Bir Hayal Bir Oyun

Zorlu Holding’in “Bir Hayal Bir Oyun” yarışması 14 Ağustos’a kadar başvuru almaya devam ediyor.

Bir Hayal Bir Oyun
Bir Hayal Bir Oyun

 Zorlu Holding’in “Bir Hayal Bir Oyun” yarışması 14 Ağustos’a kadar başvuru almaya devam ediyor.
“Hayallerine Hayat Ver” marka sloganı çerçevesinde toplumun tüm kesimlerine yönelik farklı projeler geliştiren Zorlu Holding, hayallerinin peşinden koşmak isteyenlere ilham vermeye devam ediyor.

Zorlu Çocuk Tiyatrosu aracılığıyla 13 yıldır çocuklara ulaşarak hayal dünyalarını renklendiren Zorlu Holding, şimdi de “Bir Hayal Bir Oyun” adlı yarışma ile çocuklarla buluşuyor. Çocukların yeteneklerini fark etmelerini sağlayarak onları cesaretlendiren ve özgüvenlerini artırmalarına destek olmayı amaçlayan Zorlu Holding, “Bir Hayal Bir Oyun” Yarışması’nın son başvuru tarihini 14 Ağustos’a kadar uzattı.

Son başvuru 14 Ağustos
14 Ağustos 2016 tarihine kadar başvuruların kabul edildiği yarışmaya katılmak isteyen çocuklar, başvurularını Zorlu Holding’in web sitesindeki www.zorlu.com/birhayalbiroyun linkinden yapılabileceği gibi, hikayelerini posta yoluyla da paylaşabiliyor. “Bir Hayal Bir Oyun” yarışmasına Türkiye’nin dört bir yanından, 2016-2017 yılında üçüncü veya dördüncü sınıfta okuyacak öğrencilerin hayal güçleri ile yazacakları “yolculuk” temalı özgün hikâyeler bekleniyor.

Seçilen eser, Dünya Tiyatro Günü’nde sahnede
Tiyatro oyuncuları, tiyatro yazarları, akademisyenler, kitap yazarları gibi sanat dünyasında duayen olarak bilinen önemli isimlerden oluşan jüri tarafından yapılacak değerlendirme ile kazananlar, Ağustos ayı sonunda açıklanacak. Yarışmada birinci seçilen eserden yola çıkarak hazırlanacak tiyatro oyunu, Aydın Üniversitesi ve Mimar Sinan Üniversitesi öğrencilerinden oluşan amatör bir tiyatro ekibi tarafından 27 Mart 2017 tarihinde, Dünya Tiyatro Günü’nde sahnelenecek. Böylece, çocukların hayallerindeki kahramanlar tiyatro ile hayat bulmuş olacak.

Dereceye giren üç eserin sahibine “Yaratıcı Yazarlık Eğitimi”
Yarışmada dereceye giren hikayeler birbirinden değerli ödüllere sahip olacak. Dereceye giren ilk 3 esere sırasıyla 10 bin TL, 5 bin TL ve 3 bin TL’lik para ödülü verilirken; 3 hikâyenin sahibi de “Yaratıcı Yazarlık Eğitimi”ne katılarak hikâye yazımı konusunda temel becerilerini geliştirecek. Çocuklar “Yaratıcı Yazarlık Eğitimi ile bir hikâyenin unsurları, karakterlerin yaratılması, olay örgüsünün yapılandırılması, yaratıcı yaklaşımlar konusunda bilgi edinirken, metinlerini yazarken her şeyin hayal kurmakla başladığı, yaratıcılıklarını daha iyi ortaya koyabilmeleri için içgörü kazanmaları gerektiği konusunda bir farkındalık yakalamış olacaklar…

Başvuru için adres: Medyaevi İletişim - Yunus Emre Cad. Yeşilce Mah. Nil Ticaret Merkezi, No: 8, Kat:1 4.Levent 34418 İstanbul


Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2016, 18:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER