. www.ucb.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER