ÇANDEF Olağanüstü genel kurul toplantısı yapıldı

ÇANDEF Olağanüstü genel kurul toplantısı yapıldı

ÇANDEF Olağanüstü genel kurul toplantısı yapıldı
İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) olağanüstü genel kurulu bugün Mecidiyeköy Kültür Merkezinde yapıldı.  Kongrede tek listeli yapılan seçimler Ömer Lütfi Özenç ve yönetiminin seçilmesi ile tamamlandı.

ÇANDEF Olaağanüstü Genel Kurulunu başta Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş olmak üzere, İstanbul Çankırıllılar Eğitim Kültür Vakfı Başkanı Eşref Harmandar, Ankara Çankırılılar Federasyonu Başkanı Adem Can, Çankırı Belediyespor Kulübü Başkanı Sevda Karaali Şireci, Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan, işadamları ve genel kurul delegeleri ile davetliler katıldı.

İSMAİL SUAYDIN:  BİRLEŞME DÖNEMİNİ İYİ DEĞERLENDİRDİK
ÇANDEF Başkanlığı görevini Mart ayından bu yana sürdüren İsmail Suaydın, kongrede yaptığı konuşmada “İki federasyonun birleşme sürecinde her iki başkanın gösterdiği gayretle birlikte oluşturulan ortak liste 9 ay süresince hiç de yadsınamayacak işler yaptı. Bugün yapılacak seçimlerle birlikte oluşacak yeni yönetimin bayrağı daha da ileriye götüreceğinden hiçbir kuşkum yok. Hep birlikte yeni oluşacak olan yönetime desteğimizi veriyoruz ve Çankırı insanının İstanbul’daki gücüne güç katmanın gayretinde olacağız” dedi.

İsmail Suaydın’ın konuşmasından sonra kongreye davetli olarak gelen başta Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Çankırılılar Vakfı Başkanı Eşref Harmandar ve Ankara Çankırı Dernekler Federasyonu Başkanı Adem Can’ın konuşmaları ile kongreye devam edildi.

Ankara Çankırı Dernekler Federasyonu Başkanı Adem Can konuşmasında, genel kurulun Çankırımız ve Çankırılımızda güç katacağını, bu güç ilede temsil noktasında daha da farklı yerlerde olacağımızı aktardı. Daha önceki zamanlarda siyasette izlediğimiz yolların hatalı olduğunu yaşayarak öğrendik. Ama bundan sonra gerek Ankara'da, gerek İstanbul'da federasyonlarımız aracılığı ile daha çok Çankırılı siyaset arenasında olacak. Siyaset yapmak isteyen hemşerilerimizin daha da ileride olması için elimizden geleni yapacağız dedi.

ÖMER LÜTFİ ÖZENÇ: HER ÇANKIRILIYI AYNAYA BAKMAYA DAVET EDİYORUM
Kongreye başkan adayı olarak giren Ömer Lütfi Özenç yaptığı konuşmada “Bugün size buradan bir itirafta bulunmak istiyorum” diyerek söze başladı ve Çankırı insanının mutlak surette aynaya bakarak bir durum değerlendirmesi içine girmesi gerektiğine işaret etti. Özenç konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yıllardır şu veya bu şekilde emek verdiğimiz bu organizasyon şemasını, bugün başka bir boyuta doğru taşımak zorundayız. Çünkü, yarın çok zor. Çünkü, yarın çok fırtınalı.

Eğer aramızda yarının fırtınalarına hazır olmadığını düşünen tek arkadaşım varsa, şu anda söylesin...
Çünkü, artık arkamızdakiler, yöremizdeki insanlar, Çerkeştekiler, Korgundakiler, Ümraniyedekiler, Maltepedekiler, esenlerdekiler hesap sormaya başlayacak.
Bunun bir bayrak yarışı olduğunu unutmayacağız.

Bugün bayrağı devralan yönetim, aynaya bakacak, bulunduğu yerde bulunma sebebinin farkında olarak, yıllardır İstanbul’da memleket derneklerinin kazandığı ivmeyi en yükseklere çıkaracak.

Yarından itibaren, İstanbul’daki örgütlenmemizi mahallelere ve toplu işyerlerine kadar tamamlayıp, hemşeri portföyünü kategorize ederek ortaya çıkartacağız.
Hemşerilerimizin, yöre kültürünü doğru algılayıp, doğru yaşayan ve doğru yansıtan bireyler olmalarına katkıda bulunarak milletimizin hizmetinde, dinamik bir gurup olmalarını sağlayacağız.”

KARİYER18 VE ÇANKIRI GÜNLERİ ÖNEMLİ PROJELER ARASINDA...
Özenç, önümüzdeki dönemde sergileyecekleri projelerden en önemlisi ve en değer verdiğinin “Kariyer18” olduğunu söyledi. Kariyer18.com internet sitesi üzerinden İş arayan Çankırılı hemşerilerimiz ile işveren Çankırılı hemşerilerimizi buluşturacak olan bu sitenin, göç veren çankırının çehresini değiştireceğini aktardı.
Çankırı Günleri’nin istanbul’da eksikliğini dile getiren Özenç, gelecek yıl İstanbul’da Çankırılılar Günü istediğini, bu günlerde gerek yöremizi, yöremiz ürünlerini ve kültürümüzü sergileyeceklerini açıkladı.

Bürokraside görev yapanları ve ticaret ile uğraşan Çankırılılar ile ilgili çalışmalarının başladığını, bu çalışmanın sonucunda ortaya çıkacak sinerji ile ortaya yeni yapılanmalar çıkacaktır.

Eskiden istanbul’da ulaşabildiğimiz Çankırılıar 10.000’ler ile ifade ederken şimdi 100.000’leri aştığını, bundan sonra da büyümenin devam edeceğini aktardı.

LİSTE OYLANDI VE...
ÇANDEF’in olağanüstü kongresine sunulan liste genel kurul delegelerinin açık oylaması ile oylandı ve ittifakla kabul edildi.

YÖNETİM KURULU: Ömer Lütfi ÖZENÇ, Ahmet YAZICIOĞLU, Ali ORDUHAN, Erol TEPEBAŞI, Mehmet  GÜNEŞ, Mehmet ALTINTOP, Mehmet DERELİ, Yadigar TEZCANOĞLU, Ahmet ÖZDEMİR, Arif ÖZTÜRK, Erol ÇINAR, Gökhan GÜNEY, Hamdi ELMALIDERE, Hayati ODABAŞI, İhsan ÖZLEYEN, İskender OFLAZ, Ömer KANDEMİR, Sacit DEMİR, Samet ÖZDEMİR, Serkan KÜPELİ

Ahmet CEYLAN, Osman AKKAYA, Üzeyir KAYACI, Hasan YAYLA, Ahmet AKKAYA, Neriman TOPUZ, Aziz TOP, Osman ÜNAL, Hüseyin ÜNVER, Mustafa YURTTAŞ, Ali Osman ŞAHİN, Arif BAŞER, Fatih CANKARA, Murat YİĞİTOĞLU, İlhami ÖZTÜRK, Hasan BENLİ, Mithat YURT, Cemil DEMİR, Adem KOPARAN, Arif ŞENGÜL

Denetleme Kurulu: Erol Bayram, Yusuf Uyanıkoğlu, İlhami Arcan

Merkez Disiplin Kurulu: Mehmet Yılmaz, Cemil Gündoğmuş, Aydın Yılmaz



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER