"Dede bana masal anlat"

Darülaceze Başkanlığı ile Çekmeköy Belediyesi'nce hayata geçirilen "Dede Bana Masal Anlat" projesi nesilleri buluşturuyor.

"Dede bana masal anlat"
 "Dede bana masal anlat"
Darülaceze Başkanlığı ile Çekmeköy Belediyesi'nce hayata geçirilen "Dede Bana Masal Anlat" projesi nesilleri buluşturuyor.

Darülaceze Başkanlığı, Çekmeköy Belediyesi ve Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile hayata geçirilen projede, 60 yaş üstü dede ve nineler, Çekmeköy'deki devlet ana okullarını ziyaret ederek çocuklara masal ve hikâyeler anlatacaklar. Nesillerin buluşturulmasının hedeflendiği projede, dede torun ilişkisini unutturan çekirdek ailelerde büyüyen çocuklara, Türk kültüründe var olan yaşlılara saygının önemi hissettirilecek.

Darülaceze Başkanlığı Basından Sorumlu Başkan Yardımcılığı ile Çekmeköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen projede ilk olarak, çocuklarla buluşmak isteyen ve anlatacak hikayeleri olan büyükler belirlendi. Darülaceze'de hayatını devam ettiren 60 yaş üstü kişilerden 30 kişilik bir ekip kuruldu. Bu ekipte yer alan dede ve nineler, belirlenen gün ve saatte, kendileri için tespit edilen anaokulunu ziyaret ederek, çocuklara masal ve hikâyeler anlatacak. Çocuklarla buluşmalar kayıt altın alınarak proje sonunda belgesel ve masal kitapları hazırlanacak.
Proje kapsamında haftada bir gün, bir dede veya ninenin, bir anaokulunu ziyaret etmesi; ziyaret sırasında çocuklarla birkaç saat geçirmesi hedefleniyor.
Projenin basın tanıtımında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarımız Ebubekir Şahin, Bakanımız Sayın Dr. Sema Ramazanoğlu'nun da bu programa katılmayı çok arzu ettiğini, Ankara'daki yoğun işleri dolayısıyla katılamadığını ve kendilerinin selamlarını getirdiğini söyledi. Müsteşarımız Şahin, bu projenin çocuklarla dedeler arasındaki bağın tekrar inşasına katkı sağlayacağına inandığını, Bakanlık olarak da aile içinde dede ve torunlarının bir arada olması konusundaki hassasiyetlerini ifade etti.

Başkanımız Hamza Cebeci proje ile ilgili şunları söyledi: "Öncelikle Sayın Müsteşarımıza ve Müsteşar Yardımcımıza çok teşekkür ediyorum. Bu program için Ankara'dan kalktılar geldiler. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz Bey'i böyle hayırlı bir projeye imza attığı için kutluyorum.  Projenin koordinatörlüğünü yapan Çekmeköy Kütür ve Sosyal İşler Müdürü Muhammed Sarı Bey'e çok teşekkür ediyorum. 

Bu proje kapsamında Çekmeköylü dede ve ninelerin yanı sıra bizim sakinlerimiz de anaokullarını ziyaret edecekler. Dede ve ninelerimiz Çekmeköy'deki anaokulu öğrencilerine; kendi çocukluk anılarını, oynadıkları oyunları, daha önce duyulmamış hikâye ile masalları anlatacaklar ve çocuklarla anlattıkları oyunları oynayacaklar. Böylece kuşaklar arası bağların yeniden tesis edilmesine yardımcı olacaklar. Bu vesile ile sakinlerimizin hafızalarında birikenler, gün yüzüne çıkacak ve kurumumuz için de bir farkındalık oluşacak."dedi ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, "Bizler tarih önünde sorumluluk sahibi olmak zorundayız. Bugün yaptığımız her işin, geleceğimizi kurguladığı bilinci ile çalışıyoruz. Dede Bana Masal anlat projesinde de aynı kaygıları güdüyoruz. Proje ile günümüzde kaybolmaya yüz tutan nesiller arası bağın sağlanması ve güçlenmesi için bir adım atmaya çalışıyoruz. Ben aynı evde yaşayan çok kalabalık bir ailede büyüdüm. Büyük ailelerin sıcaklığını ve topluma faydasını bilen biriyim. Bu projenin çarpan etkilerinin, geleceğe yansımasının çok olumlu olacağına inanıyorum," dedi.
Sakinlerimizden Füsün Kaslak, "Mekanı cennet olsun, II. Abdülhamid'in yaptırdığı bu kurumumuza canım gibi sevdiğimiz Başkanımız Hamza Cebeci çok güzel düzenlemeler yaptı. Bütün kalbimle teşekkür ediyorum. Bütün yöneticilerimize candan teşekkür ediyorum." dedi.

Sakinlerimizden Fikret Karabulut ise, böyle ulvi bir projenin içinde olmanın mutluğunu yaşadığını ifade etti.

II. Abdulhamid Han'ın mirası Darülaceze Başkanlığı'nda düzenlenen programla kamuoyuna sunulan tanıtım gecesine; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarımız  aynı zamanda  İdare Meclisimizin İkinci Başkanı Ebubekir Şahin, Müsteşar Yardımcımız Ayşe Hilal Koytak,  Başkanımız Hamza Cebeci, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı, Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, Başkan Yardımcılarımız Ahmet Malatyalı, Ümit Ünal, İlhan Uğur, Ali Erdem, Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcıları Şahmettin Yüksel, Fatih Sırmacı, Latif Coşar, Vuslat Platformu Başkan Yardımcısı Mehmet Ayhan Ömeroğlu ve Darülaceze sakinleri katıldı.


Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2016, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER