Chicago, İstanbul'a gidiyor!

Chicago, İstanbul'a gidiyor!

Chicago, İstanbul'a gidiyor!
Chicago, İstanbul'a gidiyor!

Tüm zamanların en çok izlenen müzikali Chicago Türkiye'ye gidiyor. 1-9 Ekim 2010'da yalnız 13 gösteri için dünya turnesi kapsamında gerçekleştirilecek gösteriler TİM SHOW Center'da sahnelenecek.



Tüm zamanların en çok izlenen müzikali Chicago Türkiye'ye geliyor. 1-9 Ekim 2010'da yalnız 13 gösteri için dünya turnesi kapsamında gerçekleştirilecek gösteriler TİM SHOW Center'da sahnelenecek.

Filmi 6 dalda Oscar ödülü, müzikali 6 Tony, 2 Laurence Olivier, 1 Grammy ödülü sahibi bu muhteşem müzikal, İstanbul’lu sanat severlerle buluşuyor.

Chicago, tüm dünyada 24 ülkede, 11 dilde (Danca, Hollandaca, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Korece, Portekizce, Rusça, İspanyolca, İsveççe ve Japonca) sergilendi.

Rüşvet, şiddet, cinayet, açgözlülük ve ihanet… İşte… Zamanımızın en görkemli müzikallerinden biri olan Chicago böyle başlıyor. 1920’lerin ekonomik buhran yıllarında geçen Chicago, kendisini terk etmekle tehdit eden sevgilisini öldüren Roxie Hart’ın hikayesidir.

İdama mahkum edilmekten korkan Roxie, Chicago’nun en kurnaz ceza avukatını tutarak halkı, medyayı ve rakibesi olan koğuş arkadaşı cinayet suçlusu Velma Kelly’i kandırmayı başarır. Avukatı Billy Flynn, kasıtlı cinayeti günümüz bulvar gazetelerinde kolaylıkla rastlanabilen duygu yüklü manşetlere taşıyarak müvekkilini beraat ettirir.

Roxie, işlediği suçun hikayesini sahnede, modern vodvilin seksi caz tarzı anlatımıyla sunar.

Walter Bobbie tarafından yönetilen, koreografisi Ann Reinking tarafından yapılan Chicago’nun set tasarımı John Lee Beatty’ye, kostüm tasarımı William Ivey Long’a, ışık tasarımı Ken Billington’a, ses tasarımı ise Scott Lehrer’e ait.

Yapımcılığı Barry ve Fran Weissler tarafından üstlenilen Chicago’nun, 1996’dan bu yana rekorlara imza atan Londra prodüksiyonu, West End’de en uzun süreyle sahnelenen Amerikan müzikali olma ünvanını da korumaktadır. ABD ve Kanada’da sürekli turnede olan Chicago aynı zamanda Avustralya ve İngiltere’de de uluslararası turneye çıkmakta.

Orijinal Broadway prodüksiyonu 3 Haziran 1975’te, 46. Cadde Tiyatrosu’nda (46th Street Theatre) başladı ve toplam 936 kez sahnelendi.

1996’da yeniden sahnelenmeye başlanan müzikal, 12 Ocak 2010 itibariyle toplam 5.400’ün üzerinde sahnelenmiştir. Broadway tarihinde en uzun süredir sahnelenen 6. prodüksiyon unvanını elinde bulunduran Chicago, 2002 yılında filme çekildi.

Rob Marshall tarafından yönetilen filmin başrollerinde Catherine Zeta-Jones (Velma Kelly), Renée Zellweger (Roxie Hart), Richard Gere (Billy Flynn), John C. Reilly (Amos Hart) ve Queen Latifah (Matron Mama Morton) rol aldılar. Film, aralarında En İyi Film (Martin Richards) ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Catherine Zeta Jones) ödüllerinin de bulunduğu 6 dalda Oscar kazandı.

Suç, rüşvet, ihtiras ve cazın sansasyonel öyküsü olan Chicago, Meksika’dan Moskova’ya, Sao Paolo’dan Güney Afrika’ya kadar sahnelendiği tüm ülkelerde izleyenleri hayran bıraktı ve binlerce kez ayakta alkışlandı.

Bu muhteşem Broadway şovu 1-9 Ekim 2010’da İstanbul’da TİM Show Center'da olacak.

Tim Show Center Chicago gün ve gösteri saatleri:

1 Ekim Cuma 21:00
2 Ekim Cumartesi 15:00 ve 21:00
3 Ekim Pazar 15:00 ve 21:00
5 Ekim Salı 21:00
6 Ekim Çarşamba 21:00
7 Ekim Perşembe 21:00
8 Ekim Cuma 15:00 ve 21:00
9 Ekim Cumartesi 15:00 ve 21:00

Şovun biletleri Biletix'ten temin edilebilir.
TİM SHOW CENTER

Darüşşafaka Caddesi Derbent Mevki
(Darüşşafaka Kampüsü Yanı)
Maslak - Sarıyer
Tel: 0212 286 66 86 (15 hat-pbx)
www.timshowcenter.com

(CNN TÜRK)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109