ENGELSİZ YAŞAM FUARI

ENGELSİZ YAŞAM FUARI

ENGELSİZ YAŞAM FUARI
Engelsiz Yaşam Fuarı, Dünya Engelliler Günü vesilesiyle kapılarını açtı. Fuarın açılışını TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın eşi, Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı Onursal Başkanı Saime Toptan yaptı. Fuarda engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak birbirinden farklı ürünler sergileniyor.

İstanbul Fuar Merkezi'nde açılan fuarda engelliler için düşünülmüş çok değişik ürünleri tanıtan 80'den fazla katılımcı stand açtı. Ayrıca başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Küçükçekmece, Bayrampaşa, Esenyurt, Fatih, Gaziosmanpaşa gibi belediyeler de engellilere yönelik hizmetlerini fuarda anlatma imkanı buldu.

Fuarda Sinaps Sağlık Hizmetleri tarafından satışa sunulan "Parapodyum" isimli cihaz yürüme engelli vatandaşlara büyük kolaylık sağlıyor. Aktif yürüme ortezi olarak tanıtılan cihaz dünyada son yıllarda tasarlanmış en önemli yürüteç olarak biliniyor. Engellilerin günlük aktivitelerini yerine getirmelerini sağlayan bu cihaz kullanıcının büyük enerji harcamadan hareket edebilmesini sağlıyor. 5 bin YTL'ye satılan cihaz fuarda büyük ilgi toplayan ürünlerden oldu.

Fuarda "Engelsiz Masal" seti de tanıtılıyor. Bu ürünü tanıtan Sinan Bal, kitapların dünyada bir ilk olduğunu söylüyor. Masalların kahramanları işitsel, zihinsel, fiziksel ve görme özürlü çocuklar. Engelli çocukların hayatlarındaki zorlukları anlatan kitaplar bu çocukların topluma adapte olabilmelerini amaçlıyor. Sinan Bal, kitabın hazırlanış amaçlarından birini de engelli çocuklara yönelik bakış açısının değişmesini sağlamak olarak açıklıyor.

Engelsiz Yaşam Fuarı'nda tanıtılan bir ürün de kalem kamera. Fuarın ana konseptine uymasa da katılımcı firma tarafından sergilenen kalem kamera ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Kalemin tutacak kısmında bulunan minik bir objektif aracılığıyla görüntü çeken kamera ses kaydı da yapabiliyor. 20 saatten fazla kayıt yapabilen kamera bir şarjla 6,5 saat kullanılabiliyor. Kameranın çektiği görüntüler çok kolay şekilde bilgisayara aktarılabiliyor. 280 YTL olarak fuara özel satılan kalem kameranın normal satış fiyatı ise 480 YTL'ye satılıyor.

fuarı gezmek için çok sayıda engelli vatandaşın geldiği görüldü. Özellikli İBB ve ilçe belediyelerin organizasyonu ile gelen engelli vatandaşlar kendileri ile ilgili sergilenen ürünleri görme fırsatı buldu.

Fuarın açılışında verilen konserler de dikkat çekti. İBB Özürlüler Merkezi mehter takımı bir konser verdi. Özel Kardelenler Eğitim Merkezi'nin minik öğrencileri de palyaço kılığına girerek gösteri düzenledi. Zihinsel engelli minik palyaçolar sergiledikleri Oyunlarla annelerini ve fuar katılımcılarının yüzünü güldürdü.
.
Haber/Foto/Recep KENAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER