Budapeşte Orkestrası Ataşehir'de!

100 kişilik Budapeşte Gypsy Senfoni Orkestrası”, 16 Nisan gecesi Ataşehir Ülker Sports Arena’da çalacakları hem Klâsik hem de Türk Müziği ile dinleyicileri büyüleyici bir müzik yolculuğuna çıkaracak.

Budapeşte Orkestrası Ataşehir'de!
 Budapeşte Orkestrası Ataşehir'de!

5 kıtada 1000’den fazla konser veren “100 kişilik Budapeşte Gypsy Senfoni Orkestrası”, 16 Nisan gecesi Ataşehir Ülker Sports Arena’da çalacakları hem Klâsik hem de Türk Müziği ile dinleyicileri büyüleyici bir müzik yolculuğuna çıkaracak.
Müzik eleştirmenlerine göre "Dünyanın en ünlü ve en büyük Çigan Orkestrası" olarak kabul edilen 100 kişilik Budapeşte Gypsy Senfoni Orkestrası, ku-ruluşunun 30. yılını 16 Nisan 2016 Cumartesi akşamı Ataşehir Ülker Sports Arena'da verecekleri muhteşem bir konserle taçlandıracaklar. Golden Bridge Ltd. organizasyonuyla Türkiye'ye gelecek olan orkestranın en büyük özelliği, partisyonlar olmadan müzik parçalarını çalmaları! Bu nedenle müziklerinde ayrı bir tılsım, yüksek bir müzikalite bulunan orkestra, Liszt, Bartok, Kodaly, Hubay, Erkel, Brahms, Tchaikovsky, Sarasate, Strauss'un çalışmalarını içeren klâsik sanat eserlerinin yanı sıra Macar Çigan Müziği, Macar melodileri ve halk şarkıları da çalarak klâsik müzik ile yerel müziği harmanlıyorlar.

Orkestra, konserlerindeki müzik şöleni sırasında dinleyicilerini şaşırtmayı da ihmal etmiyor! Gittik-leri her ülkenin sevilen halk şarkılarını da repertuvarlarına ekliyorlar. Bu yüz-den 16 Nisan'da İstanbul'da verecekleri büyük konserde ülkemizin en sevilen şarkılarından biri olan "Fıldır Fıldır Hayriye" ve 2 Nisan 2015 günü kaybettiğimiz usta sanatçı-besteci Kayahan'ın en sevilen parçalarından biri olan "Gönül Sayfam" ı sadece bu geceye özel çalacak olan Budapeşte Gypsy Senfoni or-kestrası, hiçbir konserlerinde olmayan bir şey daha yaparak bazı parçalarına yerel çalgımız kemençeyi de dahil edecekler.

ATAŞEHİR ÜLKER ARENA İLETİŞİM


Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2016, 21:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER