Bayramören Semaları Renklendi, Bayramören Şenlendi

Bayramören Semaları Renklendi, Bayramören Şenlendi

Bayramören Semaları Renklendi, Bayramören Şenlendi
Bayramören'de düzenlenen Yamaç Paraşütü Dünya kupası yarışlarının 4. gününde yarışmacıların tamamı pisten havalandı.

Bayramören ilçesine 15 kilometre uzaklıktaki 1400 metre yükseklikte oluşturulan Kuzey kalkış pistinde gerçekleştirilen Dünya Kupası yarışlarının 4. gününde 130 pilot sabahın erken saatinde oluşturulan alana gelerek hazırlıklarına başladı. Uzmanlar tarafından uçuş alanıyla ilgili bilgi verdikten sonra Küresel Konumlama Sistemi (GPS) cihazlarına sporcuların verileri girildi. Havanın uçuş için elverişli olması nedeni 130 pilotun tamamı başarılı bir şekilde uçuşlarını gerçekleştirildi. Bayramören semalarını kaplayan 130 yamaç paraşütçüsünün görüntüsü seyri güzel bir görüntü oluşturdu.

Çankırı Yamaç Paraşütü ve Havacılık Kulübü Başkanı Tahsin Tekin, yaptığı açıklamada, yarışmacılara zorlu ve uzun bir görev verdiklerini belirtti. Pilotların gökyüzünde 124 kilometre ilerledikten sonra konaklanan otele inerek bugün ki yarışları tamamlayacaklarını kaydeden Tekin, "Dünyanın en iyi pilotları burada. havanın çok güzel olması nedeni ile pilotların tamamı uçuşlarını gerçekleştirdi. Görsel bir Şölen oldu. " dedi.

Dünya kupasının 23 ve 30 Temmuz tarihleri arasında olmasının bir talihsizlik olduğunu da anlatan Tekin, "Aynı tarihte Trabzon'daki Olimpiyatlara denk gelmesi bizin için bir talihsizlik. Devlet hemen hemen tüm imkanlarını oraya seferber etmiş durumda ama buda bir dünya şampiyonası var. Buda çok önemlidir. Burada 41 ülkeden 130 yarışmacı var bununda gözardı edilmemesi lazım. " şeklinde konuştu. Pilotlar akşam saatlerine doğru Kurşunlu ilçe merkezine indi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER