BESTE ÖDÜLLÜ TÜRK SANAT MÜZİĞİ GÜFTE (ŞARKI SÖZÜ) YARIŞMASI SONUÇLANDI

Yarışma finali; 8 Nisan 2015 Çarşamba akşamı, Kozyatağı Kültür Merkezi Meclis Konferans Salonu’nda jüri, yarışmacılar, sanatçılar, Lionlar ve halkın katılımı ile gerçekleştirildi.

BESTE ÖDÜLLÜ TÜRK SANAT MÜZİĞİ GÜFTE (ŞARKI SÖZÜ) YARIŞMASI SONUÇLANDI
BESTE ÖDÜLLÜ TÜRK SANAT MÜZİĞİ GÜFTE (ŞARKI SÖZÜ) YARIŞMASI SONUÇLANDI

BESTEKAR ZEYNETTİN MARAŞ’IN EŞİ İLE KATILDIĞI SON KONSER, TÜRK MÜZİĞİNE YENİ ESERLER KAZANDIRACAK “BESTE ÖDÜLLÜ GÜFTE ( ŞARKI YARIŞMASI)”  SONA ERDİ

Uluslararası Lions 118-Y İstanbul Anadolu Yakası Yönetim Çevresi Federasyonu, Müzik Ödülleri Komitesi tarafından, Kültürümüzün bir parçası olan, Türk Sanat Müziğine bestelenerek yeni eserler kazandırmak amacı ile “ BESTE ÖDÜLLÜ TÜRK SANAT MÜZİĞİ GÜFTE (ŞARKI SÖZÜ) YARIŞMASI”  düzenlendi.

Yarışma finali; 8 Nisan 2015 Çarşamba akşamı, Kozyatağı Kültür Merkezi Meclis Konferans Salonu’nda jüri, yarışmacılar, sanatçılar, Lionlar ve halkın katılımı ile gerçekleştirildi.

Program açılışı Görsel ve Sahne Sanatları Proje Koordinatörü Ln. Nesibe Müsevitoğlu tarafından yapıldı.

Müsevitoğlu konuşmasında; “ - Yurt içi ve yurt dışından gönderilen 350 güfte arasından, yarışma kurallarına uygun 256 eser, ön jüri üyelerimiz Şair ve Söz yazarı Hasan Karakuş ve Nedim Saatçi tarafından komite yetkililerimiz nezaretinde titiz bir çalışma ile değerlendirilmiş, 10 eser finale bırakılmıştır. Bu akşam finale kalan 10 eser arasından dereceye girecek 3 güfte, bestekar Talat Er, Bestekar Ecz. Cem Adalı ve Bestekar Bülent Nuran tarafından bestelenerek Türk Musikisine kazandırılacaktır. Kendilerine teşekkür ederiz.” Dedi.

Gecenin sunumu başarılı sunucu Fatmagül Varol yaparken,  şiirler Devlet Opera ve Balesi Solist Sanatçısı Sedat Sarıgül tarafından yorumlandı.

Hasan Karakuş başkanlığında,  Şair ve bestekarlardan oluşan jüri üyeleri, Nedim Saatçioğlu, Sami Derintuna, Cengizhan Mutlu, Hülya Şenkul, Hüseyin Balkancı, Bülent Nuran Adalı ve Cem Adalı ile Talat Er 10 eseri değerlendirerek ilk üç eseri belirlediler.

Üri Üyesi Nedim Saatçioğlu yaptığı konuşmada; “-Yarışmaya katılan eserlerin çoğu gerçekten birinciliği hakkedecek kadar güzeldi. Ancak yarışma gereği 10 eser finale bırakıldı. Ben her zaman yarışmalarda,  “ Şarkının, şiirin ya da bestenin de şansı bol olsun” derim.  İyi olan eser kadar, o eserin şansına da inanırım.  Finale kalan bu eserlerin arasından da ilk üçü belirlemekte gerçekten zorlandık. Şansı olan kazandı.” Dedi.

Ödüllerin açıklanmasından önce; kanunu ve sesi ile Ayşenur Ergin’in verdiği mini konser ve izleyiciler ile birlikte şarkılar söyleyerek yarışma heyecanını biraz olsun hafifletti.

Ödül töreni öncesi bir konuşma yapan; Federasyon Başkanı Ln. Neşe Güner; “- Kültürümüze, müziğimize yeni eserler kazandırmak amacı ile düzenlenen bu yarışmamıza, yurt içi ve dışından katılan tüm yarışmacılarımıza, titiz çalışmalarından dolayı jüri üyelerimize teşekkür ederim. Bu gecenin gerçekleşmesinde emeği geçen; Görsel ve Sahne Sanatları Koordinatörü Ln . Nesibe Müsevitoğlu,   Müzik Ödülleri Komite Başkanı Ln. Latife Güler,  Komite Başkan Yardımcısı Ln. Fatma Çelikbilek’ e ve emeği geçen herkese, katılan tüm konuklarımıza ayrıca teşekkür ederiz.” Dedi.

Ödüller ve teşekkür belgeleri, Federasyon Başkanı Ln. Neşe Güner ve Fed. Başkan vekili Ln. İsmet Özer Balta tarafından sahiplerine verildi.

Geceye; Milletvekili eski İstanbul Emniyet Müdürü ve Merkez Valisi  Hasan Özdemir,  çok sayıda sanatçı, koro şefi ve Lionlar ile halk katıldı.

Geceye katılan Bestekar Zeynettin Maraş ve Eşi Yıldız Maraş’ın birlikte çekilmiş en son fotoğrafı ne yazık ki bu gecede oldu.

Hiçbir sanat gecesinde eşini yalnız bırakmayan, hanımefendiliği ile sevilen ve sayılan sanat dünyasının Yıldız Ablası ne yazık ki ertesi akşam geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama veda etti.

Yarışmamızda dereceler şu şekilde paylaşılmıştır:

Birinci: Kocaeli, Gebze’den yarışmaya katılan Şarkı Sözü Yazarı Sn. Saattin Kaplan’a ait “GÖNÜL BİLMECESİ” isimli güfte.

İkinci: Eskişehir’den yarışmaya katılan Şarkı Sözü Yazarı Sn. Nedim Uçar’a ait “GURBET AKŞAMI” isimli güfte.

Üçüncü: Afyon’dan yarışmaya katılan, Şarkı Sözü Yazarı Sn.Rüştü Okyar’a ait “BİLMEZ GİBİ SEN BANA” isimli güfte.

MANSİYONLAR:

Ankara’dan yarışmaya katılan, Şarkı Sözü Yazarı, Şair Sn. Mustafa Güzeltepe’ye ait ( “AKŞAMIN GÜNEŞİ ELVEDA DERKEN” isimli güfte.

Antalya, Manavgat’tan yarışmaya katılan Şarkı Sözü Yazarı Sn. Yaşar Cerit’e ait “ HAYATIM” isimli güfte.

Rotterdam, Hollanda’dan yarışmaya katılan Rotterdam Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sn. Erol Samburkan’a ait “MURADIM YARIM KALDI” isimli güfte.

İstanbul’dan yarışmaya katılan Şarkı Sözü Yazarı ve Şair Sn. Serap Öz’e ait “AŞK OLSUN” isimli güfte.

Karaman’dan yarışmaya katılan Şarkı Sözü Yazarı, Şair Sn. İbrahim Şaşma’ya ait  “UÇURUM GÖZLERİN” isimli güfte.

Ankara’dan yarışmaya katılan Şarkı Sözü Yazarı ve Şair Sn.Sibel Nuru Özdemir’e ait “YALANCI” isimli güfte.

Ankara’dan yarışmaya katılan Şarkı Sözü Yazarı ve Şair Sn. Necati Özdenkoş’a ait  “SENSİZ” isimli güfte.


FOTO GALERİSİ İÇİN TILA

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2015, 12:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER