DARÜLACEZE'DE İFTAR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Darülaceze sakinleri için özel bir iftar düzenledi.

DARÜLACEZE'DE İFTAR
 DARÜLACEZE'DE İFTAR


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Darülaceze sakinleri için özel bir iftar düzenledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı İstanbul Darülaceze Müdürlüğü Kayışdağı Tesislerinde gerçekleştirilen iftar programına,  Darülaceze’de kalan vatandaşlar, Darülaceze’ye gönüllü hizmet veren yardımseverler, Darülaceze Dostları ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

 
Yaklaşık olarak 1000 kişilik katılımın olduğu İstanbul Darülaceze Müdürlüğü İftar Programına, Ak Parti Erzincan Milletvekili Serkan Bayram, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Macit, İBB Sağlık Daire Başkanı Dr. Muzaffer Saraç, İBB Darülaceze Müdürü Reşit Taşkın, Ataşehir Müftülüğü ve Diyanet İşleri Başkanlık  Müftüsü Yalçın Topçu iştirak etti. Kuran tilaveti ile açılışı yapılan iftar programında  Darülaceze Sakinleri, Darülaceze Gönüllüleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri  ezanın okunmasıyla hep birlikte dualarla oruçlarını açtı.
 

Nihat Macit; “İBB Olarak  Darülaceze Sakinlerimize  Aile Sıcaklığı  Yaşatıyoruz”

İftar programında bir konuşma yapan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Macit; “Burada gerçekleştirdiğimiz Darülaceze Geleneksel  İftar Programımız ile Darülacezeli sakinlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, siyasi parti temsilcilerimiz, Darülaceze’ye gönül vermiş hayırseverler ve kıymetli çalışanlarımız ile bir araya gelme fırsatı bulduk, lezzetle, duayla, sevgi ve teslimiyetle  bu gönül birlikteliğini oluşturduk. Rabbim nice iftarlar nice Ramazanları hepimize nasip etsin”, dedi.  151 bin metrekare alana yayılan 1000 kişilik kapasite ile İBB İstanbul Darülaceze Müdürlüğü’nün Türkiye’nin en büyük yaşlı bakım ve huzur evi olduğunu hatırlatan Nihat Macit: “Barınmadan beslenmeye, sağlıktan giyime, eğitimden sosyokültürel ihtiyaçlara bu güzel tesis, değerli yaşlılarımızın ihtiyaçlarını karşılamakta ve Darülaceze sakinlerine aile sıcaklığı yaşatmaktadır”, açıklamalarını yaptı.

 
Ergoterapi Çalışmaları Büyük Beğeni Topladı.

Protokol konuşmalarından sonra  İBB Darülaceze Müdürlüğü Geleneksel İftar Programı Tasavvuf  Musikisi dinletisi ile devam etti.  Dinleti sonrasında İBB Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Macit, beraberindeki heyetle İBB Kayışdağı Darülaceze tesislerinde incelemelerde bulundu. Çok büyük bir katılıma sahne olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Darülaceze Geleneksel İftar Programı;  Gönüllüler, Darülaceze Dostları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri gibi toplumun pek çok kesiminden alana özel çalışma yapan kişi ve kuruluşları bir araya getirerek sosyal bağların güçlenmesine katkı sağladı.

 
İBB’den Darülaceze Müdürlüğü, Türkiye’nin En Büyük Bakım ve Huzurevi

46 bin metrekare kapalı olmak üzere toplam 151 bin metre kare alana yayılan ve 1000 kişilik kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük yaşlı bakım ve huzurevi olma özelliği taşıyan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Darülaceze Müdürlüğü, yaşlı vatandaşların rehabilitasyonu ve toplumsal yaşamın bir parçaları olabilmesi amacıyla çok yönlü hizmetler sunuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Darülaceze sakinlerinin fiziksel ve sosyal yeterliliklerini arttırmak ve sağlıklarını korumak amacıyla  ergo terapi faaliyetleri kapsamında el işi, takı ve süs eşyaları çalışmaları gerçekleştiriyor. Darülaceze sakinlerinin dikkat, odaklanma, sosyal bağlarının güçlenmesi ile sahip oldukları yeteneklerin açığa çıkartılmasını amaçlayan ergo terapi faaliyetlerine yılın her ayında Darülaceze sakinleri tarafından ilgi yoğun oluyor.  
 

İBB’den Darülaceze Sakinlerine 1274 Sosyal Organizasyon

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı İstanbul Darülaceze Müdürlüğü; yaşlı vatandaşların kendilerinden memnun, sosyal bağları güçlü ve toplumsal yaşamın aktif katılımcıları olabilmeleri için 2017 yılı  geneli ve 2018 yılının  ilk altı aylık  periyodu  dahil olmak üzere 1274 sosyal organizasyon düzenledi.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER