“ENGELLERİ AŞALIM İSTİHDAMDA YARIŞALIM

İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından hibe projesi kapsamında ATAŞEHİR ENGELLİLER DAYANIŞMA DERNEĞİ ile Ataşehir Belediye Başkanlığının İştirakçi olarak resmi katılım yaptığı Ataşehir Kaymakamlığı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yeditepe Üniversitesinin ortaklığında “Engelleri Aşalım İstihdamda Yarışalım” konulu Engelli bireylere yönelik Meslek Eğitim Kurslarının tanıtımı Avrupa Birliği Bakanı Baş Müzakereci Sn Egemen BAĞIŞ’ın himayelerinde İlçemiz Zübeyde Hanım Öğretmenevinde Gerçekleşmiştir.

“ENGELLERİ AŞALIM İSTİHDAMDA YARIŞALIM

20.01.2012 Cuma günü saat 14.00 gerçekleşen Proje tanıtım programına İstanbul Valisi Sayın Hüseyin   
Avni MUTLU Kadıköy Kaymakamı Sayın Hasan KARAHAN Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Sn İlhami YILMAZ Sn Sadık KAYHAN Sosyal İşler Müdüresi Sn Duygu KARACAN  Ataşehir  Milli Eğitim Müdürü Sn Dr. Şaban KARATAŞ Proje emeği geçen Şube Müdürleri Sn Ahmet ÖZGENÇ Sn İrfan Zeki ER Ataşehir Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdüresi Sn Sema ÖZKARA Vakıf Müdürü Sn Hüseyin  Aydın Proje Sorumlusu Sn Meltem ÖGTEN Ak Parti İlçe Başkanı Sn Nimetullah TOPU Engelli Okullarımızdan Yeditepe İşitme Engelliler Okulu Müdürü Sn Hüseyin ÖZARSLAN  öğretmenleri idarecileri ve Okul velileri-öğrencileriyle, Ataşehir Lions İş Okulu Müdürü Sn Hasan KURT Rehber Öğretmeni ve aynı zamanda projede görevli öğretmeni Sn Serpil ÖZARSLAN öğrencileri ve öğretmenleri ile, Ataşehir İş Okulu Müdürü öğrencileri ve idarecileri ile, K.Bakkalköy Kemal Berktan İ.Ö.O Müdürü SN Vedat CIVİL Prf. Faik Somer Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müdür vekili sn Cevdet YILMAZ Müdür Yardımcıları , Sn Sabri ERCİNS Okan TURAN İstanbul Kalkınma Ajansı Yetkilileri İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeditepe Üniversitesi Rektörü SN Nurcan PAK ile Engelli Aileleri ve çok sayıda ulusal basın  yerel basın ve ataşehir WEB Haber yetkililerinin yoğun ilgi altında gerçekleşmiştir.

Ataşehir Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Sn Birol EKŞİ  Başkan Yardımcısı Alican AYHAN yönetim de görevli Nevzat AĞBULUT Kemal ERDOGAN eşliğinde Engelli Ailelerini ve Üyelerini salonda hazır bulunmalarında rol aldılar. Salona girişte Vandan gelen ve Öğretmenevinde misafir olarak kalan öğrencilerin karnelerini sunmaları ve ailelerin yoğun ilgisi ile karşılanan AB Bakanı Sn Egemen BAĞIŞ ve beraberindeki protokol çocuklarla sohbet ederek karne hediyeleri dağıtmıştır.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

      Ataşehir Kaymakamı Sn Turgut ÇELENKOĞLU ‘nın Niğde de ikamet eden Babasının vefatı nedeniyle il dışında bulunması nedeniyle katılamadığı yerine Kadıköy Kaymakamı Sn Hasan KARAHAN ev sahipliği yapmıştır.Saygı duruşu ve istiklal Marşımızın ayakta okunmasıyla başlayan toplantı Protokol konuşmaları veProjenin tanıtımını sunan Proje Sorumlusu Sn Meltem ÖĞTEN ile Yunus Emre İşitme Engelliler İ.Ö.O öğrencilerinin Halkoyunları gösterisi İkramlar ve Engelli öğrencilere karne dağıtımı ile son bulmuştur.

       Başlanacak olan ve  Engellilere yönelik Meslek Edindirme Kurslarında ( Fön, Açılık, Bilgisayar,Bahçıvanlık, Elbecerileri kurslar) başta olma üzere çeşitli dallarda kurslar hafta sonu olup ücretsiz kayıtlar başlamıştır. Bakkalköy içinde yakın olanlar Ataşehir Engelliler Dayanışma Derneği Genel Merkezi K.Bakkalköy Kastelli İş Merkezi No 70 gelerek kayıt olabilir Kurs Genel Merkezi olarakta Atatürk Mahallesi Rehberlik Araştırma Merkezi (Kadire Faik Koparan İ.Ö.O bahçesinde) başvurularını yapabileceklerdir.

      Ayrıca Ataşehir Engelliler Dayanışma Derneği ikinci bir faaliyet başlatmaya hazırlanıy başlatmaya hazırlanıyorlar. 2012 Yılında Kamuya alınacak olan Özürlü Sınavı öncesi ilçede Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi işbirliği içinde SINAVA HAZIRLIK EĞİTİM KURSLARI verilmesi başvuruda bulunacak engelli bireylere sınava hazırlama ve bilgilendirme eğitim seminerleri vermeyi planlıyorlar.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER