DOKTORUNA RESİMLERİYLE TEŞEKKÜR ETTİ!

Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Remzi Emiroğlu’na minnettarlığını 15. resim sergisini de, yeniden dünyaya geldiği Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi’nde açtı…

DOKTORUNA RESİMLERİYLE TEŞEKKÜR ETTİ!
DOKTORUNA RESİMLERİYLE TEŞEKKÜR ETTİ!


Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Remzi Emiroğlu’na minnettarlığını 15. resim sergisini de, yeniden dünyaya geldiği Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi’nde açtı

“Doktoruma minnettarlığımı dile getirmek için yaptım…” 10 yaşından bu yana 3 kez organ nakli oldu 42 yaşındaki Sırbistanlı kadın ressam Victoria Tamasi Babic. Üçüncü ve son nakli için ‘çok riskli’ denilerek başvurduğu birçok sağlık kurumundan geri çevrilen Babic, sonunda kendini Türkiye’de Türk hekime emanet etti ve yeniden yaşamın kıyısından hayata döndü.

 Karaciğer nakliyle 3. kez hayata tutundu!

Karaciğer naklini gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Remzi Emiroğlu’na minnettarlığını hastanede tedavi gördüğü dönemde yaptığı resimlerle dile getiren Babic, 15. resim sergisini de, yeniden dünyaya geldiği Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi’nde açtı…

Henüz 5 yaşındayken kronik böbrek yetmezliği tanısı konmuştu Victoria Tamasi Babic’e. Diyaliz tedavisi görmeye başladı, ancak yıllar içinde durumu ağırlaşınca organ nakline karar verildi. Londra’da gerçekleştirilen ameliyatla 10 yaşında ikinci kez hayata tutundu Babic. Ancak mutluluğu yine pek uzun sürmedi, çünkü annesinin bağışladığı böbrek vücuda uyum sağlayamadı ve işlevini kaybetti. Tekrar diyaliz süreci başladı. Daha da kötüsü Babic’in karaciğerinde çok önemli bir sorun patlak verdi bu kez. Karaciğerde safra yollarının kendi kendini harap ettiği bir hastalık olan sklerozan kolanjit tanısı kondu. Zaman kaybetmeden böbrek ve karaciğer nakli olması gerekti, aksi halde ölümü çok yakındı! Bunun üzerine 14 yaşında Paris’te kadavradan alınan organlarla hem karaciğer hem de ikinci kez böbrek nakli oldu.



Birçok hastane geri çevirdi

Başarılı geçen operasyonun ardından evlenen ve şimdi 12 yaşında bir oğlu olan Babic’in 2.5 yıl öncesine kadar durumu iyiydi, ancak siroz teşhisiyle dünyası karardı bu kez de. Acil karaciğer nakli olması gerekiyordu. Sırbistanlı Babic “Bunun üzerine birçok hastaneye başvurdum, ancak ölüm riski olması nedeniyle kabul edilmedi. Bu süreçte internetten birçok hekim araştırdım ve Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Remzi Emiroğlu’nun fotoğrafındaki o güler yüzünü gördüğümde içimde bir umut doğdu ve iyileşeceğimi hissettim” diyor.

Türk hekime minnettarlığın eseri!

42 yaşındaki Sırbistanlı kadın ressam Victoria Tamasi Babic’in ‘ölüm riski çok yüksek’ denilerek geri çevrilen naklini Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Remzi Emiroğlu başarıyla gerçekleştirdi. Teyzesinin kızından alınan karaciğerin bir bölümü başarıyla nakledildi. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Remzi Emiroğlu “Söz konusu hayat ise risk almak gerekiyor. Hastamız ameliyatın ardından safra yolları enfeksiyonu geçirdi ama düzeldi” derken, Babic hekimine minnettarlığını 15. Resim Sergisi ile gösterdi.

15. Resim Sergisi’ni nakil olduğu hastanede açtı!

Hastanede kaldığı sürede birçok resim yaptı Sırbistanlı kadın ressam. “Yüzeye Doğru” adlı sergide kendisine ait 16 yağlı boya tablo ile oğluna ait 4 karikatüre yer veren Victoria Tamasi Babic, “Sergi derinden yüzeye doğru ruhumu yansıtıyor. Ameliyattan önce dipteydim ve her şey kapkaranlıktı. Doktorum Prof. Remzi Emiroğlu çok riskli bir ameliyat olmasına karşın beni yüzeye çıkardı, bir kez daha hayata bağladı. Ona minnettarlığımı böyle dile getirmek istedim” dedi. Duygu ve minnet yüklü “Yüzeye doğru” resim sergisi Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi’nde ziyaretçilere bir soluk aldırdı.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109