Darülaceze’de İftar Başkadır

Darülaceze Başkanlığı’ndaki iftar programınada İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu; Müsteşar Ahmet Zahteroğulları, Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan ile birlikte masaları tek tek dolaşıp Darülaceze sakinleriyle ilgilendi.

Darülaceze’de İftar Başkadır
Darülaceze’de İftar Başkadır

“İyilik Darülaceze’de bir gelenektir”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Darülaceze Başkanlığı’ndaki iftar programına İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları ve Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan, İl Müdürü Önal İnaltekin, TOGEM Genel Başkanı Saadet Gülbaran ve Darülaceze sakinleri katıldı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu; Müsteşar Ahmet Zahteroğulları, Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan ile birlikte masaları tek tek dolaşıp Darülaceze sakinleriyle ilgilendi. Kur'an tilaveti akabinde Akşam ezanının okunmasıyla birlikte, hep beraber oruçlar açıldı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Ramazan’ın Rahmet ve bereket ayı olduğunu, bu ayda herkesin birbiri için dua ettiğini, herkesin elinde, gönlünde ne varsa az veya çok başkalarıyla paylaşmanın mutluluğunu yaşadığı bir ay olduğunu söyledi. “Böylesi güzel bir ayda, bir paylaşma ayında, bölüşme ayında, bir sevgi ayında, rahmet ayında bizim geleneksel iftar programımızda güzel dostlarımızla, güzel büyüklerimizle ve misafirlerimizle bir aradayız.”dedi.

 Vali Mutlu, “Geleneksel iftarı bu yılda sürdüren, bizleri bir araya toplayan değerli yöneticimize ve kıymetli ekibine verdikleri güzel hizmetlerden dolayı özellikle teşekkür etmek istiyorum. Allah razı olsun. Göreve geldikten sonra bu konuda gerçekten o sıcak yüreğiyle, gayretiyle, şefkatiyle, merhametiyle, insanlığıyla herkese hizmet etmeye çaba gösteren kıymetli kardeşimizin bundan sonraki hizmetlerinin de bol ve bereketli olmasını yürekten diliyoruz.”diyerek sözlerini tamamladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in selamı ileten Müsteşar Ahmet Zahteroğulları ise yaptığı konuşmada “bu mübarek mekânda sizlerle birlikte iftar yapmanın manevî hazzını yaşıyorum”dedi.

Zahteroğulları, Darülaceze'nin 118 senedir şefkat kapısı olduğunu, bu kurumda bu güne kadar 70 binin üzerinde insana hizmet verilmiş olduğunu, daha nice yıllar nice insanımıza hizmet edeceği temennisinde bulundu. “Bizim görevimiz bize emanet bırakılan bu eseri layıkıyla korumak ve geleceğe ulaştırmak. Bu nedenle çalışıyoruz, bu nedenle gayret ediyoruz. Sizlere sahip çıkmak, bakmak, ihtiyaçlarınızı karşılamak, yaşamınızın geri kalanını huzurlu ve sağlıklı bir şekilde geçirmeniz için sizlere hizmet etmek bizim görevimiz. Bu yapıyı düşünen, kuran Sultan Abdülhamit Han hazretleri başta olmak üzere devlet büyüklerimize burada teşekkür ediyor minnetle anıyoruz.”dedi.

Güzel bir iftar sofrasında güzel insanlarla bir araya gelmenin kıvancını ve mutluluğunu yaşadığını söyleyen Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan ise, Darülaceze’nin bir anne şefkatiyle 118 senedir hiç ara vermeden kendisine ihtiyacı olan herkesi bağrına bastığını, çağları aşıp günümüze kadar gelen muhteşem bir çınarın dalları gibi tüm insanlığı kuşattığını ve kucakladığını ifade etti.

Bayhan, Darülaceze’nin içerisinde bulunmanın, orada misafir olmanın, davetli olmanın, çalışıyor olmanın büyük bir lütuf olduğunu söyledi. Ve şöyle devam etti:  “1895 yılında Ulu Hakan Abdülhamid Han burayı kurduğunda bir savaş ortamıydı. Savaş ortamını hiçbir şekilde buraya yansıtmamıştır. Alevi, Sünni, Laz, Kürt, Türk ayırımı yapmadan, İsevi, Musevi, Müslüman farkı gözetmeden bütün ırkların, dinlerin ve kültürlerin beraber aynı şartlar altında, bir arada ve kardeşçe yaşamasına vesile olacak bir ortam sunmuştur. Kilisesiyle, havrasıyla, camisiyle bir şefkat yurdu oluşturmuştur. Bâb-ı Şefkat’ten girilen bu mekânda aslında şu mesajda verilmek isteniyordu. Burası bir mekân, aynı zamanda her insan muhteşem bir mekândır. Ve insanın merkezi kalbidir. O kalbe de ancak şefkatle girilir. Buraya gelen sakinler şefkatleriyle, çalışanların da o şefkati yansıtan çalışmalarıyla ve tekrar onlara, dolayısıyla onları ziyarete gelenlere ulaşan büyük bir anafor oluşturuluyor. Bu şefkat anaforuna bütün dünyanın ihtiyacı var. Şu anda, hâlâ kavgaların, kinlerin, gürültülerin olduğu bir dünyada; dinlerin, dillerin, ırkların bütün kültürlerin bir arada yaşayabildiğini, kardeşçe bir hayat sürdürebildiğini canlı olarak anlatan ihtişamlı simgedir Darülaceze.”dedi.

Darülaceze Başkanı Bayhan, “Değerli dostlar her biriniz baş tacısınız, yakuttan mercandan insanlarsınız. Sizleri tanımak büyük bir şeref, sizlere hizmet verebiliyorsak ne mutlu bize diyor, iftarınızın, tuttuğunuz oruçların ve burada harcadığınız bütün emeklerin amacına ulaşmasını diliyor, emeği geçenlere, buraya teşrif edenlere, davetimize icabet edenlere teşekkür ediyor,  geleceğinizin gönlünüzce olmasını diyor, hepinize saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.”diyerek konuşmasını tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2013, 02:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER