Bayramören ve Yamaç Paraşütü

Bayramören ve Yamaç Paraşütü

Bayramören ve Yamaç Paraşütü
Çankırı Yamaç Paraşütü ve Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Tahsin Tekin, Türkiye'nin en küçük ilçelerinden biri olan Bayramören'e, Yamaç paraşütü Dünya Şampiyonası'nı getirmeyi başardıklarını bildirdi..

Tekin yaptığı açıklamada, üç yıllık bir maratonun ardından yamaç paraşütü alanındaki en prestijli yarışmalardan biri olan Dünya Şampiyonası'nı ilçeye getirmeyi başardıklarını belirterek, ''880 nüfuslu bir ilçe olan Bayramören'de, Dünya Şampiyonası'nı 23-30 Temmuz tarihleri arasında yapacağız'' dedi.

Yarışmanın organizasyonunu gerçekleştiren Çankırı Yamaç Paraşütü ve Sportif Havacılık Kulübü'nün 3 yıllık gayretleri sonucunda başarıya ulaştıklarını ifade eden Tekin, şunları söyledi:

''Bir ziyaret sırasında bölgede yamaç paraşütü yapılabileceğini tesadüfen keşfettim. 8 arkadaşla gelerek bölgede incelemelerde bulunduk. 2008 yılı Ağustos ayında 100 Türk pilotunun katılımıyla bir yarışma düzenledik. Bir arkadaşımız Ankara'ya kadar uçarken, bazıları da kendi kişisel rekorlarını kırdı. 2009 yılında Word Cup test yarışması ile Türkiye Şampiyonası'nın bir ayağı burada yapıldı. 2010 yılında yeni bir yarışma yaparak dünyaca ünlü pilotları Çankırı'nın Bayramören ilçesine getirdik. Bu yarışlarda ilçeyi gören pilotlar bölgeye hayran kalarak, Dünya Şampiyonası'nın burada yapılabileceğini söylediler. Girişimler sonucunda 2011 Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonasının bir ayağını Çankırı'ya getirdik.''

''Türkiye'nin en küçük ilçelerinden birinde dünya şampiyonasını gerçekleştirmekten gurur duyuyoruz'' diyen Tekin, bu yarışmanın Türkiye'nin tanıtımı açısından da önemli bir fırsat olduğunu kaydetti.

-İLÇENİN KADERİ DEĞİŞTİ-
Bayramören'in, Çankırı'nın küçük bir ilçesiyken dünyanın birçok yerinde tanınır hale geldiğini vurgulayan Tahsin Tekin, ''Bugün Bayramören, Arjantin'den Malezya'ya, Avrupa'dan Afrika'ya kadar dünyada tanınıyor. Rusya'nın birçok internet sitesinde Bayramören'den bahsediliyor. Bu sadece Bayramören'in değil, Türkiye'nin başarısıdır. Bayramören yamaç paraşütünde bir marka oldu. Türkiye'de bu alanda bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu durum ilçenin kaderini değiştirdi'' ifadelerini kullandı.

2009 yılında 660 olan ilçe nüfusunun 880'e yükseldiğini belirten Tekin, ilçe halkının şampiyonadan çok memnun kaldığını ve özellikle yabancı misafirlerine karşı büyük ilgi duyduklarını söyleyerek, ''Özellikle kültürel anlamda önemli etkileşim içerisindeyiz. Konuklarımız Bayramören ile birlikte Türk kültürünü de tanıyor. Bizim gönüllü kültür elçilerimiz oluyorlar. İlçe bu anlamda önemli yol kat etti'' diye konuştu.

23-30 temmuz tarihleri arasında yapılacak şampiyonanın ardından ilçenin çok daha kısa bir sürede büyüme ve gelişme eğilimine gireceğini de kaydeden Tekin, ''Bu küçük ilçede böyle bir yarışmayı yapabilmek bizim için büyük bir şans. İlçe bu yarışmaların ardından dünya tarafından çok daha fazla bilinen bir yer haline gelecek. Bayramören'in kaderi değişiyor. Bu değişimde de yamaç paraşütünün büyük katkısı var'' dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER