Engelli Çocuklar “Hayallerini Uçurdu”

Spastik Çocukların En Mutlu Günlerinden Biri Daha Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın başlattığı 'Umut Evi' projesinin tanıtılması, engelli çocuklarımızın diğer çocuklarımızla kaynaşması ve engellilik bilincinin arttırılmasına yönelik Metin Sabancı Spastik Çocuklar ve Gençler Eğitim Üretim Rehabilitasyon Merkezi ile Elin Elimde Derneği tarafından düzenlenen “Hayallerimi Uçuruyorum” şenliğine iş, siyaset ve magazin dünyasının ilgisi büyüktü.

Engelli Çocuklar “Hayallerini Uçurdu”
İTO Meclis başkanı Sayın İbrahim Çağlar Beyefendi himayesinde, İTO Cemile Sultan Korusunda 14.09.2012 tarihinde gerçekleştirilen etkinlik çocuk yuvalarının katılımıyla bir çocuk şenliğine dönüştü.

Korumaya muhtaç engelli çocukların topluma kazandırılması için Elin Elimde Derneği özel sektörle işbirliği içinde büyük adımlar atıyor.  Devlet koruması altındaki engelli çocukların günlük hayata uyum sağlamaları için başlattığı Umut Evi projesi de bunlardan biri. Elin Elimde Derneği'nin Metin Sabancı Spastik Çocuklar ve Gençler Eğitim Üretim Rehabilitasyon Merkezi'yle yaptığı protokolle İstanbul'da eğitilebilir spastik gençler için site ya da apartmanlarda evler hazırlandı. Elin Elimde Derneği bu anlamda bir ilke imza attı. Türkiye’de ilk kez bir umut evi derneğe bağlı olarak açıldı.

Dernek Başkanı Sayın Serap Çebi Tanca: “ Çocuklarımızın sosyal hayata entegrasyonunda en büyük sıkıntımız kiralık ev bulamamak” dedi.

Elin Elimde Derneği Başkanı Serap Çebi Tanca, "5 yılda 20 Umut Evi yapmak istiyoruz, şu an 2. Evimizin bile eşyaları hazır, bu denli büyük destek görmek, çocuklar adına bizleri çok mutlu ediyor" şeklinde konuştu.  Elin Elimde Umut Evi'ni diğerleri de takip edecek. "Hedefimiz çocukların sosyal hayata entegre olması.  Bu gençlerin en büyük sorunu yaşıtlarıyla bir arada olamamalarından dolayı iletişim sorunu yaşamalarıdır" dedi.  “Umut evlerinde çocuklarımızın ev hayatına uyumları, istihdamlarının sağlanması nihai olarak da bağımsız yaşamaları ve aile olmalarının sağlanmasıdır.” Sayın Tanca sözlerini katılımcı ve destekçilere teşekkür ederek ve bu tip organizasyon ve desteklerin devamını dileyerek sonlandırdı.

Ayrıca;
İstanbul Milletvekili Belma Satır Hanımefendi, “Derneğe elinden gelen desteği vermeye devam edeceğini, çocuklarımızın yazdıkları hayallerinin gerçekleştirilmesi için gönüllüleri işbirliğine” davet etti.

İstanbul Valisi Sayın Hüseyin Avni Mutlu’nun Eşi Gül Mutlu Hanımefendi, “Bu anlamlı ve güzel organizasyonda bulunmaktan duyduğu mutluluğu ve çocukların yüzünü güldürmenin verdiği manevi hazzı” ifade etti.

İTO Meclis Başkanı İbrahim Çağlar Bey de konuşmalarıyla “bu güzel günde Elin Elimde Derneği ve Metin Sabancı Spastik Çocuklar Merkezi faaliyetlerine destek olma sözlerini” yineleyerek, böyle bir organizasyona ev sahibi olmaktan gurur duyduklarını ifadelendirdi.

Yaptıkları katkılardan dolayı, Milletvekili Sayın Belma Satır’a, İTO Meclis Başkanı Sayın İbrahim Çağlar’a ve Metin Sabancı Spastik Çocuklar Müdürü Sayın Seyfi Bozçelik’e plaket verildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2012, 23:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER