Can Dostları Hareketi Resim Yarışması’nda üçüncü İstanbul’dan

Can Dostları Hareketi (CDH) Projesi Resim Yarışması sonuçlandı. Yarışmada İstanbul Şehit Askeri Çoban İlkokulu’ndan Selehattin Arda Ceran üçüncü oldu.

Can Dostları Hareketi Resim Yarışması’nda üçüncü İstanbul’dan
 Can Dostları Hareketi Resim Yarışması’nda üçüncü İstanbul’dan 


Can Dostları Hareketi (CDH) Projesi Resim Yarışması sonuçlandı. Yarışmada İstanbul Şehit Askeri Çoban İlkokulu’ndan Selehattin Arda Ceran üçüncü oldu.

Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü ve TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları işbirliğinde, Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında yürütülen Can Dostları Hareketi (CDH) Projesi Resim Yarışması sonuçlandı. Yarışmada İstanbul Şehit Askeri Çoban İlkokulu’ndan Selehattin Arda Ceran üçüncü oldu.



Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü ve TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları arasında imzalanan işbirliği protokolüyle yürütülen Can Dostları Hareketi projesi, ilkokul 4. sınıf öğrencileri, veliler ve servis şoförlerinin trafik güvenliği ve bireysel sorumluluklar konusunda farkındalığını artırmayı amaçlıyor. Projenin birinci adımında ilkokulların 4. sınıf öğretmenleri trafik güvenliği konulu eğitim seminerine katılıyorlar. İkinci adımda, bu öğretmenler kendi okullarındaki diğer 4. sınıf öğretmenlerine eğitim programını aktarıyor. Destekleyici materyaller ve kaynaklardan faydalanan öğretmenler, öğrencilere ve velilere trafik güvenliği eğitimi verirken, servis şoförlerine yönelik iletişim çalışmaları da gerçekleştiriyor. Sekizinci yılını tamamlayan projede bugüne kadar Türkiye genelinde 7 bin 100 öğretmene eğitim verildi, bu öğretmenler aracılığıyla da 214 bin öğrenciye, 428 bin veliye ve 10 binin üzerinde servis şoförüne doğrudan ulaşıldı.


Proje kapsamında, 2018-2019 eğitim öğretim yılında projenin uygulandığı okullardaki 4. sınıf öğrencilerinin trafik güvenliği konusunda edindikleri bilgi ve becerileri resim yoluyla ifade etmesini amaçlayan Can Dostları Hareketi Resim Yarışması düzenlendi.


Proje okullarında eğitim gören öğrencilerin toplam 902 eserle başvurduğu yarışmada, gerçekleştirilen jüri değerlendirmesi sonucunda, Nevşehir Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu’ndan Furkan Yalçın birinci, Edirne Ticaret Borsası İlkokulu’ndan Şeymanur Çakal ikinci, İstanbul Şehit Askeri Çoban İlkokulu’ndan Selehattin Arda Ceran üçüncü oldu.


Selehattin Arda Ceran’a ödülü İstanbul’da TÜVTÜRK Kurumsal İletişim Yöneticisi Tuğçe Kılınç, TÜVTÜRK Kurumsal İletişim Yetkilisi Meral Bayraktar, Okul Müdürü Sinan Doğan ve Öğretmen Fatma Ayhaner’in katılımıyla takdim edildi.


Edirne Trakya Birlik İlkokulu’ndan Bestenur Kurubaş ve İzmir Hakimiyeti Milliye İlkokulu’ndan Dilay Su Cengiz mansiyon ödülü almaya hak kazandı.


Yarışmada ilk 3 dereceyi alan öğrenciler birer adet yaratıcı etkinlik seti ve 1 yıllık çocuk dergisi aboneliği kazanırken, öğretmenleri ise çeşitli tutarlarda hediye çeki ile ödüllendirildi. Aynı zamanda ilk 3’te yer alan öğrencilerin okullarına da birer adet çok işlevli yazıcı hediye edildi. Mansiyon kazanan öğrenciler de 1 yıllık çocuk dergisi aboneliği ile ödüllendirildi.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2019, 17:59

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER