Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlandı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası, Eyüp Müftülük`te düzenlenen bir programla kutlandı.

 Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlandı

Programa Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu
ve Eyüp Müftüsü Dr. Muammer Ayan, cami dernek başkanları, müezzinler ve Eyüplü vatandaşlar katıldı.
 
Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arası Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanıyor. Eyüp Müftülük`deki program, Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı.
 
Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak yaptığı konuşmada; Dernek Başkanları ve Camii İmamlarının birlikte hareket etmesi gerektiğini, Cami Dernek Başkanlarının, Eyüp Kas-Der`in düzenlediği Haydi Çocuklar Namaza Kampanyası gibi projeleri kendi camilerinde yapabileceklerini ve böylece daha çok gencin camilere geleceğini belirtti. Tarihi camilerde inşaatların ve restorasyonların İstanbul Vakıflar Bölge Müdürlüğünden izin alınarak yapıldığını, Camii Dernek Başkanlarının camilerde izinsiz inşaat ve restorasyon yapmamalarını istedi.

Eyüp İlçe Müftüsü Muammer Ayan, yaptığı konuşmada camilerin önemine vurgu yaptı.

Ayan şunları söyledi: "2003 yılından sonra Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından alınan bir kararla kutlanılmaya başlanan bu haftada, bizler vatandaşlarımızın ibadet yerlerini daha yakından tanımasını sağlamak için bilgi verici programlar, farklı etkinlikler düzenliyoruz.. Bu programlarımız hafta boyunca devam edecek. Özellikle İslâm dini açısından çok önemli merkezlerden biri olan Eyyub El Ensari Hazretleri`nin huzurunda bu tür programları düzenlemek ve yoğun katılımlar sağlamak çok önemli."

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2012, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER