Dalga Dalga Yayılan Mavi Kapak Kampanyası Engellilere Umut Oluyor

Dünya Engelliler Merkezi Genel Başkanı Nedim Kılıç tarafından ilk kez 2010 yılında Ataşehir Belediyesi ile engellilere tekerlekli sandalye kazandırmak için başlatılan mavi kapak kampanyası öğrenci, polis, doktor, avukat, ev hanımı, Facebook'tan bile kampanyaya katılarak dalga dalga yayılıp engellilere bir umut oldu.

Dalga Dalga Yayılan Mavi Kapak Kampanyası Engellilere Umut Oluyor
Dünya Engelliler Merkezi Genel Başkanı Nedim Kılıç, tekerlekli sandalye bulamayan ve eve hapis olan engellilerin bu hapisliğin bitmesi için 2010 yılında "mavi kapak kampanyası" başlattı. İlk kez İstanbul Ataşehir Belediyesi ile işbirliği yapılarak, Edirne'den Kars'a bütün duyarlı insanları uyarmak amacıyla tane tane kapak toplamaya başlayan Kılıç'ın kampanyası dalga dalga yayılarak herkese ulaştı. Kampanya çerçevesinde bin kapak toplayarak bir engelliye umut olmaya çalışan, öğrenciler, doktorlar,

avukatlar, ev hanımları, polisler kolları sıvadı. Bazı kişiler ise sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan örgütlenerek mavi kapak kampanyasına destek verdi. Bu destekler sayesinde çok sayıda çocuk tekerlekli sandalyeye kavuşarak evde hapis hayatı yaşamaktan kurtuldu.

Aradan 1 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen kampanya dalga dalga yayılarak devam ediyor. En sonda İzmir Enternasyonal Fuarı'nda mavi kapak kampanyası yapıldı. Fuarda Petkim çalışanları Engellilere yönelik yapılan projede her renk plastik kapak geri dönüşüme kazandırılırken, elde edilen gelirler proje ekibinin oluşturduğu kooperatiflere aktarılacak. İkinci aşamada ise ilgili bölgedeki Halk Eğitim Merkezleriyle anlaşılarak, çeşitli meslek dallarıyla ilgili öğretmenler tahsis edilecek ve engelli

vatandaşlar mesleki eğitimlerden geçirilecek. Eğitimlere katılanlar alacakları sertifikayla, yine bu kooperatiflerde mesleklerini hayata geçirerek kendilerine sürekli istihdam sağlanacak. Türkiye çapında gerçekleştirilecek bu projeyle, projenin hayata geçirileceği her ilde engelli hatıra ormanları oluşturulacak ve satılan fidanlardan elde edilen gelirler kooperatiflere aktarılacak.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER