Bu hafta ne yapsak?

Bu hafta ne yapsak diye düşünenler için kısa bir araştırma yaptık ve sizlerle paylaşıyoruz.

Bu hafta ne yapsak?

 Bu hafta ne yapsak?

Bu hafta ne yapsak diye düşünenler için kısa bir araştırma yaptık ve sizlerle paylaşıyoruz.

KONSERLER

Weval İstanbul’da

Hollandalı ikili Harm Coolen ve Merijn Scholte Albers’in elektronik müzik projesi Weval, bugün saat 23.00’te Babylon’da. 

“Dan dan dan”

Türk popunun önemli isimlerinden Gülşen, bugün saat 22.00’de Jolly Joker Vadistanbul’da en sevdiğiniz şarkıları seslendirecek.

Müziğin kraliçesi

Söylediği şarkılarla gönüllerde taht kuran Hande Yener, bugün saat 21.00’de Mall of İstanbul MOİ Sahnesi’nde.

Don Kişot

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Miguel de Cervantes’in aynı ismi taşıyan romanından seçilmiş bazı bölümlerden esinlenilerek bale sahnesine taşınan Don Kişot balesinin prömiyeri bugün Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda gerçekleşecek. 

Farklı tarzıyla…

Son yıllarda en çok dinlenilen isimlerden biri olan Koray Avcı, bugün saat 21.00’de IF Performance Hall Ataşehir sahnesinde.

YARIN

KONSER - TİYATRO

ESKİMEYEN SES

Uzun yıllardır söylediği şarkılarla kulaklarımızın pasını silen Nükhet Duru, bugün saat 14.00’te CRR Konser Salonu’nda sahne alacak. 

ÜNLÜ PİYANİST’İN PARMAKLARINDAN…

Dünyaca ünlü bir piyanisti Tuluyhan Uğurlu, bugün saat 15.30’da tarihi Hodjapasha Gösteri ve Etkinlik Merkezi sahnesinde.

USTALARDAN USTAYA SAYGI

Kurtalan Ekspres, Moğollar ve Harun Tekin gibi birçok ünlü müzisyenin sahne alacağı “Ustalardan Ustaya Saygı Gecesi” bugün saat 21.00’de KadıköySahne’de. 

PAZARTESİ 

Konser

Gökhan Sezen, bugün saat 14.00’te Kats Sahne’de...

Tiyatro

İkisi bir arada

Kocasıyla mutsuz evliliğini sürükleyen bir kız kardeş... Uzun zaman sonra eski kasabasına dönen ablası... Ölüm döşeğindeki annelerinin başında bekleyen iki kız kardeşin bir ömürlük hesaplaşması... Derya Alabora ve Deniz Çakır’ın oynadıkları Beyaz, bugün saat 20.30’da Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon’unda. 

SALI 

Konser

Carolin Widmann İş Sanat’ta!

Alman keman sanatçısı Carolin Widmann, hem İsviçre’nin hem de Avrupa’nın en seçkin oda orkestralarından biri kabul edilen Festival Strings Lucerne eşliğinde İş Sanat sahnesine çıkıyor. Konser bugün saat 20.30’da.

Konser

Mosso gecesi

Melek Mosso, bugün saat 21.00’de Sanat Performance Sahnesi’nde sizlerle olacak.

ÇARŞAMBA   

Konser

Komşudan misafir

Fransız-Yunan şarkıcı ve besteci George Perris, bugün saat 20.00’de CRR Konser Salonu’nda sahne alacak. 

PERŞEMBE  

Konser

Khruangbin Salon IKSV’de

Teksaslı indie pop grubu Khruangbin, bugün saat 20.30’da Salon IKSV’de sizlerle buluşacak. 

Konser

Funk temelli hiphop

Müziğini, “funk temelli hiphop” olarak tanımlayan Kamufle, yayınlayacağı yeni albümü öncesinde mini bir ilkbahar turnesine çıkıyor. Kamufle konser bugün saat 22.00’de Dorock XL’ta. 

CUMA  

Konser

Yine yeni yeniden

Belçikalı indie pop grubu Oscar and the Wolf, bugün saat 22.00’de Volkswagen Arena’da.

Konser

Mafalda Arnauth CRR’de

Fado - Mafalda Arnauth konseri bugün saat 20.00’de CRR Konser Salonu’nda gerçekleşecek.

KİTAP

Kurtuluş Savaşı’nda Ordular 1919-22

Tarihin en büyük savaşlarının ayrıntılı dökümleri, çarpışan kuvvetlerin komuta stratejileri, muharebe taktikleri, askerî harekâtların düğüm noktaları! (İş Bankası Kültür Yayınları)

Kırlangıç Çığlığı

Acıyı gördüm. Gözlerinin ortasında bir çiçek gibi büyüyen irisin önce ağır ağır büzülmesini, ardından çığlık gibi ansızın patlamasını gördüm. Titreyen dudaklar, bal mumuna dönüşen yüzleri ve çöken yanakları gördüm... (Everest Yayınları)

Mekân

BU MAHKEME LEZZETE MAHKÛM EDİYOR

Bir açık hava müzesini andıran bu sokağın en yenisi ise Cenevizlilerden miras binada hayat bulan Mahkeme Lokantası, Fransız elçisi olarak görev yapan Saint Priest tarafından Fransız tüccarların konaklamaları için yapılan bina, tasarım eğitimi almış Alara Berge dokunuşları ile tarihi yapısı bozulmadan yeniden hayat buluyor ve lokanta olarak hizmet veriyor. Usta şef İlyas Özşahin’in yönetimindeki mutfağı ile adeta damak şöleni yaşayacağınız Mahkeme Lokantası, yüksek tavanları, tarihi duvarları ve ruhuna uygun müzikleriyle adeta sizi içine çekiyor. 

AKDENİZ LEZZETLERİ GREECOLOGY’DE

Yunan lezzetleri ve efsaneleriyle dillere destan Yunan mitolojilerini kokteyllerinde yaşatan Greecology, eski Yunan mimarisinin modern ve şehirli yorumuyla büyük ilgi gören Maslak 1453 ile devam ediyor. Greecology, İstanbulluları büyüleyici Yunan Adaları’nın ferah, modern, ilham veren, etnik, iştah kabartan ve keyifli ruhuyla buluşturuyor! Eski Yunan tapınaklarının heybetli sütunlarıyla girişte misafirlerini karşılayan Greecology, mimarisi Maslak 1453’te contemporary art tadında enstelasyonlarıyla, sanatsal dokularla kendini gösteriyor. 

SERGİ

Bir Kâğıt Mimarının Hayali Dünyası

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Bir Kâğıt Mimarının Hayali Dünyası sergisiyle Cumhuriyet döneminin önemli mimarlarından Nazimî Yaver Yenal’ın öğrencilik yıllarından, kariyerinin son dönemlerine kadar geçen süreçteki sanatsal üretimlerini izleyiciyle buluşturuyor. Sergiye eşlik eden kapsamlı katalog, Büke Uras’ın sunuş metni ile birlikte M. Baha Tanman, Prof. Behçet Ünsal ve Prof. Ataman Demir’in kaleme aldığı, sanatçının yaşam öyküsüne ve işlerine farklı perspektiften yaklaşan metinleri içeriyor. Sergi, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde 03 Mart’a kadar devam edecek. 

Pop Değil Op Sergisi

Son zamanlarda, Türkiye’de giderek artan sayıda sanatçı soyutlama alanında optik sanatla ilgileniyor. Bu sanatçılar, genellikle geometrik kompozisyonlarla sabit duran tuvalin veya statik, üç boyutlu malzeme yüzeylerinin bu yöntemlerle dinamik sanat parçalarına dönüştürülme olasılığını keşfediyorlar. Pop değil Op sergisinde, optik ile soyut sanatın ve sanatçılarının videodan fotoğrafa, resimden heykele kadar uzanan geniş yelpazesindeki eserler ile optik sanat yorumlanıyor. Sanatçılar, günümüzdeki görselliğin gerçekliğini Op Art tekniklerini ve stratejilerini dijital çağın estetiği ile bir araya getiriyor. Sergi, 24 Mart’a kadar Plato Sanat - İstanbul Ayvansaray Üniversitesi’nde. 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER