ELİNİZİ KALBİNİZE KOYUN

“Kendimden Sorumluyum Kendime Bakmalıyım” sloganıyla düzenlenen etkinlik Ataşehir Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

ELİNİZİ KALBİNİZE KOYUN
 ELİNİZİ KALBİNİZE KOYUN

Kendimden Sorumluyum Kendime Bakmalıyımsloganıyla düzenlenen etkinlik Ataşehir Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde gerçekleşti



“Kalbinizin üzerindeki elinizle kendinizi meme kanserine karşı muayene edebilirsiniz.”

Her yılın Ekim ayında tüm dünyada Meme Kanserine farkındalık yaratma ve bilinçlendirme çalışmaları yürütülüyor. Bu kapsamında meme kanserinde erken teşhisin önemini vurgulamak ve düzenli kontrollerin yapılarak risklerin en aza indirilmesini sağlamak amacıyla Ataşehir’de söyleşi gerçekleşti.

Ataşehir Belediyesi, Atlas Derneği, 118-Y Yönetim Çevresi Ataevi Komitesi ve Kalamış Körfez Lions Kulübü’nün işbirliğiyle “Kendimden Sorumluyum Kendime Bakmalıyım” sloganıyla düzenlenen etkinlik Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. 


Söyleşiye Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Atlas Derneği Başkanı Ferda Altıntaş, Lions Kulübü 118 Y Genel Yönetmeni Ertuğrul Yıldız, 118-Y Yönetim Çevresi Ataevi Komitesi Başkanı Lalefer Duygan, belediye birim müdürleri ve Ataşehirli kadınlar katıldı.


Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez yaptığı konuşmada, “Belediye olarak sağlık sorunları da dahil olmak üzere vatandaşlarımızın her türlü sorununa duyarlıyız. Sivil Toplum Kuruluşlarına büyük önem veriyoruz. İnsanları bir araya getirerek bilinçli bir ortam oluşturmak, bilgiyi paylaşmak ve bilgiyi kaynağından almak için etkinlikler düzenliyoruz. Bu etkinliğimiz de bu çalışmalardan biridir, katkı sağlayan herkese teşekkür ederim” dedi.   

Ataşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şehnaz Yabar söyleşi öncesi yaptığı konuşmada, “Her 8 kadından biri meme kanserine yakalanıyor. Buna karşı en iyi koruyucu tedbir erken teşhistir. Ataşehir Belediyesi olarak kadınlarımıza ücretsiz hizmet veren Kadın Sağlığı ve Mamografi Merkezimizi 2015 yılının temmuz ayında açtık. Daha bilinçli ve sağlıklı yarınlarda bir araya gelmeyi diliyorum” şeklinde konuştu.


Söyleşiye katılan Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Aylin Acar katılımcılara meme kanseri hakkında bilgi verip, alınması gereken önlemleri, kadınların kendi kendilerine yapabilecekleri muayene yöntemlerini anlattı.   

Söyleşi kısmında daha önce meme kanserine yakalanarak tedaviler sonrası hastalığı atlatan Yoga Eğitmeni Göknur Nogratlı ve Avukat Banu Usanmaz da hikayelerini anlattı.



İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER