BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ “ ORKESTRA AKADEMİK BAŞKENT” İstanbul Konseri

“ORKESTRA AKADEMİK BAŞKENT” Konseri, 23 Ekim 2015 Cuma akşamı, saat: 20.00’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ “ ORKESTRA AKADEMİK BAŞKENT” İstanbul Konseri
BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ “ ORKESTRA AKADEMİK BAŞKENT” İstanbul Konseri

“ORKESTRA AKADEMİK BAŞKENT” Konseri, 23 Ekim 2015 Cuma akşamı, saat: 20.00’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde Kadıköy Kültür Sanat Derneği, İstanbul Anadolu Yakası Lions Federasyonunun işbirliği ve Gönüllü Hizmet Vakfı destekleri ile gerçekleştirildi.

Kadıköy Kültür Sanat Derneği ( KKSD)  Başkanı ve bir müzik adamı olan Orgeneral Aytaç Yalman’ın daveti ile İstanbul’a gelen orkestra; Orhun Orhon’un şefliğinde, Gökhan Bağcı’nın ( Viyolensel) Solist olduğu konserde ünlü bestecilerin eserlerine yer verdi.

Açılışta, Kadıköy Kültür Sanat Derneği 1. Başkan Yardımcısı İnal Aydınoğlu Khalkedon taşından özel bir plaketi ve İstanbul Anadolu Yakası Lions Federasyonu Başkanı Ln. İsmet Özer Balta dönem teşekkür belgesini sunarak kısa birer konuşma yaptılar.

İlk bölümde ; -İ. Karcılıoğlu "Yitirilen Zamanın Arayışı", -M. Bruch "Kol Nidrei", -S.V. Rachmaninov "Vocalise", (Viyolonsel),-P.I. Tchaikovsky "Andante Cantabile" eserleri yer alırken, ikinci bölümde J. Massenet "Meditation" , -E. Grieg "İki Hüzünlü Melodi", -F. Mendelssohn Bartholdy "Yaylı Çalgılar için Sinfonia" No: 10, -K. Karaev "Üç Minyatür" yorumlandı.

İzleyicilerin büyük beğenisini kazanan orkestra, defalarca alkışlanarak sahneye davet edildi.

Gece KKSD 2. Başkan Yardımcısı ve Lions Kültür Sanat Koordinatörü Ln. Nesibe Müsevitoğlu’nun  iki kurum adına şef Orhun Orhon’a ve soliste teşekkür çiçeğini sunması ile sona erdi.

Orkestrada;
1. Keman:   Gönenç Sazer,  Ceren Keyman Kırbaş, Burcu Marlalı, Özge Erdem, Yağız Tan, Caner Gençer,  2. Keman:  Damla Bozkurt,  Tunç Küyel,  Ümit Önder,  Özgür Baskın Viyola:  Caner Soyberk,  Emre Akgöl,  Günsu Semra Erdem,  Çağıl Yakar Viyolonsel:  Ediz Şekercioğlu , Aslı Gültekin,  Şerif Can Ünver, Taşkın Sözen Kontrabas:  Mert Arslan,  Sahne Görevlisi Türkcan Demir Olarak yer aldılar.

ORKESTRA AKADEMİK BAŞKENT : 29 Ekim 2003 tarihinde kurulmuştur. Bugüne kadar Gürer Aykal, Rengim Gökmen, Tunç Ünver, Robert A. Hamwee, Erik Lundberg, Gülsin Onay, Ahmet Kanneci, Cihat Aşkın, Hande Dalkılıç, David Cohen, Serguei Markarov, Çağatay Akyol, Aykut Durşen, Emre Elivar, Graham Nicholson, Rex Richardson, Gerassimos Ioannidis, Matthias Kamps, Martin Berkofsky, Anelen Lenaerts gibi birçok solist ve şef ile konserler gerçekleştirmiştir. Ankara'da Başkent Üniversitesi Bağlıca kampusünde verdiği periyodik konserlerinin yanı sıra Türkiye'nin çeşitli kentlerinde ve yurt dışında çok sayıda konser turneleri gerçekleştiren orkestranın repertuarında Barok dönemden çağdaş müziğe kadar geniş yelpazedeki eserler yer almakta. Orkestra kadrosunda yer alan sanatçıların büyük kısmı Başkent Üniversitesi ve diğer üniversitelerde akademik çalışmalar yürütmektedir.

Aynı zamanda Ankara'nın ilk ve tek kadrolu profesyonel sanatçılarından kurulu özel oda orkestrası olma özelliğini de taşıyan Orkestra Akademik Başkent, üniversitenin  Devlet Konservatuvarı bünyesinde faaliyet göstermektedir ve Saint Petersburg Piyano Festivali'ne dünya çapında davet edilen üç orkestradan biri olmuştur; Ekim 2005 tarihinde UNESCO'nun kuruluşunun 60. yılı kapsamında düzenlenen bu Festivalin açılış konserini gerçekleştirmiştir. Orkestra Akademik Başkent geçen yıllarda yine özel bir seslendirmeye imza atmış, Sergey Ayzenştayn'ın ünlü filmi "Potemkin Zırhlısı"nın restore edilmiş son versiyonunun (Berlik Versiyonu) müziklerini, Frankfurt Filarmoni Orkestrasından sonra dünyada 2. kez 11. Avrupa Filmleri Festivali açılışında filmin gösterimi ile eşzamanlı olarak canlı performansla seslendirmiş ve büyük beğeni toplamıştır.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2015, 14:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER