Doğa Koleji'nden 'Eğitim Tarihi' sergisi!

Doğa Koleji, Eğitim Tarihi Müzesi’nin ilk adımını ‘Eğitim Tarihinden Kesitler’ sergisiyle atıyor

Doğa Koleji'nden 'Eğitim Tarihi' sergisi!

Kültür ve sanata verdiği önemi eğitim modeline de yansıtan ve bu alanda ilklere imza atan Doğa Koleji, çok değerli bir koleksiyonla oluşturduğu sergi ile Türkiye’nin eğitim tarihine ışık tutuyor. Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Şimşek’in himayesinde, şair Seyfettin Ünlü ve Araştırmacı Feyyaz Özay’ın koleksiyonundan derlenen “Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Eğitim Tarihimizden Kesitler” sergisi 17-28 Mart tarihleri arasında Doğa Koleji Ataşehir Kampüsü’nde ziyaretçileriyle buluşacak. Bu sergi, Doğa Koleji tarafından çalışmaları başlatılan Eğitim Tarihi Müzesi’nin ilk adımı olacak...

“Osmanlı’dan Cumhuriyete Eğitim Tarihimizden Kesitler” Sergisi, Doğa Koleji Ataşehir Kampüsü Sanat Sokağı sergi salonunda 17 Mart 2012 Cumartesi günü saat 11.00‘de açılacak.

Kültür ve sanata verdiği önemi eğitim modeline de yansıtan ve bu alanda ilklere imza atan Doğa Koleji, çok değerli bir koleksiyonla oluşturduğu sergi, Türkiye’nin eğitim tarihine ışık tutuyor. Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Şimşek’in himayesinde, şair Seyfettin Ünlü ve Araştırmacı Feyyaz Özay’ın koleksiyonundan derlenen “Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Eğitim Tarihimizden Kesitler” sergisi 17-28 Mart tarihleri boyunca ziyarete açık olacak. Osmanlı döneminden Cumhuriyete uzanan süreçte özelikle ilköğretim çağındaki öğrencilerin tarih içindeki nostaljik serüvenlerini bu sergide izlemek mümkün olacak.

Şair Seyfettin Ünlü ve Araştırmacı Feyyaz Özay koleksiyonlarından derlenen orijinal belge ve fotoğraflarla oluşturulan sergi; iletişim ve bilgisayar çağının baş döndürücü bir hızla hayatımızı kuşattığı bu zaman diliminde zamanı dondurup geçmiş eğitim tarihimizin ayak izlerini bu sergi ile görünür hale getiriyor. Belge ve fotoğrafların hafızalarda tarih bilinci oluşturmasını sağlamayı hedefleyen “Osmanlı’dan Cumhuriyete Eğitim Tarihimizden Kesitler” sergisi, özellikle ilköğretim çağındaki öğrenciler ve onları yetiştiren öğretmen ve ailelerin de düne ait hatıralarını canlandıracak.

Bu sergi Doğa Koleji Eğitim Tarihi Müzesi’nin ilk adımı olacak!
Türk eğitim tarihinin ilgi çekici görsel özellikleriyle öne çıkarıldığı bu serginin bir amacı da Doğa Koleji’nin bu alanda tasarladığı ve üzerinde çalıştığı Eğitim Tarihi Müzesi’nin oluşturulmasına kapı aralamak. Sergide Osmanlı’dan Cumhuriyete erken dönem alfabeler, diplomalar, karneler, takdirnameler, eğitim belgeleri ile öğrenci, öğretmen ve aile üçgeninde ilginç ve eğitimin tarihsel gelişimini anlatan görsel ögeler yer alıyor.

Sergi 17-28 Mart tarihleri arasında Ataşehir Doğa Koleji sanat sokağı sergi salonunda ziyaretçilerini bekliyor.

DOĞA KOLEJİ , ADRES VE TELEFONLARI


Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2012, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109