Dünyaca Ünlü Flüt Ustası Ataşehir'de Öğrencilerle Buluştu

Türk Flüt virtüözü Ustası Şefika Kutluer ünü dünyaya yayılan sihirli Flüt Ataşehir'de öğrencilerle buluştu.

Dünyaca Ünlü Flüt Ustası Ataşehir'de Öğrencilerle Buluştu
 Dünyaca Ünlü Flüt Ustası Ataşehir'de Öğrencilerle Buluştu

Türk Flüt virtüözü Ustası Şefika Kutluer ünü dünyaya yayılan sihirli Flüt Ataşehir'de öğrencilerle buluştu.


Öğrencilein Müzik derslerede tanıştığı Flütün aslıdna dünyaca Ünlü Ustası Türk sanatçı Şefika Kutluer Ataşehir'de öğrencilerle buluştu.

Şefika Kutluer, Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileriyle buluştu. Flüt öğrencileri de Kutluer ile tanışmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti. Yurtiçinde ve yurtdışında birçok önemli başarıyla tanınan Kutluer, gerçekleştirdiği atölye çalışmasında flüt öğrencileriyle deneyimlerini paylaştı, onlara flüt çalmanın püf noktalarını anlattı. Şefika Kutluer atölye çalışmasının sonunda da öğrencilere ve ailelerine mini bir konser verdi. 

"Sihirli flüt" ünvanlı dünyaca ünlü Türk flüt sanatçısı Şefika Kutluer, Ataşehir Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi flüt öğrencileriyle bulştu.
Atölye çalışması öncesinde konuşan Kutluer, öğrencilerle buluşmaktan mutlu olduğunu belirterek, "Benim bugüne kadar edindiğim tecrübelerimi, flütçü öğrencilerle paylaşacağım. Onlara öncelikle kendilerini çok iyi analiz etmelerini, enstrümanıyla ilişkisini, flütün onlara neler katabileceğini ve flütle neler yapabileceklerini anlatacağım" diye konuştu.

Şefika Kutluer Kimdir

Şefika Kutluer 5 Mayıs 1961, Ankara doğumlu "Sihirli Flüt" lâkaplı Türk flüt virtüözü Kutluer'in babasının arkadaşı olan Ulvi Cemal Erkin'in Kutluer'e kulak testi yapması ve konservatuara teşvik etmesi sonucunda müzik eğitimi başladı. İmtihanları kazandıktan sonra ilkokul dördüncü sınıfta Ankara Devlet Konservatuvarı'na girdi. Kâmuran Gündemir ile piyano çalıştı. Enstrüman seçimi yapan komisyon tarafından Kutluer "flüt"e seçilmiştir ve Saki Şarıl'la flüt öğrenimine başlamıştır. Şefika Kutluer Ankara Devlet Konservatuvarı'ndan 3 sınıf atlayarak 1979 yılında mezun olmuştur. Aynı yıl Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda çalışmaya başladı. İlk profesyonel konserinde Mithat Fenmen, Şefika Kutluer'e piyanoda eşlik etti. Şefika Kutluer, iş adamı olan, kendisi gibi flüt çalmasını bilen 1974 Tarsus Amerikan Koleji ve ODTÜ Ekonomi – İstatistik bölümü mezunu Ahmet Refik Kutluer ile 1983 yılında evlenmiştir. Kendi mesleğiyle ilgili okumayı, kültürel geçmişimizle ilgili araştırmalar yapmayı, tarihimizle ilgili kitaplar okumayı seven Şefika Kutluer hâlen Ankara'da ikâmet ediyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER