AYGAZ, DİYABETİK ÇOCUKLARI İZNİK KAMPINDA BULUŞTURDU

Aygaz’ın desteğiylegerçekleştirilen 27. Diyabetik Çocuklar Kampı, 28 Temmuz- 3 Ağustos tarihleri arasında DSİ İznik Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

AYGAZ, DİYABETİK ÇOCUKLARI İZNİK KAMPINDA BULUŞTURDU
 AYGAZ, DİYABETİK ÇOCUKLARI İZNİK KAMPINDA BULUŞTURDU

Aygaz’ın desteğiylegerçekleştirilen 27. Diyabetik Çocuklar Kampı, 28 Temmuz- 3 Ağustos tarihleri arasında DSİ İznik Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Büyüme-Gelişme ve Pediatrik Endokrinoloji Bilim Dalı Çocuk Sağlığı Enstitüsü, Çocuk ve Adolesan Diyabetikler Derneğive Aygaz’ın desteğiylegerçekleştirilen 27. Diyabetik Çocuklar Kampı, 28 Temmuz- 3 Ağustos tarihleri arasında DSİ İznik Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Aygaz’ın 15 yıldır destek verdiği Diyabetik Çocuklar Kampı’na bu yıl 9-18 yaş arasında 102 diyabetli çocuk katıldı. Diyabeti kendi kendilerine yöneterek yaşamak konusunda uzmanlardan eğitim alan çocuklar, çeşitli etkinliklerle keyifli vakit geçirdikleri kamptan yeni dostluklar edinerek ayrıldı.

Diyabetli çocuklara sağlıklı ve mutlu yaşamanın yollarını öğretmek, aralarındaki dayanışmayı geliştirmek, özgüvenlerini artırmak amacıyla gerçekleştirilen ve Türkiye’de çocuklara yönelikilk sağlık kampı olarak gösterilen Diyabetik Çocuklar Kampı, 15 yıldır Aygaz’ın desteğiyle devam ediyor.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Büyüme-Gelişme ve Pediatrik Endokrinoloji Bilim Dalı Çocuk Sağlığı Enstitüsü, Çocuk ve Adolesan Diyabetikler Derneğive Aygaz’ın desteğiylegerçekleştirilen 27. Diyabetik Çocuklar Kampı, 28 Temmuz- 3 Ağustos tarihleri arasında DSİ İznik Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

9-18 yaş arasındaki 102 çocuğun çeşitli etkinliklerle keyifli vakit geçirmenin yanı sıra Büyüme-Gelişme ve Pediatrik Endokrinoloji Bilim Dalı Çocuk Sağlığı Enstitüsü ile Çocuk ve Adolesan Diyabetikler Derneği tarafından gerçekleştirilen eğitimlerle diyabetle yaşamayı öğrendi. Sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin yanı sıra temel diyabet bakımı ve tedavisiyle ilgili teorik ders alan çocuklara kamp boyunca profesör ve uzman doktorlar tarafından uygulamalı eğitimler verildi. Kamp süresince, diyabetik çocuklara kendi kendilerine yeterek yaşayabilmeleri için ihtiyaç duydukları pek çok konuda destek sağlandı.

2 bin 300 çocuk diyabetle mutlu yaşamayı öğrendi

Çocuk ve Adolesan Diyabetikler Derneği tarafından ilk olarak 1993 yılında düzenlenen kamp, her yıl yaz kampı olarak düzenleniyor. Diyabetli çocukları bir araya getirerek, tip 1 diyabetli çocuk ve ergenlerin diyabetli olarak yaşama konusundaki eksikliklerini ve uygulama güçlüklerini gidermeyi hedefleyen kampa, bugüne kadar Türkiye’nin her yerinden yaklaşık 2 bin 300 çocuk ve ergen katıldı.

Diyabetli yaşam eğlenceye dönüştü

Bilgi ve becerilerini artıran ve yeni dostlar edinen katılımcıların grup yöneticiliklerini, diyabet konusunda eğitimli 18 yaş üstü diyabetli kişiler yapıyor. Yüzme, basketbol, futbol, jimnastik ve tenis gibi spor aktivitelerinin yanı sıra el sanatları, dans, resim ve müzik gibi sanatsal etkinliklere de katılan çocuklara ve ergenlere, hareketli kamp yaşamı içinde insülin, egzersiz ve beslenme tedavisinin yöntemleri; kendi insülin iğnesini yapamayan çocuklara iğne yapma öğretiliyor.

Psikososyal destek için psikolog ve psikiatrislerin hazır bulunduğu kampta eğitim ve destek toplantıları yapılırken, çocuklar bir taraftan da kampın son gecesinde yapacakları sanatsal gösterilerin hazırlıklarını eğlenceye dönüştürüyor.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109