Çanakkale Zaferinin 99. Yıldönümü, “DENİZİN ÇOCUKLARI MÜZİKALİ” ile kutlandı

ÇANAKKALE ZAFERİNİN 99. YIL DÖNÜMÜ “DENİZİN ÇOCUKLARI MÜZİKALİ” İLE GÖRKEMLİ BİR ŞEKİLDE KUTLANDI.

Çanakkale Zaferinin 99. Yıldönümü, “DENİZİN ÇOCUKLARI MÜZİKALİ” ile kutlandı

Çanakkale Zaferinin 99. Yıldönümü, “DENİZİN ÇOCUKLARI MÜZİKALİ” ile kutlandı

ÇANAKKALE ZAFERİNİN 99. YIL DÖNÜMÜ “DENİZİN ÇOCUKLARI MÜZİKALİ” İLE GÖRKEMLİ BİR ŞEKİLDE KUTLANDI.

18 Mart Çanakkale Zaferinin 99. Yıldönümü, Kadıköy Belediyesi Hasanpaşa Gönüllüleri “SU’EDA MÜZİK TOPLULUĞU” ve “TUZLA SANAT SAHNESİ” Tiyatro Grubunun,  19 Mart 2014 akşamı, Kadıköy Evlendirme Salonunda düzenledikleri “DENİZİN ÇOCUKLARI MÜZİKALİ” ile kutlanırken, şehitlerimiz de saygı ile anıldı.

Kısa bir süre önce Hasanpaşa Gönüllüleri bünyesinde, genç bir deniz subayı olan Serkan EKİN tarafından kurulan “SU’EDA MÜZİK TOPLULUĞU KOROSU” Deniz ve kahramanlık konularını işleyen Türk Sanat Müziği eserlerini Çanakkale Şehitlerimiz için yorumladılar.

Televizyon programlarının başarılı sunucusu Müge Oruçkalplan tarafından sunulan gecede, koristler ve koro şefi Serkan EKİN,  denizci kıyafetleri içinde, gemi şeklindeki şeklinde tasarlanan sahnede etkileyici bir görüntü içindeydiler.

Koronun şarkılarına barkovizyonda yer alan savaş ve deniz görselleri eşlik ederken, Çanakkale Muharebesinde Türk Askerinin büyük mücadelesi ve cephede yaşananlar,  “TUZLA SANAT SAHNESİ” Tiyatro Grubunun sahneye koyduğu “Gemilerde Talim Var” ve Dönmeyi Düşünmediler”  isimli tiyatro oyunlarıyla canlandırıldı.

“Ulu Önder Mustafa Kemal’in 25 Nisan 1915’de Conkbayırı’nda “ Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler gelir, başka komutanlar hakim olabilir” sözlerini Çanakkale Muharebesinde yerine getiren Türk Askerlerinin inanılmaz mücadelesini başarı ile gözler önüne seren tiyatro oyunu,  izleyenlerin göz yaşlarını tutamamalarına neden oldu. 

Hatta oyuncuların dahi etkilenerek gözlerinden yaşların aktığı görüldü.

Genel Koordinatörlüğünü Orhan Çağlar ve Kültür Sanat Eğitim Müdürü Nihat Okay tarafından yapılan ve başarılı bir biçimde sahnelenen ve büyük beğeni kazanan muhteşem oyun izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Koro Şefi Serkan EKİN, bu muhteşem geceyi hazırlamalarında kendilerine destek verenlere, “TUZLA SANAT SAHNESİ” Oyuncularına, gecenin sunumunu yapan Müge ORUÇKAPLAN’A, Hasanpaşa Gönüllüleri Başkanı Arzu Akman ÇATALLAR’a ve Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi, Kültür Sanat Sorumlusu Nesibe MÜSEVİTOĞLU’na, üzerinde denizcilik figürü olan birer teşekkür plaketi verdi.

Plaket töreninin ardından bir konuşma yapan Müsevitoğlu; “-Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 99.Yıldönümünde mukaddes vatanımız için canlarını çekinmeden feda eden aziz şehitlerimizi anmaktayız. Bu zafer kolay elde edilmemiş, Türk milletinin Anadolu’daki varlığının devamı bu savaşın kazanılması ile mümkün olmuştur.

Çanakkale Muharebesinin benim için bir başka önemi de annemin dedesinin, Çanakkale Harbi’nin ilk şehitlerinden olmasıdır. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, huzurlarında saygıyla eğiliyorum

Ayrıca hazırladıkları muhteşem müzikal ile Çanakkale Savaşını sahnede canlandırarak bizlere yaşatan, Tuzla Sanat Sahnesine, deniz ve kahramanlık şarkıları içeren konserleri ile Hasanpaşa Gönüllüleri Su’eda Musiki Topluluğumuza ve değerli şefi Serkan Ekin’e, sonsuz teşekkürler ederim.”Dedi.

Gece, “İZMİR BENİM VAN BENİM, ŞEREF BENİM ŞAN BENİM” isimli sultaniyegah şarkının koro ve izleyiciler tarafından büyük bir coşku ile birlikte söylenmesi ve Hasanpaşa Gönüllüleri Başkanı Arzu Akman Çatallar’ın koro şefi Serkan Ekin’e gönüllüler adına bir çiçek vermesi ile sona erdi.


Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2014, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER